
Kas galetu parasyti man vokisku bulviu salotu recepta?

QUOTE(PAME @ 2005 02 16, 00:06)
1kg virtu bulviu, 4-5 valg.saukstai aliejaus, 2 valg. saukstai acto, garstycios, druska,pipirai, ziupsnelis cukraus, 1 puodelis buljono, cibuliu jei nori
Bulves supiaustyti plonais griezineliais ir sudeti i marinata is aliejaus, acto,garstyciu, druskos, pipiru, cukraus bei smulkiai kapotu cibuliu.Tada uzpilti karstu buljonu ir atsargiai, kad bulves nesutrupetu, vartant bliuda sumaisyti.Palikti 1-2 val. pastoveti.Tada paragauti ir prideti, ko truksta is prieskoniu, nes bulves daug sutraukia.
Sias salotas galima paskaninti agurkais ar obuoliais.
Priklausomai nuo krasto (Bundesland) yra visokiu variantu, ir vienam kaime ne visos vienodai daro.vienos pila kiaulienos buljona, kitos jaucio ar vistos, dar kitos darzoviu buljona.Vienos pila verdanti, kitos paausinta, vienos cibules pries tai pakepina, kitos ne.As esu ivairiu valgiusi, skiriasi kartais gana smarkiai.Zodiu, bandyk ir nusistatyk, kas Tau skaniausia.
Gero apetito!
Aciu tau, Amalia
, darysiu dabar, seniai man cia reikejo uzeiti
Tai gal dar zinai, kaip apkepas su brokoliais kepasi? Man laabai skanu, ten, zinau, baltymai plakasi, kiausiniai, miltai, brokolius reikia atskirai virti, nu viasai neprisimenu


Tai gal dar zinai, kaip apkepas su brokoliais kepasi? Man laabai skanu, ten, zinau, baltymai plakasi, kiausiniai, miltai, brokolius reikia atskirai virti, nu viasai neprisimenu

QUOTE(Amalia @ 2005 02 16, 11:26)
1kg virtu bulviu, 4-5 valg.saukstai aliejaus, 2 valg. saukstai acto, garstycios, druska,pipirai, ziupsnelis cukraus, 1 puodelis buljono, cibuliu jei nori
Bulves supiaustyti plonais griezineliais ir sudeti i marinata is aliejaus, acto,garstyciu, druskos, pipiru, cukraus bei smulkiai kapotu cibuliu.Tada uzpilti karstu buljonu ir atsargiai, kad bulves nesutrupetu, vartant bliuda sumaisyti.Palikti 1-2 val. pastoveti.Tada paragauti ir prideti, ko truksta is prieskoniu, nes bulves daug sutraukia.
Sias salotas galima paskaninti agurkais ar obuoliais.
Priklausomai nuo krasto (Bundesland) yra visokiu variantu, ir vienam kaime ne visos vienodai daro.vienos pila kiaulienos buljona, kitos jaucio ar vistos, dar kitos darzoviu buljona.Vienos pila verdanti, kitos paausinta, vienos cibules pries tai pakepina, kitos ne.As esu ivairiu valgiusi, skiriasi kartais gana smarkiai.Zodiu, bandyk ir nusistatyk, kas Tau skaniausia.
Gero apetito!
Bulves supiaustyti plonais griezineliais ir sudeti i marinata is aliejaus, acto,garstyciu, druskos, pipiru, cukraus bei smulkiai kapotu cibuliu.Tada uzpilti karstu buljonu ir atsargiai, kad bulves nesutrupetu, vartant bliuda sumaisyti.Palikti 1-2 val. pastoveti.Tada paragauti ir prideti, ko truksta is prieskoniu, nes bulves daug sutraukia.
Sias salotas galima paskaninti agurkais ar obuoliais.
Priklausomai nuo krasto (Bundesland) yra visokiu variantu, ir vienam kaime ne visos vienodai daro.vienos pila kiaulienos buljona, kitos jaucio ar vistos, dar kitos darzoviu buljona.Vienos pila verdanti, kitos paausinta, vienos cibules pries tai pakepina, kitos ne.As esu ivairiu valgiusi, skiriasi kartais gana smarkiai.Zodiu, bandyk ir nusistatyk, kas Tau skaniausia.
Gero apetito!
man patinka, bet neišeina taip skaniai pagaminti. Kokios garstyčios? Kiek pamenu ten agurkai marinuoti dedami, nea?
QUOTE(Kopa @ 2005 02 16, 22:54)
man patinka, bet neišeina taip skaniai pagaminti. Kokios garstyčios? Kiek pamenu ten agurkai marinuoti dedami, nea?
Taigi kad ir man neiseina! Skaniausias gamina kaimynes anyta, bet ragana nesako kaip. Tik pasake, kad pila karta jautienos buljona, o kas tame buljone

