Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Čia daug rašiau apie Istriją, dar yra tinklaraštyje apie ją, įvairius miestelius http://subjektyvi.bl...lt/tag/kroatija
Atsakyti
QUOTE(zajka @ 2015 04 17, 08:00)
Na mes radom ant 10 eurų pigiau, nei čia, šeimai gaunasi po 285 eur. Jeigu paskaičuoti mašinos paruošimą kelionei remontus po (kaip mūsų atveju) bei papildomus draudimus tai ne taip ir daug gaunasi. Bet, pakeliausime, pamatysime  ax.gif

busikas lt buvau pateikęs tik kaip pavyzdįsmile.gif
BET... auto niekad neruošiu specialiai-auto jau 12 metų(tik pirmą kartą prieš kelionę nuvaręs buvau į servisą patikrinti pakabą). kadangi auto naudoju kasdien smile.gif ,todėl jaučiu jei kas negerai. TA patikra irgi su ja pravaroma ne už pinigus-tad kokio pasiruošimo kelionei reikia specialaus, nelabai įsivaizduoju. jei varyti į servisą perrinkti prieš kelionę važiuoklę-pinigų išmetimas, arba kitaip-servisui uždarbis. šlangų nekeisi gi irgi-vizualiai apžiūri ir matai. nenumatytiems atvejams nepadės jokia diagnostika ar profilaktika. kaip mums buvo nutikę-2011 gryžtant, ties zagrebu pajaučiau kad variklis ne taip dirba. sustojęs apžiūrėjau-skystis nebėga, tepalas normoj, taip ir gryžom. po to pas meistriukus kainavo apie 800 lt remontas-prateginėjo stūmoklis. kaip jie sakė-galiu dar važiuoti gal 5000 km, o gal po 50 km uzsilenktų. mums pasisekė-bet tokio gedimo niekas nematys ir nepasakys iš anksto...
patarimas-niekad neturėkit minčių-o gal suges auto- kam save apkrauti papildomu galvos skausmu ax.gif
beje, draudimų jokių specialių auto irgi neperkam-žalia korta ir viskas.....
kelionėj reikia optimizmo daugiau mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(remarka @ 2015 04 17, 11:05)
Visi rašot apie Makarska Dubrovniką, o gal kas Istrijos pusiasalį buvot ? galit įspūdžiais pasidalinti ? Pula, Rovinj ?

tarkim mums istrija nepatiko. berods 2011 galvojom ten kažkur apsistoti. pravažiavom Umag, Novigrad, Poreč-visur uolos, gamta kažkokia skurdi-nėrėm į paklenicą ir neapsigavom...
Atsakyti
QUOTE(Sidnis @ 2015 04 17, 08:16)
Aciu. Vat kazko tokio ir ieskau. Realiu atsiliepimu. Kaip suprantu zmones irgi tikejosi bent kazkokio normalaus kelio, o gavo visai kitka.
O i Mostara pro kur vaziavot? Busim pakankamai netoli tai gal nuvaziuosim.
Gal dar kam teko pasivazinet Bosnijos keliais.

