QUOTE(Rimulinka @ 2007 09 13, 11:36)
Špinatų salotos
200 g nuplautų špinatų lapų supjaustykite juostelėmis, įdėkite smulkintų pomidorų arba ridikėlių, smulkiai sukapotų svogūnų laiškų ar galvučių, krapų, citrinos sulčių ir aliejaus. Galima pagardinti ir grietine.
Špinatų ir rūgštynių salotos
300 g špinatų ir rūgštynių nuplaukite, nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite 2 smulkiai virtus kiaušinius, 2-3 skilteles česnako, krapų ir sumaišykite su špinatais ir rūgštynėmis. Pasūdykite druska arba sojos padažu, pašlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi.
Indiškas garnyras su špinatais
Apkepinkite aliejuje smulkiai sukapotą svogūną, 1 mažą čili pipirą ir dvi skilteles smulkinto česnako. Į keptuvę sudėkite 2 supjaustytus blanširuotus (be odelės) pomidorus, indelį konservuotų turkiškų žirnių (stambūs šviesiai geltoni žirniai. Tiks ir konservuotos pupelės arba bet kokie žirniai prieš tai išmirkyti ar išvirti). Viską gerai išmaišykite. Po 1-2 minučių sudėkite maišelį šaldytų špinatų (prieš tai atitirpdę) arba pjaustytų šviežių. Permaišykite, po kelių minučių išjunkite. Pagardinkite jogurtu, patiekite su ryžiais arba pita (indiška duonele).
Špinatų garnyras
500 g špinatų nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens ir šutinkite, kol suminkštės. Tada pertrinkite per sietelį ir vėl sudėkite į puodą, įdėkite svieste pakepintų miltų, druskos, pipirų, išmaišykite ir pagardinkite grietine. Sudėkite į pusdubenį ir patiekite. Puikus ir lengvas garnyras!
Špinatų salotos
250 g špinatų; 5 pomidorai; 3 kietai virti kiaušiniai. Padažui: svogūnas; 3 šaukštai aliejaus; 2-3 šaukštai baltojo vyno acto; 1-2 šaukštai grietinėlės; šaukštelis tarkuotų krienų; maltų juodųjų pipirų; šaukštelis cukraus; druskos.
Puošti: svogūnų laiškų juostelėmis
Špinatus perrinkite ir kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Numazgokite ir nusausinkite pomidorus, tada juos padalykite į 8 dalis. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite kiaušinius. Padažui nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Jo gabalėlius sumaišykite su aliejumi, actu, grietinėle, krienais, juodaisiais pipirais, cukrumi ir druska. Patiekite didelėje salotinėje, apliejusi padažu ir apibarsčiusi pjaustytais svogūnų laiškais.