Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

Labas vakaras,

liepos menesi susiruoseme vaziuoti i kroatija, taip zinau karsta bus smile.gif)) bet vistiek norim smile.gif gal galite rekomenduoti apartamentus? tikslios vietos nesam nusiziureja . Labai sunku... ieskome per booking.com , bet be rekomendaciju sunku... norime kad butu vaizdas i jura. Gal esate kazkur buve kur labai patiko? prasau pasidalinkite smile.gif
Atsakyti
Pag sala labai graži, galima patekti keltu arba automobiliu, žiūrint iš kurios salos pusės keltis. Lankytinų vietų ten ne kažką, toje pusėje kur tiltas yra druskų gavyba, tokia gan įspūdinga vieta. O daugiau ten nieko tokio nelankėme, tiesiog važinėjome po salą skersai išilgai ir tiek, nes mūsų kelionės tikslas, vienas iš maršrutų buvo ši sala. Taip, vanduo ženkliai šiltesnis, nes būtent ta didžioji įlanka labai sušildo. Tai gal kaip variantas, viena iš tų vietų, kur galima kuriam laiko pastrigti. O ten gi netoli Zadar, Paklenicos parkas, Plitvicos ir kitos lankytinos vietos, tad vietoje prasinešti tikrai yra kur.
Papildyta:
Mes gyvenome kažkokiuose apartamentuose, jau nepamenu kur, bet kažkur netoli šių Apartments Barbara Ulica Marka Marulića 22, šalia paplūdimys. Kiek atokiau nuo centro, reikia pasidairyti po google kur ten kas geriau, kad neapsirikti.
Atsakyti
Rugsėjo vidurį dar turėtų būti pakankamai šilta maudytis? galvojam apie pietinę dalį smile.gif Plitvicoje įmanoma įveikti trimečiui?
Atsakyti
Sveiki,
mes buvome Kroatijoje pernai ,birželio 21 d. išvykome, grįžome liepos pradžioje. Važiavome pirmiausiai į KRK salą. Ten praleidome 4 dienas, apžiūrėjome apylinkes. Tiesą sakant tuomet buvau net nusivylusi g.gif , kad tiek toli trenkėmės, o įspūdžių -ne kažką.Oras buvo pusėtinas, vanduo vėsokas, saulės mažai unsure.gif . Bet vietiniai sakė, kad pernykštė vasara buvo išsikirtinė, t.y.labai vėsi. Antrą kartą į KRK nebevažiuočiau, tačiau nesakau, kad buvo neįdomu. Tiesiog man nepatiko betoniniai paplūdymiai, vėsokas oras ir gamtos panašumas į mūsų. Norėjosi kažko kitko. Įdomu buvo pamatyti jų salos"žemę", kurią žeme net sunku pavadinti.Nerealiai turėjo buti sunku žmonėms ten įsikurti.Pamatėm ir vieną gražiausių paplūdimių. Tiesą sakant ,didelio susižavėjimo nepaliko.

Tada planas buvo vykti į pietinę Kroatiją thumbup.gif . Buvom nusižiūrėję ir pasidomėję Tučepi miesteliu. Labai patiko.Oras pasitaisė, buvo šilta, netgi karšta, vanduo nuostabus, paplūdimiai jau kitokie. Šalai Biokovo kalnai. Pramogos įvairios: pasivaikščiojimas po miestelio apylinkes su lengvu "kopimu" į aukštesnes vietas, kelionė į šv. Jurijaus kalną, plaukimas laivu, maudynės .Gyvenome labai arti jūros, kainos nesikandžiojo: už apartamentus sugebėjome nusilygti iki 40 eurų. Miestelis švarus, tvarkingas, jeigu pramogų per mažai- netoli Makarska.
Šiemet irgi planuojame ten vykti panašiu laiku. biggrin.gif biggrin.gif Tik dar prigriebsime pakeliui daugiau sustojimų . Planuojame pamatyti Vienos zoosodą, pasuksime į Veneciją, po to imsime Plitvicos ežerus, o galutinė stotelė bus Tučepi. clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 16, 21:04)
jurasaule, oi padiskutuočiau dėl Gardos, oi biggrin.gif Bet ne ta tema, o ir vertinimai begal subjektyvūs, tikiu, kad kitiems visai kitaip. Mes net nenorėjome maudytis Gardoje po Kroatijos ax.gif O ir Riminio, ir visa toji pakrantė nesužavėjo savo savotiškumu, ne ta pačia gerąja prasme. Todėl vis tik lieku Kroatijos patriote, kol neradau geriau. Žinoma, nereikia būti ten, kur masinis turizmas, kur daug daug žmonių ir jie visi nori būti kartu sau tavimi laugh.gif Bet jei esi teisingoje vietoje, tyku ir ramu, ten rojus žemėje.