Nuo Omišo pusės pakrante iš pagrindinio kelio slėnyje, artėjant Bosnijos link, yra Opuzen miestelis, o pasienio miestukas - Metkovič. Šitas kelias geras, be to, neina per kalnus. Jei pasirinksite maršrutą per Neum, tada jau taip - ožkų keliukai kalnuose ohohoho.
Beje, važiuojant pro Metkovič, nelabai toli nuo pagrindinio kelio yra Kravice kriokliai. Įspūdingi vaizdai ir net galima maudytis, nors tai gana ekstremalu: iki krioklių reikia tiesiog plaukte perplaukti gana sraunią upę, platesnę nei Vilnelė, be to, nusileidimas į ją - betoninis atitvaras be laiptelių, gylis didelis iš karto. Mano 12-kos metų sūnus įveikė, bet buvo turbūt jauniausias plaukikas, tai yra, mažiukams ta vieta maudynėms netinka - tik pasižiūrėjimui. Gelbėtojų nėra, tiltelio nėra, bet už tai neblogos kavinės ant kranto yra smile.gif
Mostare stulbinančiai mažos vilnos gaminių ir keramikos, papuošalų kainos. Ir maisto kainos parduotuvėse džiugina smile.gif
Atsakyti
Man Istrija patinka kaip aktyviam poilsiui, gražūs miesteliai, geri restoranai, bet kaip pasyvaus ir aš nesirinkčiau, nebent Rovinj ar Poreč, bet ir tai. Bet Istrijos vidus labai vertinamas italų, vokiečių, šveicarų, austrų, nes ten puikus ne per karštas klimatas, vėsesnės naktys (kam aktualu), puikus oras, geras ir ekologiškas maistas, ramybė, ekologiškas turizmas, o iki paplūdimių, jei nori, važiuoja automobiliais. Nors daug kur šalia namų yra baseinai. Yra kas taip gyvena savaičių savaitėmis, kiti ir ilgiau. Dabar labai populiari investicija būtent į Istrijos NT.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2015 04 17, 11:19)
busikas lt buvau pateikęs tik kaip pavyzdįsmile.gif
  BET... auto niekad neruošiu specialiai-auto jau 12 metų(tik pirmą kartą prieš kelionę nuvaręs buvau į servisą patikrinti pakabą). kadangi auto naudoju kasdien smile.gif ,todėl jaučiu jei kas negerai. TA patikra irgi su ja pravaroma ne už pinigus-tad kokio pasiruošimo kelionei reikia specialaus, nelabai įsivaizduoju. jei varyti į servisą perrinkti prieš kelionę važiuoklę-pinigų išmetimas, arba kitaip-servisui uždarbis.  šlangų nekeisi gi irgi-vizualiai apžiūri ir matai. nenumatytiems atvejams nepadės jokia diagnostika ar profilaktika. kaip mums buvo nutikę-2011 gryžtant, ties zagrebu pajaučiau kad variklis ne taip dirba. sustojęs apžiūrėjau-skystis nebėga, tepalas normoj, taip ir gryžom. po to pas meistriukus kainavo apie 800 lt remontas-prateginėjo stūmoklis. kaip jie sakė-galiu dar važiuoti gal 5000 km, o gal po 50 km uzsilenktų. mums pasisekė-bet tokio gedimo niekas nematys ir nepasakys iš anksto...
  patarimas-niekad neturėkit minčių-o gal suges auto- kam save apkrauti papildomu galvos skausmu ax.gif
  beje, draudimų jokių specialių auto irgi neperkam-žalia korta  ir viskas.....
kelionėj reikia optimizmo daugiau mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

Optimizmo mums užtenka, tiesiog kalbam iš patirties, keliausim su mašina ketvirtą kartą. Iš pirmų trijų kartų 2 kartus teko remontuotis: keisti kaladėles Kroatijoje ir priekinį stiklą Slovakijoje. Ir nors būtinai prieš kelionę pasitikrinam mašiną servise, pakeičiam tepalus ir pan. Tai kad čia sekmės reikalas, tiesiog norime išvengti rizikų, gal jei viskas gerai sekantį kartą bus vėl noro su savo mašina varyti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 04 17, 11:29)
Man Istrija patinka kaip aktyviam poilsiui, gražūs miesteliai, geri restoranai, bet kaip pasyvaus ir aš nesirinkčiau, nebent Rovinj ar Poreč, bet ir tai. Bet Istrijos vidus labai vertinamas italų, vokiečių, šveicarų, austrų, nes ten puikus ne per karštas klimatas, vėsesnės naktys (kam aktualu), puikus oras, geras ir ekologiškas maistas, ramybė, ekologiškas turizmas, o iki paplūdimių, jei nori, važiuoja automobiliais. Nors daug kur šalia namų yra baseinai. Yra kas taip gyvena savaičių savaitėmis, kiti ir ilgiau. Dabar labai populiari investicija būtent į Istrijos NT.

