Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorienių ''sanatorijos'' palata

QUOTE(jurgina* @ 2015 01 27, 10:27)
Upai, radau informacija, kad preitais metais žadėjot auginti Magnus ir Marfa palyginimui. Jei auginot gal galit papasakoti, kurie visgi pasiteisino? 

auginau ir aš abu smile.gif Pasiteisint pasiteisino abu, tik kad Magnus neaukšti pomidorai, kuriuos dviem stiebais kažkaip be ryšio augint, o daugiau paleidus raišiojimo daug gaunasi. Pomidorų daug, skonis neblogas. Hibridas kaip hibridas.
Marfa man patiko labiau. Normalus aukštas pomidoras, gerai ir ilgai derantis. Skonio gal irgi išraiškingesnio.
Abu derėjo iki šalnų.
Papildyta:
QUOTE(Gardi @ 2015 01 27, 11:09)
iš mano klausimų krūvos beliko tik įspūdžiai apie Cerise, labai laukiu toliau bigsmile.gif

kiek pamenu, kas augino, tai gražiai apie juos atsiliepė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2015 01 27, 09:06)

Dar klausiu - gal yra bandžiusių Cerise? pomidoras.eu atrodo įspūdingai, bet sėklų jau neturi... norėčiau daugiau įspūdžių, o gal kas ir sėklomis pasidalintų? g.gif  blush2.gif

labai aukštas,labai derlings,kasos labai ilgos, skanus ax.gif sėklų ,atrodo dar turiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2015 01 27, 11:09)
vijoleta20, saridon'e - ačiū 4u.gif

iš mano klausimų krūvos beliko tik įspūdžiai apie Cerise, labai laukiu toliau bigsmile.gif

kol nesutikau Samocvieto izumrudno, būčiau sakius, kad Cerise rūgštokas, tikro pomidorinio skonio, Black cherry už jį saldesnis.
O dabar sakau, kad slėptis po lapais ir cerisei, ir black cherry, nes Samocvietui izumdurnui nėr lygių.
Atsakyti
Gavau laiska, kad pomidoru sekloms ZS 30 proc nuolaida, galvoju nueisiu nusipirkt Delfinu ir LemonBoy, pasirodo akcija nuo rytojaus doh.gif Ryt vel kelausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 27, 12:17)
labai aukštas,labai derlings,kasos labai ilgos, skanus ax.gif sėklų ,atrodo dar turiu g.gif

Gonzikai, galėsim mainytis į širdeles čerrines 4u.gif

QUOTE(Paladė @ 2015 01 27, 12:27)
kol nesutikau Samocvieto izumrudno, būčiau sakius, kad Cerise rūgštokas, tikro pomidorinio skonio, Black cherry už jį saldesnis.
O dabar sakau, kad slėptis po lapais ir cerisei, ir black cherry, nes Samocvietui izumdurnui nėr lygių.

Kaip gerai, aš mėgstu rūgštesnius bigsmile.gif
Atsakyti
Vat toks klausimas iškilo. Teta paskambino ir guodėsi, kad praitais metais jos keli pomidorai bederėdami nuvyto staigiai. Kai kurie kažkaip atsigavo? Bet jau menko derliaus buvo, kiti užsibaigė. Atrodo, buvo vytulys, pagal pasakojimą. Sirgo iš 70 daigų 6. Kadangi šiltnamio vietos keist neina, ką patartumėte dėl šių metų derliaus apsaugojimo. Kaip pradezinfekuot žemę?
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 01 27, 12:27)
nes Samocvietui izumdurnui nėr lygių.

Kažkas vėl laužus kursto mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 01 27, 13:26)
Vat toks klausimas iškilo. Teta paskambino ir guodėsi, kad praitais metais jos keli pomidorai bederėdami nuvyto staigiai. Kai kurie kažkaip atsigavo? Bet jau menko derliaus buvo, kiti užsibaigė. Atrodo, buvo vytulys, pagal pasakojimą. Sirgo iš 70 daigų 6. Kadangi šiltnamio vietos keist neina, ką patartumėte dėl šių metų derliaus apsaugojimo. Kaip pradezinfekuot žemę?
Papildyta:
Kažkas vėl laužus kursto  mirksiukas.gif  biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Magnus negavau, praeitais metais, vietoj Magnus auginau Arvento RZ.
Marfa sukrovė virš 17kekių(5-6 pomidorai), auga žemoje temperaturoje 16C, kas leidžia anksti sodinti pavasarį, ir pratęsti deriu iki vėlyvo rudens.
Auginant vienu stiebu turėtų būti daugiau pomidorų kekėje. Auginau 3-4.
16C ne visi pomidorai sugeba maitintis, dažniausiai nustoja augti neįsisavina fosforo, kalio iš to atsiranda grūdinti daigai su fosforo trūkumu pamėle stiebai. Daugumai pomidorų riba 17-18C
Turbūt Skirti nokinti visa keke, ne po 1. Visgi pramoninė veislė. Kieti ir ilgai laikosi.
Buvo nesutarimų dėl skynimo, nes pomidorai po viena jau raudoni bet dar būna neprinoke.
Tokia veisle rekomenduočiaunti auginti link pajūrio regiono, kur vasara, žiema ateina vėliau, ir temperatūra vėsesnė.

Arvento RZ tiesiog buvo didesni. . .

QUOTE(jurgina* @ 2015 01 27, 10:27)
Upai, radau informacija, kad preitais metais žadėjot auginti Magnus ir Marfa palyginimui. Jei auginot gal galit papasakoti, kurie visgi pasiteisino? 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 27 sausio 2015 - 13:03
QUOTE(Upas @ 2015 01 27, 12:51)
Marfa sukrovė virš 17kekių(5-6 pomidorai).
Auginant vienu stiebu turėtų būti daugiau pomidorų kekėje. Auginau 3-4.

o vaisiai nebuvo smulkoki tiek stiebų auginant?
Man dviem stiebais geriausia augint - ir derlius nemažas, ir pomidorai optimalaus dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 01 27, 12:26)
Kažkas vėl laužus kursto  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Matyt tas kažkas jau gavo sėklų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 01 27, 13:23)
Matyt  tas kažkas jau gavo sėklų  lotuliukas.gif

negavau, būčiau garsiai šaukus, jei būč radus, juk ne viena noriu.
ir dar tebešaukiu, kad jei kažkuriam mieste turguj rasit, tai ir mane prisiminkit biggrin.gif
Atsakyti
Smulkoki, net kilo abejonių ar ten Marfa, nes sakė neturi Marfos sėklų ir nebus, siūlė kitas sėklas. Atsisakiau, o vėliau atsirado iš kažkur... Nesu tikras kad ten buvo Marfa.
Ruošiausi klonuoti todėl taip atsitiko. Nebuvo laiko kada tuom užsiimti. Ir palikau stiebus. Pagrindinis stiebas užmezgė 7 kekes. Toliau jau jau nėra kur augti, per žemas šiltnamis.
Derlius gaunasi panašus tik prailgintas. 1 stiebu sunoksta greičiau. 3 stiebais vėlyvesnis.
Ar 3 ar 2 stiebais, nesiskyrė dydis. Smulkėjo tik viršutinės kekės.
QUOTE(saintlina @ 2015 01 27, 13:12)
o vaisiai nebuvo smulkoki tiek stiebų auginant?
Man dviem stiebais geriausia augint - ir derlius nemažas, ir pomidorai optimalaus dydžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 27 sausio 2015 - 13:29