Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Daug kas laiko tik patinus akvariume, nes jie gražesnių spalvų, ryškesni.
O merginų turi dvi, atrodo taip
user posted image
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2015 01 24, 12:25)
Daug kas laiko tik patinus akvariume, nes jie gražesnių spalvų, ryškesni.
O merginų turi dvi, atrodo taip

Tai kad ir mergina nereali thumbup.gif niekuo neprastesnė už patiną schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomb: 24 sausio 2015 - 11:39
Alpina,ir pas tave ant augaliuko žalėsius įmačiau. Ar nieko nedarai, kad jų atsikratyti? O gal džiaugiesi, kad nors toks , bet yra ir ciklai nesupietauja?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Radau informaciją, kad galima pažaisti su apšvietimu mažinant šių dumblių populiaciją.
Reiškias taip: ryte įjungiu lempikes-dieną keliom valandom išjungiu-iki einant gult šviečia. Tokio ciklo prisilaikant augalams žalos nebus, nes jie ir gamtoje pripratę prie įvairiausių debesuotumų. Bet dumbliukų vystymosi ciklą išmuša iš pusiausvyros. Taip pastoviai darant, akvariumas gali būti be šių okupantų.
Viskas čia man patiko ir tiko, bet... Kaip parsirasti į namučius iš darbo du kartus dienoje, kad išjungti-įjungti.? Nebent kates į elektrikes leisti mokytis lotuliukas.gif

Gal įmanoma ciklą sureguliuoti automatiškai?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 01 24, 12:53)
Alpina,ir pas tave ant augaliuko žalėsius įmačiau. Ar nieko nedarai, kad jų atsikratyti? O gal džiaugiesi, kad nors toks , bet yra ir ciklai nesupietauja?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Radau informaciją, kad galima pažaisti su apšvietimu mažinant šių dumblių populiaciją.
Reiškias taip: ryte įjungiu lempikes-dieną keliom valandom išjungiu-iki einant gult šviečia. Tokio ciklo prisilaikant augalams žalos nebus, nes jie ir gamtoje pripratę prie įvairiausių debesuotumų. Bet dumbliukų vystymosi ciklą išmuša iš pusiausvyros. Taip pastoviai darant, akvariumas gali būti be šių okupantų.
Viskas čia man patiko ir tiko, bet... Kaip parsirasti į namučius iš darbo du kartus dienoje, kad išjungti-įjungti.? Nebent kates į elektrikes leisti mokytis lotuliukas.gif

evora pas mane yra elektroninis laikmatis (taimeris) į rozetę įjungtas, o po to į jį apšvietimas. Yra jų Senukuose, tik reikia tinkamą išsirinkt, kad eitų suprogramuot taip kaip nori.
Atsakyti
Nomb, ačiū. Reiks rengiant didįjį akvariumą apsirūpinti kartu su nauja įranga.

----------------------------------------------------------------------------------
Tik dabar pamačiau, kad pasirodo TOP -3 vietą užėmiau. Kažkaip nustebau savo plepumu. Anksčiau būdavo įsijungiu forumiuką, pasiskaitau, bet , kad parašyti ir susilaikau. Negi girsies, kad pas mane viskas gerai. O , kol parašyti sugalvoju po darbų grįžusi-kiti jau atsakymą parašę. Bet visai smagu, kai gali ir pati kažkuo pasidalinti ( jei nenusipezi) ir šiaip pleptelti.

Papildyta:
Pirmame temelės puslapiuke radau daug gražių nana akvariumukų pavyzdžių-gal dar kas neužmatėte (kaip aš pvz.)

http://www.pbase.com/plantella

Labiausiai sudomino štai ši nuotraukytė:

user posted image

Įdomu ar pas mus būtų pirkti tokių balionėlių g.gif Ir ar brangūs jie būtų?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 01 24, 12:53)

Aš nuo pat paleidimo naudoju automatinį taimerį lempoms įjungti-išjungti. Ir kažkur buvau perskaičiusi, kad sveika daryti pertraukėlę. Tai taip ir turiu suprogramavusi - dega 5val, paskui valandos pertrauka ir dar 5val. Nuo pat paleidimo nesu turėjusi jokių dumblių, apart juodo anubio lapelio krašto ir vos vos atsiranda ant stiklo žalio taškinio.
Papildyta:
QUOTE(nomb @ 2015 01 24, 12:06)
.....<>......

Gražiai pasakyta.
Prisiminiau savo labai mylėto profesoriaus žodžius - matametika yra visų mokslų tarnaitė arba karalienė, nes niekas be jos neapsieina mirksiukas.gif Aš labiau linkusi matematiką vadinti karaliene smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 01 24, 13:03)
Aš nuo pat paleidimo naudoju automatinį taimerį lempoms įjungti-išjungti. Ir kažkur buvau perskaičiusi, kad sveika daryti pertraukėlę. Tai taip ir turiu suprogramavusi - dega 5val, paskui valandos pertrauka ir dar 5val. Nuo pat paleidimo nesu turėjusi jokių dumblių, apart juodo anubio lapelio krašto ir vos vos atsiranda ant stiklo žalio taškinio.
Papildyta:
Gražiai pasakyta.
Prisiminiau savo labai mylėto profesoriaus žodžius - matametika yra visų mokslų tarnaitė arba karalienė, nes niekas be jos neapsieina  mirksiukas.gif  Aš labiau linkusi matematiką vadinti karaliene  smartass.gif