O kur patartumėt apsistoti jeigu mums su vaikais reikalinga "normalesnis" priėjimas prie kranto ir per daug nelendant gilyn link Dubrovniko ? Kažkur apie Zadarą ( tarkim NIN ) ar dar aukščiau Crikvenica, Krk sala ? Na kažkur apie tas vietas, nenorim labai daug važinėti
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2015 04 12, 20:49)
tai finale kiek gaunasi smile.gif čia tik teoriniai svarstymai, kad pigiau smile.gif o kokie praktiniai skaičiai smile.gif

Pirmą kartą 2 suaugę Omiše, gegužės gale 10 nakvynių išleidom apie 4000 Lt
Antrą kartą 2 suaugę 3 vaikai birželio gale Rogoznicoj išleidome apie 5000 Lt
Kainos su viskuo (tarpinėmis nakvynėmis, ekskursijomis, maistu, vaišėmis, kuru, apgyvendinimu ir t.t.)
Palyginimui šiemet 2+3 žmonės, skrisim į Turkiją 7 nakvynėm išėjo 8500 LT (aišku, čia valgyti nereikės gaminti, AI)
Dviese geriau skristi į kitas šalis, o šeimai pigiau visada manau rinktis Kroatiją.

QUOTE(neringaliub @ 2015 04 15, 11:30)
Pasidalinkit, kur stojat nakvynei prie Plitvicų, kad ryte atsikėlus nereiktų valandos ar daugiau važiuot iki jų? (miestelio pavadinimas, ar viesbučio, kempingo...pavadinimas)

Mes nakvojom ~5 min kelio nuo Plitvicų įėjimo : ten nedavažiavus įėjimų yra gyvenvietė, nepamenu pavadinimo, bet nuomojo daug kas apartamentus, taip pat yra didelis kempingas.

QUOTE(multimedia @ 2015 04 16, 18:12)
Sveiki, o kur daugelis patyrusių keliautojų keičiasi eurus į Kroatijos kunas? Kur labiau apsimoka - Lietuvoje ar nuvykus į vietą Kroatijoje?

Patvirtinsiu tai, ką jau kiti atsakė: vežtis € ir atsiskaityti kortele, už gyvenamą plotą ima tik €, o kunų smulkmenoms išsigryninti galima bankomatuose ar bankuose - geriausias kursas gaunas. Tinka visos kortelės.
Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2015 04 17, 13:24)
O kur patartumėt apsistoti jeigu mums su vaikais reikalinga "normalesnis" priėjimas prie kranto ir per daug nelendant gilyn link Dubrovniko ? Kažkur apie Zadarą ( tarkim NIN ) ar dar aukščiau Crikvenica, Krk sala ? Na kažkur apie tas vietas, nenorim labai daug važinėti

Man tame regione visai patiko PAG sala (novalja)- yra tiltas, kainos žemiau nei Krk, su vaikais patogu, nes nereikėjo niekur į kalną kopti.
Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2015 04 17, 14:24)

