QUOTE(Remedy @ 2015 02 20, 15:30)
Dėkui

, po antros chemo labai dusau ir širdis baladojosi, pulsas vienu metu 120 buvo, galvojau išlips iš krūtinės ta mano širdelė, nulėkiau kraują pasidaryt, viskas normoj. Spaudimas irgi. Gudobele pasigydžiau ir po kelių dienų apsispakajino viskas.
Ne kas viduj.. paskutiniu metu užvaldžius mirties baimė. Ne tai kad nuo ligos, kad tuoj, bet kad kažkada vistiek REIKS mirti

žinau kad niekas su saule negyvens, visi ten nueisim, bet net nutirpstu kai ta mintis aplanko, kad niekur nepabėgsiu ir nepasislėpsiu nuo to.
Pažįstamas jausmas

Man irgi užeina kartais ir, kaip ir jūs, nutirpstu, kai staiga ateina tokia mintis. Atrodo, lyg ir užsimiršti, o staiga bac ir prisimeni, kas tu esi...Tik man atvirksciai, baimė ne dėl to, kad kažkada mirsiu, bet kad būtent dabar, nuo šitos ligos...taip ir nespėjusi užauginti sūnelio...dėl vaiko pagrindinis nerimas ir yra. O šiaip tai aš esu iš tų, tikinčių, kad gyvenimas nesibaigia su fizinio kūno mirtimi. Kaip yra iš tikrųjų, niekas nežino, bet tas tikėjimas padeda. Gyvenima neatrodo toks beprasmis, o ir mirtis neatrodo tokia baisi. Ir, kai jaučiu, kad to reikia, pasimeldžiu, paprašau Dievą stiprybės. Man tai padeda.
Nors dabar pas mane pamažu galvoje kažkokie saugikliai nuo minčių apie mirtį vystosi

Jau nebebijau taip, kaip anksčiau, neverkiu naktimis, nors priezasčių tam turbūt nesumažėjo, nes remisiją pasiekti vargu ar kada man pavyks. Bet dabar daug mažiau nei kažkada galvoju apie tai. Stengiuosi kuo daugiau būti užimta, užsiimti kuo įvairesne veikla, net leidžiu sau planuoti ateitį ir netgi tikėti pasveikimo stebuklu. Ypač nuo neigiamų minčių apie ligą nutolstu būdama darbe, gal dėl to, kad darbas įtemptas ir smegenys užimamos visiškai kitais dalykais, ir net negalvoju apie tai, kad esu kažkokia kitokia, nei buvau. Nežinau, ar tai bėgimas realybės, ar susitaikymas su savo padėtimi, bet svarbiausia, kad žymiai geriau jaučiuosi, nei kažkada, kai nuolat apie tai galvojau, gilinausi į informaciją apie krūties vėžį ir skaičiavau savo šansus. Apie vėžį dabar paskaitau tik tada, kai užkliūva kokia antraštė apie kieno nors nugalėtą šią ligą. Žinoma, kai vyksta chemoterapijos ir nėra fizinių jėgų, nelabai prisigalvosi kokios veiklos, bet nors kažkas, kas nukreipia mintis, yra geriau nei nieko. Vistik iš savo patirties galėčiau pasakyti, kad turbūt niekas taip nepadeda, kaip užimti smegenis kuo nors kitu, kad joms "neliktų laiko" galvoti apie ligą. Aišku, visiškai tą pasiekti sunku, kažin, ar iš viso įmanoma, bet vien jau tai, kad liūdnos mintys aplanko gerokai rečiau ir trumpiau, yra didelis pliusas.