Garstyciu rusiu irgi gyva pekla, as imu pacias paprasciausias.Tas pats ir su agurkais - kiek seimininkiu, tiek receptu.
Man atrodo, kad kai ilgiau pamarinuoji, tai skanesnes gaunasi...As kai nelabai bulves valgau, retai ir gaminu.
QUOTE(PAME @ 2005 02 16, 22:30)
As gaminu mikrobangeje ivairias darzoves, principas visada tas pats - darzoves isverdu, sudedu i stikline forma. Isplaku 3 kiausinius, isijoju plakdama miltu koki sauksta, ipilu pieno (galima ir grietineles) , + druskos, pipiru, kartais muskato, mairuno, uzpilu, tada ant virsaus trupiniu uzbarstau (galima ir tarkuoto surio), ir uzdelioju skiedrelem sviesto su zolem sumaisyto (pas mus toki parduoda).10 min. 100% - pietus 3 zmonem.
Apkepas tai toks daiktas - atlieku suvartojimas, gali is visko kepti.Svarbiausia ta suklijavimo mase - jei idesi plaktu baltymu, bus puresne, per daug miltu - bus neskanu, per mazai - kaip kiausiniene.Kiekvienam kitaip patinka.
Tiesa, del brokoliu - kotus virti ilgiau, o pumpureliai labai greitai isverda.Ka tik buvo kaimyne atejusi, ji i brokoliu apkepa ipiausto virto kumpio skiedreliu...
Nelabai as Tau padejau, bet gal bent biskeli...
Dar ir kaip padejai!!! As, kai Vokietijoj gyvenau, tai seimininkas viska darydavo, tai budavo l. skanu, bet neprisimenu,kaip, nors uzmusk

man visai patiko tokios mišrainės
2 virtos morkos
2 galvutės svogūno(didelės)
2-3 marinuoti agurkėliai
virtos jautienos
stiklinė mainuotų žirnelių
morka sutarkuojame stambia tarka, svogūnus supjaustome smulkiai ir apkepiname iki geltonumo, jautieną supjaustome kūbeliai, marinuotus agurkus taip pat supjaustome kūbeliais ir viską sumaišome su majonezu. būtų panašu į tradicinę baltą mišrainę tačiau skonis tikrai visai kitoks
3-4 karštai rūkytos jūrų lydekos
7 šaukštai plikytų ryžių
marinuotų šparaginių pupelių (maždaug pusę 0,5l stiklainio) smulkiai supjaustytų
indelis konservuotų kukurūzų
žalio agurko ir svogūno laiškų pagal skonį
sumaišome su majonezuir paliekame maždaug valandai bet ne šaldytuve o taip sumaišome ir palaikykime tada ji igauna skoni.
Skanaus
2 virtos morkos
2 galvutės svogūno(didelės)
2-3 marinuoti agurkėliai
virtos jautienos
stiklinė mainuotų žirnelių
morka sutarkuojame stambia tarka, svogūnus supjaustome smulkiai ir apkepiname iki geltonumo, jautieną supjaustome kūbeliai, marinuotus agurkus taip pat supjaustome kūbeliais ir viską sumaišome su majonezu. būtų panašu į tradicinę baltą mišrainę tačiau skonis tikrai visai kitoks
3-4 karštai rūkytos jūrų lydekos
7 šaukštai plikytų ryžių
marinuotų šparaginių pupelių (maždaug pusę 0,5l stiklainio) smulkiai supjaustytų
indelis konservuotų kukurūzų
žalio agurko ir svogūno laiškų pagal skonį
sumaišome su majonezuir paliekame maždaug valandai bet ne šaldytuve o taip sumaišome ir palaikykime tada ji igauna skoni.
Skanaus