NINj buvom, nepatiko-apsisukom ir dingom. tipo smėlio paplūdimiai. aha, jie yra, bet nulipus nuo betoninio tako....
šiaip galima pasiūlyt seline su vaikais.esu ne vienam pasiūlęs ten iš forumo... 3 km už starigrad paklenica. ramus kaimukas, geras paplūdimys-skaldelė, bet labai negilu. pinijos pavėsiukui pakrantėj. toliau paėjus smulkus žvyras, bet jau ten giliau. yra kempingas Pesak.... bet kažkam ten gali patikti, kažkam "skylė" buvo smile.gif pasižiūrėkit per google, ten net paplūdimys kur siauresnė vieta pačioj pradžioj matosi...
tik žiūrėjau bookinge, nėra pigių vietų. mes mokėjom po 50 eurų už du kambarius. tiesa be kondiškių buvo, nors jų jau reikėjo...
Papildyta:
QUOTE(zajka @ 2015 04 17, 14:06)
Optimizmo mums užtenka, tiesiog kalbam iš patirties, keliausim su mašina ketvirtą kartą. Iš pirmų trijų kartų 2 kartus teko remontuotis: keisti kaladėles Kroatijoje ir priekinį stiklą Slovakijoje. Ir nors būtinai prieš kelionę pasitikrinam mašiną servise, pakeičiam tepalus ir pan. Tai kad čia sekmės reikalas, tiesiog norime išvengti rizikų, gal jei viskas gerai sekantį kartą bus vėl noro su savo mašina varyti.

naaa, kažkiek apsileidimo vairuotojo yra-kaladėles reikia apžiūrėti. tarkim aš, keisdamas žiemines padangas į vasarines jau mačiau kad man reikia prieš kelionę jau keisti kalades.... stiklas-čia jau laimės dalykas, nei vienas nuo to neapsaugotas....tepalai filtrai-čia vėlgi, vairuotojas turi žinoti kiek jam liko km iki sekančio keitimo....
BET, kiekvienas renkasi kaip jam patogiau atsotogauti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2015 04 17, 14:38)
Pirmą kartą 2 suaugę Omiše, gegužės gale 10 nakvynių išleidom apie 4000 Lt
Antrą kartą 2 suaugę 3 vaikai birželio gale Rogoznicoj išleidome apie 5000 Lt
Kainos  su viskuo (tarpinėmis nakvynėmis, ekskursijomis, maistu, vaišėmis, kuru, apgyvendinimu ir t.t.)
Palyginimui šiemet 2+3 žmonės, skrisim į Turkiją 7 nakvynėm išėjo 8500 LT (aišku, čia valgyti nereikės gaminti, AI)

galiu pasakyti ir aš. pirma kelionė du suaugę 2 vaikai 4700 lt. kitos dvi su vaikais irgi panašiai, +- keli 100 lt. pernai mudu su brangiąja buvom dviese. kelionė buvo gal kiek daugiau pasyvi-daugiau prie jūros gulinėta, bet su apsipirkimais suwalkuose kainavo 1000 eurų....
kažkaip ir aš galvojau, kad dviese neapsimoka važiuo su auto, bet kai pažiūriu kainas kelionių organizatorių, nekyla noras jų paslaugom naudotis... geriau su auto 1000 eu dviems už 10 nakvynių, nei 1500 eu už 7 nakvynes smile.gif
beje-šiemet nusimato auto kelionės pigesnės- kuras tai nupigo gerokai smile.gif jei tarkim man reikia kuro nuvažiuoti 4500 km apie 270 litrų, tai nupigus kurui litu, aš praktiškai padengiu kelionės kelių mokesčius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2015 04 17, 12:05)
Visi rašot apie Makarska Dubrovniką, o gal kas Istrijos pusiasalį buvot ? galit įspūdžiais pasidalinti ? Pula, Rovinj ?

Istrija man primine Italija - tie miestukai su siauromis gatvelemis ir pan. Bet gamta ne tokia ispudinga kaip Pietuose, nera kalnu ir ne taip silta. Pamatyti palyginimui idomu, taciau ne taip suzavi kaip Dalmatija.
Atsakyti
Viena jauna šeima ilsėjosi Istrijoje Rabac miestelyje, su mažu vaiku (vežimukiniu), tai buvo labai patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2015 04 17, 14:24)

Rinkites Bibinje arba Sukošana, pieciau Zadaro keletas km. Ten smelio papludimiai. Sukošane buvome praeita vasara ir jau siemet vaziuosime:)
Atsakyti