GELBEKIT!! MAFIJA UZPUOLE!
Jus cia baikit pries mane piktus keslus (ir nusikalstama susivienyjima) regzt! Niu, niu niu! As sian viena is geriausiu biciuliu - "prokurora" R.Paulauska savo akim regejau ir netgi atsargiai palieciau!!! O jei ir tai nepades,- pasakysiu broliui (desantininku pries 30 metu buvo)... kaip voz judviem is kaires po liemeniu... Tada tai suzinosit is kur kojos dygsta thumbup.gif (As pats vozt negaliu schmoll.gif DRAUDZIAMA! Bo pa mane is kaires smugis MIRTINAS) biggrin.gif
---------------------------------
Nebloga ideja su svietimo pertraukimu, kad dumblius padiorgint lotuliukas.gif O jei isbandyta tai vobsce KLASISKA thumbup.gif Tik keista, kad "talmude" tokio dalyko neaptikau g.gif Ten yra parasyta, kad dumbliams reik neduot ramybes ir tada jie nebesidaugins. Bet tik prie siuliniu dumbliu taip parasyta. (Tarp kitko veikia siulini netgi geriau negu galima butu tiketis). Bet gal jei jau prie vieno pamineta, tai talmudo sudarytojai mane, kad patys toliau susiprasim? rolleyes.gif Tik te labiau mechaniskai siuloma tuos kenkejukus erzint; apie sviesos rezimo pertraukinejima neuzsiminta schmoll.gif Bet skamba tai net labiai logiskai!! Turetu suveikt drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 23, 22:09)
Arvydai,juk noriu kaip geriau doh.gif bet kritika priimu,pasistengsiu sioj temoj neuzimt antros vietots pliurpaluose blush2.gif

Sineriuk, būk savim. Čia arvydas taip savo artimiausių konkurentų bando atsikratyt. Bijo, kad iš jo pirmą vietą kas paglemš. O tavo gupijos tai thumbup.gif Kaip moteriškės, tai super.
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 24, 14:48)
GELBEKIT!! MAFIJA UZPUOLE!
Jus cia baikit pries mane piktus keslus (ir nusikalstama susivienyjima) regzt! Niu, niu niu! As sian viena is geriausiu biciuliu - "prokurora" R.Paulauska savo akim regejau ir netgi atsargiai palieciau!!! O jei ir tai nepades,- pasakysiu broliui (desantininku pries 30 metu buvo)... kaip voz judviem is kaires po liemeniu... Tada tai suzinosit is kur kojos dygsta  thumbup.gif  (As pats vozt negaliu  schmoll.gif  DRAUDZIAMA! Bo pa mane is kaires smugis MIRTINAS)  biggrin.gif

Pažintys čia nepadės schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Arba priklausai mafijai arba ne. Metas apsispręsti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomb @ 2015 01 24, 14:15)
Pažintys čia nepadės  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif Arba priklausai mafijai arba ne. Metas apsispręsti.  g.gif

Tai, kad... Tai kad kiek tik istodavau i darnias mafijos gretas mane vis momentaliskai ismesdavo verysad.gif Ir vis tas pats per ta pati: UZ POSLUMA unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(nomb @ 2015 01 24, 13:56)
Sineriuk, būk savim. Čia arvydas taip savo artimiausių konkurentų bando atsikratyt. Bijo, kad iš jo pirmą vietą kas paglemš. O tavo gupijos tai  thumbup.gif Kaip moteriškės, tai super.

NETIKEK! Sineriuk, nei viena raidele netikek! schmoll.gif Cia VISI melagiai dar blogesni negu lenkai-pardavejai doh.gif
P.S. Manim tai tikek... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 24, 15:23)
Tai, kad... Tai kad kiek tik istodavau i darnias mafijos gretas mane vis momentaliskai ismesdavo  verysad.gif  Ir vis tas pats per ta pati: UZ POSLUMA  unsure.gif

Nieko, mes jau įgavusios imunitetą, pošlumu neišgąsdinsi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Ja, Sineriuk, gupijos topinės. thumbup.gif
Vakar ,,Kikoj" tokių mačiau, bet...ir kelis lavonėlius jau plūduriuojančius ant dugno užfiksavau. Ėjau šaldyto maisto pirkti, bet jau kuris laikas Kauno tiekėjas nebeatveža. Kažkokie trukdžiai, o mano skaliarkės, guramiai ir kardininkai tik sausu maisteliu 2 savaitės kaip gyvena. Na, tikėkimės dieta nepakenks imunitetui.
----------------------------------------------------------------------------------
Arvydai, prisidedu į tavo palaikymo komandą wub.gif

Pripažįstu, kad matieka-karalienė (visa aplinka tuo pagrindu sukurta), bet... ne kiekvienam hiperaktyviam (ar tupam) jaunimėliui ji reikalinga. Tik mokančiųjų nervų ir laiko švaistymas, o besimokančiojo kankinimas. Kažkaip durnai susiformavo nuomonė, kad muzikai, dailei, kūno kultūrai vaikas gali būti negabus ir vertinamas ,,Įsk", o matieka-tik pažymiu. Lyg visi privalo genijais gimti. Geriau nuo tam tikros klasės būtų pasirenkamasis dalykas, kaip menai pvz. arba visiškai beviltiškiems-įsk.
Atsakyti