Subjektyvi, o mes ir prie Gardos buvom ten, kur neturistiška smile.gif, ir kur vanduo buvo krištolinis, o ir pliaže - dar du svetimi žmonės. Ir kroatijoje tokias pat vietas turim smile.gif. Aš irgi myliu Kroatiją, ne veltui sukę apsukę per aplinkui, ir vėl ten atiduriam iš bet kurio taško. Tik sakau, kad yra grožio ir gėrio ir kitur. Bet ta meilė...
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2015 02 19, 09:56)
Taip ir yra. Tris kartus buvau, du kartus liepą (antra pusė), viena kartą birželį irgi antra pusė. Nėra ko net lyginti liepos kelionių su birželio. Man buvo per šalta. Vanduo šaltas. Ir dauguma tą rašo, kad va na nusimaudėm kartą, va vaikai buvo įlindę, va vyras plaukė, arba ai žmona truputį deginosi,  bet, man tai ne atostogos. Man reikia daugggg šilto vandens, juk to ir važiuojam.  biggrin.gif
Žinai tokie pasakymai kai kurių, kad šilčiau nei Baltijos jūroje, na vistiek tiek kelio nuvažiavus, bent jau manęs neguodžia. Kažkada patikėjau, kad ir birželį labai gerai ir nusivyliau. Aišku, galima važiuoti į pietinę dalį , ten galbūt bus šilčiau, aišku, dar gali būti, kad pasitaikys ypač šilta vasara, geras oras bus labai karšta, visko gali būti, tada praėję metai nebus rodiklis, bet jei bus eiliniai metai, kai keletas paskutinių, karšta manau nebus.  4u.gif

Mes bauvome pernai ir užpernai birželį Dalmatijoje. Kartoju: oras karštas, vanduo šiltas, buvo galima maudytis non stop, vidurdienį pliaže išgulėti jau sunku (saulėje +34). Prieš trejus metus buvome rugpjūtį, dieną tempertatūra siekdavo 45-47 laipsnius. Aš mėgstu karštį, man buvo gerai, bet vidurdienį vis tiek eidavau į kondicionuojamus apartamentus. Rugpjūtį naktį būdavo apie 30, vndens temperatūra panaši, nebegaivina. Bet, kartoju, tai buvo Dalmatija - patys Pietūs
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2015 02 19, 11:40)
Man ilgos atostogos tik birzeli, be galimybes pakeisti ju laika. Liepos 1 jau turiu buti LT. Taigi, ir vaziuosime birzeli, jei ne i KR, tai kazkur kitur.
Gero oro, saules, silto vandens norisi. Vaziuojame su vaikais ir paprastai kelioniu metu ekskursijos - labiau man ir vyrui, na o vaiku bonusas- maudynes juroje ir baseinuose, megavimasis saulute. Jei vaikai liks be savo ' dalies " - kazkaip nei siaip nei taip...

O dar jei kainos uzkile, viskas lb brangu - na neadekvatumas tada, sitiek vaziuoti, sumoketi, ir gauti tik " puse atostogu paketo".
O jei visai visai pietus? Kazkur prie Juodkalnios? Silciau gal ten? Beje, radau geru kempingu aplink Pula- ten ne visai pietus, bet gal irgi neblogai?

Aš jau rašiau - prie miestelio Gradac, tai jau visai pietūs (100 km iki Dubrovniko) pernai pirželį buvo apie 35 laipsniai, vanduo šiltas. Ten šilta jau gegužę būna. Pakrantė - ištisinis pliažas, vanduo žydras, ušys meta šešėlį... O Pula - juk tai pati šiaurė, faktiškai Sibiras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2015 02 19, 21:17)

Aš jau rašiau - prie miestelio Gradac, tai jau visai pietūs (100 km iki Dubrovniko) pernai pirželį buvo apie 35 laipsniai, vanduo šiltas. Ten šilta jau gegužę būna. Pakrantė - ištisinis pliažas, vanduo žydras, ušys meta šešėlį...

Na ką, jau nutarta, kad jei Kroatija birželį - tai tik visai pietūs biggrin.gif

O dar įdomu, gal kas buvę ir galėtumėt palyginti - Kroatija ir Juodkalnija. Ar tiesa, kad Juodkalnijoje - nešvaru, nesaugu ir pilna rusų, nėra normalių kelių?
Atsakyti
Pabandyk nuvažiuoti, manau plika akimi pamatysi tuos skirtumus. smile.gif Kroatai pagrinde katalikai, juodkalniečiai musulmonai ir stačiatikiai. Pastarieji niekada nepasižymėjo švara. Sakykim jie ten labiau atsipalaidavę ir į labai daug ką nekreipia dėmesio, be to liberaliau žiūri į vagystes. Daug čigonų, bent jau Budvoje jų nemažai. Gamta graži, bet man Kroatija irgi graži, saugesnė, švaresnė, visi privalumai, o kur dar tobuli keliai. Tai tokia sbj nuomonė, aš čia ne pati geriausia rekomenduotoja, reikia skaityti Juodkalnijos temą, bet ir ten jokio objektyvumo, nes moterys nekreipia dėmesio į tai, į ką aš kreipiu. Sakyčiau pati geriausia terpė yra turistiniai kelionių forumai pas rusus, kadangi ruso turisto ten gausybė, daug tiesioginių reisų, tai jų patirtis yra žymiai įvairesnė. Vien dėl rėkiančių ir geriančių rusų gausos nesirinkčiau Budvos, nes pati supranti koks kontingentas, turtingi ir kultūringi renkasi visai kitas kryptis. Nors ir pasitaiko išimčių.
Atsakyti
Juodkalnijos temą skaičiau, nedaug joje objektyvios info bigsmile.gif