Surio salotos
Aisbergo salotos;
Fermantinis suris pailgom plonom lazdelem;
Marinuoti agurkeliai pjaustyt kaip suri;
Juostelem pakepinta karsto rukymo sonine ( as ja sildau mikrobangej, greiciau ir paprasciau);
Virtos bulves - galima pjaustyt ar itarkuot, nera skirtumo;
Kukuruzai koncervuoti;
Paprika kam patinka; na irgi juostelem
Viska mazdaug vienodom dalim tik salotu daugiau.
Viska ismaisyti su majonezo ir vorcesterio padazu.
Kadangi Ispanijoj Vorcesterio nera tai as gaminu su sojos. Tik padaziukus reikia sumaisyti atskirai ir tik tada ant salotu.
Na man tai laaaaaaaabai skanu.
Pabandykit.
Skanaus!!
Aisbergo salotos;
Fermantinis suris pailgom plonom lazdelem;
Marinuoti agurkeliai pjaustyt kaip suri;
Juostelem pakepinta karsto rukymo sonine ( as ja sildau mikrobangej, greiciau ir paprasciau);
Virtos bulves - galima pjaustyt ar itarkuot, nera skirtumo;
Kukuruzai koncervuoti;
Paprika kam patinka; na irgi juostelem

Viska mazdaug vienodom dalim tik salotu daugiau.
Viska ismaisyti su majonezo ir vorcesterio padazu.
Kadangi Ispanijoj Vorcesterio nera tai as gaminu su sojos. Tik padaziukus reikia sumaisyti atskirai ir tik tada ant salotu.
Na man tai laaaaaaaabai skanu.
Pabandykit.
Skanaus!!
nezinau ,ar kuri raset apie sias salotas
koncervuotas ananasas, supjaustytas kubeliais+
koncervuoti kukuruzai+
isspausti keli gabaleliai cesnako+
majonezas
greita ir skanu

koncervuotas ananasas, supjaustytas kubeliais+
koncervuoti kukuruzai+
isspausti keli gabaleliai cesnako+
majonezas

greita ir skanu




dar labai paprastu salotu receptai
1.virtas burokelis,sutarkuotas burokeline tarka-2vnt+
cesnako kelias skilteles ir graikisku riesutu keleta isspausti per cesnako trintuve+
majonezas
2.saliero stiebai kubeliais+
ruk.kumpis kubeliais+
majonezas
3.pomidoras+
svogunas+
konc.tunas+
aliejus+
druska
arba sudetingesnis 3 variantas-
4.pomidoras+
agurkas+
raud.paprika+
kopustas,skirtas salotoms+
svogunas+
konc.tunas+
alyvuoges+
aliejus+
actas,skirtas salotoms+
druska
o lt yra toks zalumynas ar salota vadinasi-rucola

1.virtas burokelis,sutarkuotas burokeline tarka-2vnt+
cesnako kelias skilteles ir graikisku riesutu keleta isspausti per cesnako trintuve+
majonezas

2.saliero stiebai kubeliais+
ruk.kumpis kubeliais+
majonezas

3.pomidoras+
svogunas+
konc.tunas+
aliejus+
druska
arba sudetingesnis 3 variantas-
4.pomidoras+
agurkas+
raud.paprika+
kopustas,skirtas salotoms+
svogunas+
konc.tunas+
alyvuoges+
aliejus+
actas,skirtas salotoms+
druska
o lt yra toks zalumynas ar salota vadinasi-rucola

Labai skanios salotos
Pekino kopustas
Agurkas
Kedro riesutu (islukstentu)
Sv. citrinos
Aliejaus
Druskos
Kopusta supjaustyti, agurka nulupti ir supjaustyti siaudeliais, iberti riesutu, ispausti citrinos sulciu, truputi druskos ir ipilti aliejaus.



Pekino kopustas
Agurkas
Kedro riesutu (islukstentu)
Sv. citrinos
Aliejaus
Druskos
Kopusta supjaustyti, agurka nulupti ir supjaustyti siaudeliais, iberti riesutu, ispausti citrinos sulciu, truputi druskos ir ipilti aliejaus.