Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų ''sanatorija''

QUOTE(snaige123 @ 2015 02 10, 16:08)
malinovy slon auginau
pas mane apie 1,5m gal ir buvo tikrai ne aukštesnis kaip parasyta 2m  biggrin.gif  o pomidoru pakankamai smile.gif bet pirmi didesni o sekantys mažyčiai drambliukai  ax.gif

http://public.fotki..../malinovy-slon/

Labai ačiū už atsiliepimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 02 10, 11:31)
Sveikos, pomidorų mylėtojos. 4u.gif  Noriu prašyti specių patarimo. Gal parekomenduotumėt, kokie verti dėmesio rožiniai (avietiniai) pomidorai? Domina aukštaūgiai, derlingi ir (būtų geriau) ne hibridai. Porą metų Faworyt auginau, bet pamaniau, kad ir kitokių norėčiau pabandyti...

Skaičiau, kad Kardinolą Mazarinį giriate ir Rozovyj miod. O kokių dar sodinsite avietinių? Labai ačiū už atsakymus ax.gif

Tai negi ir negausiu patarimo dėl jums pasiteisinusių avietinių pomidorų? Labai džiaugčiausi, jei pasidalintumėte savo patirtimi 4u.gif Dar mąstau, ką šiemet iš pomidorų tikrai auginsiu savo šiltnamyje, bet turiu pernykščių TOP'ą:

Krasnyj Majak (nes ankstyvi, aukštaūgiai, skanūs ROŽINIAI), Yuogoslavian Cinkovich (skanūs ir derlingi), hibridas Evpator (daug kekių, didesni nei vidutiniai vaisiai), Penis (derlingi, iki nušalimo apkibę patogios pjaustyti formos pomidorais), Faworyt (Rožiniai, skanūs, nemažos kekės), Čudo sveta (l.derlingi, geltoni citrinos formos ir dydžio), hibridas Giuletta (l.derlingi slyviniai), hibridas "Laetitia" - ankstyvi, derlingi, hibridas "Ikarus" (aukšti, l.ankstyvi, 150-200 g svorio vaisiai).

Dar nežiūrėjau, ar "topinių" hibridų likę nuo pernai, o veislinių esu pasilikusi savos sėklos, tai sąrašas greičiausiai koreguosis. Dar galvoju, ar sėti hibridą Fantasio - pernai neįspūdingas jis man buvo, o užpernai tikrai fantastiškai derėjo. Labai sudomino jūsų atsiliepimai apie Toro, tai jei viena gera kraštietė pasidalins, tikiuosi ir jų turėti drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 02 10, 15:37)
Kaip idomiai bigsmile.gif  o man buvo visai ne saldus, neskanus ir rugstus biggrin.gif tik kad geltoni.
As daugiau nebeauginsiu schmoll.gif

Prieš porą metų auginau balkone. Derėjo labai gausiai, 5lt dydžio pomidoriukais, jie buvo kiek pūkuoti. Bet tikrai skanūs. Salstelėję. Bet prasidėjus šiltnaminiams, tai į juos nieks nežiūrėjo. Bet, kad už Vilma ir Bajaja skanesni, tai tikrai. Tik Bajaja ir didesnė ir vaisių tai be proto daug. Bet ten ne pomidoras ta bajaja, gėlė daugiau. Labai gražiai gėlyne augo, dekoratyviai. Visi eidavo ir atsistebėt negalėdavo kiek kekyčių ji vaisių turi. Bet skonis jų net kol neprasidėjo šiltnaminiai tai nekoks buvo.
Papildyta:
QUOTE(merepopins @ 2015 02 10, 15:43)
Čudo sveta (l.derlingi, geltoni citrinos formos ir dydžio)

O pas mane jie dideli, tipiško beefsteksinio pomidoro formos, dvispalviai g.gif
Atsakyti
labai fainas šiltnamis ax.gif
https://www.youtube....h?v=Tn7EfyRNRyE
Atsakyti
[quote=merepopins,2015 02 10, 15:43]
Tai negi ir negausiu patarimo dėl jums pasiteisinusių avietinių pomidorų? Labai džiaugčiausi, jei pasidalintumėte savo patirtimi 4u.gif Dar mąstau, ką šiemet iš pomidorų tikrai auginsiu savo šiltnamyje, bet turiu pernykščių TOP'ą:

Man labiausiai is avietiniu patiko persikiniai is Loretos sodu(dabar ji nebeprekiauja).Labai derlingi nebuvo ,nu bet labai skanus,dideli mesingi ,seklu nedaug,auksti.
Atsakyti
As ir tik balkoniniais uzsiimu tai favoritai Vilma, Venus, Red Robin, Tumbling Tom red, Betaliux, Tumbler (tas visa vasara gausiai derejo ir gan ankstyvas), Enano (kelis metus is eiles sodinau, smulkesni bet labai grazios kekes ir skanus pomidorai, tik labai tempiasi i ugi, o sakeles plonos, tai jei gerai nepririsi luzta), anais metais dar auginau Sweet'n'Neat geltonus ir raudonus (mazi grazus krumeliai ir ganetinai derlingi. Pomidoriukai saldus.) Dideli pomidorai kibiruose nepasiteisino, nes naudos mazai, o vietos uzima daug.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 10, 14:47)
Papildyta:
O pas mane jie dideli, tipiško beefsteksinio pomidoro formos, dvispalviai  g.gif

Keista. Mano štai tokie buvo (nuotrauka ne mano):
[attachmentid=233917]

Kaimynė davė sėklyčių, bet buvau aprašymą kažkokiame rusų puslapyje radusi - forma tokia irgi buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merepopins: 10 vasario 2015 - 15:01
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 10, 14:28)
Na, ar parašėt kas į mydobro dėl sėklyčių iš pomidom.ru?  ax.gif Aš ir vėl susigundžiau  blush2.gif  doh.gif
Papildyta:
Man atvirkščiai, pasiteisino tabletės tik.  g.gif Bet ne durpinės, o tamsaus kokoso iš ŽS. Išdygsta kokia, iš karto keliu po lempa. Nereik kitų laukt. Kadangi kiekvienos rūšies sėju po 1-2vnt, tai pasiteisina, neišstypsta taip. Paskui kai jau šaknytės ima matytis, nuimu apsauginę plėvelę, kišu 3kart gilesnėn stiklinaitėn ir užberiu žemėn. Gerai man taip šaknynas vystosi.  cool.gif
Papildyta:
Aišku užsakytų viską iš to puslapio. Aš ir papriką užsisakiau ir spalvotas bulves.  4u.gif

Aš visai norėčiau prisidėti prie užsakymo. Tuomet galima būtų kooperuotis ir užsakyti daugiau veislių pasidalinant
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2015 02 10, 15:03)
Aš visai norėčiau prisidėti prie užsakymo. Tuomet galima būtų kooperuotis ir užsakyti daugiau veislių pasidalinant

as vakar gal 16 pokeliu uzsisakiau parasius i mydobro is to puslapio nurodyto doh.gif Kazkokia silpnumo akimirka aplanke vaiksciojant po tuos spalvotus kambarius pomidoru blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 10, 16:05)
as vakar gal 16 pokeliu uzsisakiau parasius i mydobro is to puslapio nurodyto  doh.gif  Kazkokia silpnumo akimirka aplanke vaiksciojant po tuos spalvotus kambarius pomidoru  blush2.gif

Pažįstamas jausmas. Aš gal apie 10, bet ir tai su pastabdymais savęs.. . doh.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 02 10, 14:43)
Tai negi ir negausiu patarimo dėl jums pasiteisinusių avietinių pomidorų?

Dar galvoju, ar sėti hibridą Fantasio - pernai neįspūdingas jis man buvo, o užpernai tikrai fantastiškai derėjo.

va Fantasio man irgi pernai nelabai koks buvo - ir vaisių nelabai daug, ir tie patys nedidukai. Ankstesniais keliais metais buvo ir derlingi, ir pomidorai nemaži.

Dėl avietinių nelabai ką turiu ir pasakyt - man Rozovyj Miod patiko. Turbūt prie avietinių dar galima Pudovik priskirt - lyg labiau avietiniai nei raudoni buvo g.gif
Dimerosa man patiko, bet čia hibridas.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 10, 16:10)
Pažįstamas jausmas. Aš gal apie 10, bet ir tai su pastabdymais savęs.. .  doh.gif

Nu ir ką gi gero užsisakėte g.gif
Dairiausi vakar ten bet vis susilaikiau:)

Iš mydobro tik užsisakiau Vakar ir gavau kad jau išsiuntė tai gal ryt gausiu nes šiandien dar neatnešė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 10 vasario 2015 - 15:14