Graikiškų riešutų pyragas
Tešlai
160 gr sviesto
160 gr cukraus
1 kiaušinis
truputi druskos
300 gr miltų
įdarui:
20 gr sviesto
200 gr cukraus
200 ml grietinėlės
100 gr graikiškų riešutų
šaukstas medaus
Tešlai sumaišome 160 gr sviesto, 160 gr cukraus, 1 kiaušinį, truputi druskos, 300 gr miltų ir padedame į šaldytuvą valandai laiko.Tuo tarpu ruošiame idarą: ištirpinam 20 gr sviesto, supilam 200 gr cukraus, 200 ml grietinėlės, užvirti ir maišyti tol, kol masė bus gan tiršta ir pradės kibti prie dugno, bet ne ilgiau nei 15-20 min. . Tada suberiame 100 gr graikiškų riešutų ir įdedame šaukštą medaus.Apvalios skardos dugną ir krastus išklojame atšaldyta tešla, ant viršaus pilame įdarą ir kepame apie 35-40 min/200°C, kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Išsikepkite ir nenusivilsite!