QUOTE(barsukele @ 2008 08 18, 20:47)
SALOTELES SU GRYBAIS
mazu agurku,
grybu,
mazu pomidoru,
ziedinis kopustas,
pupeliu,
zirniu, morku,
MARINATAS
IL vandens,
50 ml9%acto,saukstas druskos,
saukstelis pipiru
truputis imbiero,truputis muskatu,
5-6 gvaizdikeliai,
saukstelis cukraus
Grybus,ziedynais isskirstyta kopusta,pupeles zirnius ir morkas isvirkite sudytame vandenyje.Siek tiek atvesusias virtas darzoves, grybus bei pomidorus su agurkais dekite sluoksniais i stiklainius, uzpilkite karstu marinatu,kad visa butu apsemta 2cm.Kad darzoves nekiltu i virsu,galite lengvai prislegti.Stiklainius pakaitinkite 90 C TEMPER.60MIN Paskui sandariai uzdarykite ir palikite austi
mazu agurku,
grybu,
mazu pomidoru,
ziedinis kopustas,
pupeliu,
zirniu, morku,
MARINATAS
IL vandens,
50 ml9%acto,saukstas druskos,
saukstelis pipiru
truputis imbiero,truputis muskatu,
5-6 gvaizdikeliai,
saukstelis cukraus
Grybus,ziedynais isskirstyta kopusta,pupeles zirnius ir morkas isvirkite sudytame vandenyje.Siek tiek atvesusias virtas darzoves, grybus bei pomidorus su agurkais dekite sluoksniais i stiklainius, uzpilkite karstu marinatu,kad visa butu apsemta 2cm.Kad darzoves nekiltu i virsu,galite lengvai prislegti.Stiklainius pakaitinkite 90 C TEMPER.60MIN Paskui sandariai uzdarykite ir palikite austi

Parašysiu kaip aš darau. Puikus garnyras prie mėsos
MARINATAS: 1l vandens- 50gr. druskos, 50gr. cukraus, 1,5 šaukšto acto esencijos ( galima ir acto, tada jo pilu 2 šaukštus).
Kopūsto galvutės išskirstomos, nuplaunamos po tekančiu vandeniu ir sudedamos į pasūdytą vandenį ( 1 l. vandens- 1 valg. š. druskos), laikoma pusę valandos. Po to dedama į verdantį vandenį, kuriame įdėta šaukštelis druskos ir 5 gr. citrinos rūgšties. Verdama 3 min. Žiedynai, išėmus iš verdančio vandens, tuoj pat dedami į šaltą vandenį. Po 5 min. jie dedami į stiklainius, užpilama verdančiu marinatu ir uždaromi. Galima pridėti spalvotų paprikos gabaliukų. Skanaus

MARINATAS: 1l vandens- 50gr. druskos, 50gr. cukraus, 1,5 šaukšto acto esencijos ( galima ir acto, tada jo pilu 2 šaukštus).
Kopūsto galvutės išskirstomos, nuplaunamos po tekančiu vandeniu ir sudedamos į pasūdytą vandenį ( 1 l. vandens- 1 valg. š. druskos), laikoma pusę valandos. Po to dedama į verdantį vandenį, kuriame įdėta šaukštelis druskos ir 5 gr. citrinos rūgšties. Verdama 3 min. Žiedynai, išėmus iš verdančio vandens, tuoj pat dedami į šaltą vandenį. Po 5 min. jie dedami į stiklainius, užpilama verdančiu marinatu ir uždaromi. Galima pridėti spalvotų paprikos gabaliukų. Skanaus

Man tai marinuoti kalafijorai labai patinka as ju nebuvau valgius niekada bet pas viena teta ragavau pries keleta metu tai labai patiko. Ten buvo pateikta su majonezu, tai skonis kaip ir marinuotu baravyku sumaisytu su majonezu, nu labai skanu....
Aš kalafijorus marinuoju taip:
Išskaidau,tada sudedu į puodą ir blanširuoju parūgštintu,šiek tiek sūdytu verdančiu vandeniu apie 10 min.Tada sudedu į stiklainius ir užpylusi marinatu(1 nubrauktas šaukštas druskos,2 šaukštai cukraus,~3 šaukštai acto 9%(pilu pagal skonį,kad būtų švleniai rūgštokas)sustatau sterilizavimui-10min.
Taip pat darau asorti su agurkais ir pomidorais.O dar kalafijorus dedu į salotas žiemai
Išskaidau,tada sudedu į puodą ir blanširuoju parūgštintu,šiek tiek sūdytu verdančiu vandeniu apie 10 min.Tada sudedu į stiklainius ir užpylusi marinatu(1 nubrauktas šaukštas druskos,2 šaukštai cukraus,~3 šaukštai acto 9%(pilu pagal skonį,kad būtų švleniai rūgštokas)sustatau sterilizavimui-10min.
Taip pat darau asorti su agurkais ir pomidorais.O dar kalafijorus dedu į salotas žiemai

O aš kalafiorus ne marinavau, o padariau tokius troškinius su morkom ir šparaginėm pupelėm. Svogūnų nedėjau nes bijojau, kad nepradėtų rūgti.
Labai patogu- ir prie bulvių, ir į sriubą, ir sumaišius su virta mėsyte- troškinukas. Na toks patiekaliukas kai tingisi ką nors gamint- atsidarei stiklainiuką ir skanauji
Labai patogu- ir prie bulvių, ir į sriubą, ir sumaišius su virta mėsyte- troškinukas. Na toks patiekaliukas kai tingisi ką nors gamint- atsidarei stiklainiuką ir skanauji

i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Noriu pasidalinti
vakar ragavau buvo labai skanu
žiemą iš stiklainiuko daržoves nusunki jei reikia pasmulkini + konservuotų žirnelių + helmans majonezo ir = super mišrainė
Kalafijorų MIŠRAINĖ
Reikės
Šparaginių pupelių 600 gr
(pavirti 5-10 min)
2 paprikos 1 geltona 1 raudona
(nuplikinti)
1 didelis kalafijoras
(5-10 min pavirti )
1 kg. morkų
( 5-10 min. pavirti )
5 svogūnų galvos
( supjaustyti riekutėmis ir užplikinti )
Marinatui
4 litrai vandens
1 st. acto 250 gr,
4 v.š. druskos
16 v.š. cukraus
krapų- lauro lapų pipirų
į stiklainio dugną įdėęti krapo šakelę ir lauro lapelį 1 kvepiantį + 1 kartų pipirą
sloksniuoti :
svogūnai
morkos
šparaginės
paprikos
kalafijorai
užpylus sirupu pavirti 10-15 min.
skanaus
vakar ragavau buvo labai skanu
žiemą iš stiklainiuko daržoves nusunki jei reikia pasmulkini + konservuotų žirnelių + helmans majonezo ir = super mišrainė
Kalafijorų MIŠRAINĖ
Reikės
Šparaginių pupelių 600 gr
(pavirti 5-10 min)
2 paprikos 1 geltona 1 raudona
(nuplikinti)
1 didelis kalafijoras
(5-10 min pavirti )
1 kg. morkų
( 5-10 min. pavirti )
5 svogūnų galvos
( supjaustyti riekutėmis ir užplikinti )
Marinatui
4 litrai vandens
1 st. acto 250 gr,
4 v.š. druskos
16 v.š. cukraus
krapų- lauro lapų pipirų
į stiklainio dugną įdėęti krapo šakelę ir lauro lapelį 1 kvepiantį + 1 kartų pipirą
sloksniuoti :
svogūnai
morkos
šparaginės
paprikos
kalafijorai
užpylus sirupu pavirti 10-15 min.
skanaus