Vilioja, nes: tai piečiau, vadinasi - ir šilčiau; rašo, kad platesni pliažai nei KR, pigiau.
Baido, nes: ten nacionalinė rusų vasaros poilsio vieta, o kur daug rusų - automatiškai, nešvaru, nedaug kultūros, ramybės ir tylos.

Na, Kroatija turbūt nacioinalinė vokiečių atostogų vieta biggrin.gif
Atsakyti
Sakyčiau labiau austrų, jų daugybė. Bet šiaip iš daugelio šalių, švedų nemažai, šveicarų.

Juodkalnijoj brangi gultų nuoma, kiek skaičiau. Nežinau kiek ten pigiau, kainos labai panašios, jei lyginti panašų sektorių, o rusai dar ir sukėlė. Dėl paplūdimių tai taip pasakysiu: atsiversk žemėlapį ir palygink, kiek pajūrio km yra Kroatijoje, įskaitant salas, ir kiek Juodkalnijoje. V.ž. man tai skirtingos šalys kokybės, švaros, kultūros prasme.
Atsakyti
O Kroatijoje yra ką įspūdingesnio pamatyti kalnuose?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 19, 17:44)
Kroatija garsėja savo gastronomija...

Jei tikėt Subjektyvi tai Kroatijoj viskas tobuliausia, net ir tie dominuojantys kraštovaizdyje pilki akmenys, turbūt gražiausi už tokius pat pilkus visame kame kitur biggrin.gif
Italija tai tikrai garsėja savo gastronomija, jei tiksliau smile.gif .... na o kroatų gal ir nieko, bet kuo ji ypatingesnė už kitų Balkanų šalių?
Mum lietuviam prie karbonadų su vinigretu pripratusiems, ta grily kepta žuvis ar koks ten kitas bestuburis atrodo gal ir super duper, bet kai mūsų šeimininkas vaišino taip paruoštom žuvim ir austrėm tai svečiai italai, kelios šeimos, beveik nepalietė maisto tik iš mandagumo papešiojo su šakutėm (žinia tie tikrai išlepinti savo garsios virtuvės), jie atėjo daugiau papliurpti, čia jų antras pomėgis po skaniai pavalgyti tongue.gif ... O man buvo visai skanu rolleyes.gif
Na, o šiaip galima rast kur pavalgyt neblogai, bet kurortinėj zonoj padoriam restoranėly už sočius kepto avinuko ar žuvies su jūros gėrybėms pietus+desertas + vynas, lupa iki 100 eur nuo šeimos doh.gif
Atsakyti
Taip, aš giriu Kroatiją, nes mums ten gerai. Vyras mane kartais stabdo, kad mažiau rašyčiau ir girčiau, nes šalis ne guminė. cool.gif Natūralu ir logiška, kad kiekvienas turi savo mėgstamiausius regionus, šalis, tai gi, ras tūkstantį ir vieną pagiriamąjį žodį. Beje, mums labai patinka Italija, labai, kasmet ten lankomės po kelis kartus ir dažniau, tad tos kritikos smulkmenos niekaip neįtakoja.

Nežinau kur jūs lankotės, kur ten kam lupa, bet aš žinau vieną paprastą tiesą, kad kiek vietų, tiek patirčių, skirtinga kainodara. Galiu ateiti čia ir deklaruoti apie tas, kuriose mes lankomės ar lankėmės, beje, kažką ir paminiu čia ar tinklaraštyje, bet ką tai duos? Kažkas gal ir užsuks, bet mažai šansų, nes vietų n+ k. smile.gif

Nebūna taip, kad niekas nenuvilia, kad nepasitaiko klaidų ar nesusipratimų, bet yra visuma, kažkokios išvados. Kroatija (ir Italija) tai tos šalys, kuriose mums tų nesusipratimų tiek mažai, kad neapkartina atostogų ir nelemia negatyvios atostogų nuotaikos, kuomet kur beatsidursi, kur pasisuksi, vis kažkokios nesąmonės, ir jos nesibaigia.. O gražių vietų pasaulyje daugybė! Bet gi tema apie Kroatiją laugh.gif
Atsakyti