Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(*CoCoNuT* @ 2015 09 20, 15:09)
drinks_cheers.gif lauktuvėms tiek pat kiek atostogom niekada neišleidžiu smile.gif
Kokį aliejų pirkote, kokį muilą?  4u.gif

Vot dabar apie aliejų tai neatsakysiu,nes sunaudojau ir išmečiau skardinę. Tik žinau kad skardinėje.O koks geriausias,tai mums tas gidas lietuvis Audrius pasakė-tokį ir pirkome.
Muilas tai:
NATURAL oil soap( su rožėmis)
natural olive oil soap ALOE
Taip užrašyta ant tų kur dar turiu. O žinau kad su alyvuogėm nupieštom buvo ir padovanojau,tai sakė kad labai geras.
Dar užrašyta Greek product. Tokių yra visose parduotuvėse. O aš gavau dovanų APIVITA firmos, (Natural products)pačios geriausios Kretoje.Tai tas jau brangus ir net nežinau kur jo yra.
Vat dukra atsiuntė ir aliejaus skardinę nufotografavus.Tik nežiau ar įkels.Neleido. Tai rašau:
SITIA CRETA nupiešta alyvuogių medis ir ant kopėčių žmogus stovėdamas skina alyvuoges.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 09 20, 18:12)
Vot dabar apie aliejų tai neatsakysiu,nes sunaudojau ir išmečiau skardinę. Tik žinau kad skardinėje.O koks geriausias,tai mums tas gidas lietuvis Audrius pasakė-tokį ir pirkome.
Muilas tai:
NATURAL oil soap( su rožėmis)
natural olive oil soap  ALOE
Taip užrašyta ant tų kur dar turiu. O žinau kad su alyvuogėm nupieštom buvo ir padovanojau,tai sakė kad labai geras.
Dar užrašyta Greek product. Tokių yra visose parduotuvėse. O aš gavau dovanų APIVITA firmos, (Natural products)pačios geriausios Kretoje.Tai tas jau brangus ir net nežinau kur jo yra.
Vat dukra atsiuntė ir aliejaus skardinę nufotografavus.Tik nežiau ar įkels.Neleido. Tai rašau:
SITIA CRETA nupiešta alyvuogių medis ir ant kopėčių žmogus stovėdamas skina alyvuoges.

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2015 09 20, 18:47)
O gal yra laiveliu, kad tik nuplukdytu į Santoriną? Nemoku ir nepatinka man vaikščioti su visa banda  ax.gif O ekskursija po visą salą ar tik vienam miestelyje sukinejasi?
Papildyta:

Kaip suprantu kiekvienam didesniame miestelyje yra laivų ir laivelių plukdančių į Gromvousa? O ten yra kavinių ar reikia sumuštinius vežtis? biggrin.gif

Aš nemačiau kad iš kitų miesų plukdytu, mačiau kaip atveža autobusai į portą, kavinių yra laive, jis visada stovi ir laukia, galma grižti į jį bet kada
Papildyta:
QUOTE(Melajja @ 2015 09 20, 19:07)
as taip pat uz smulkmenas: muila, alieju, medu is Graikijos lauktuvem, dar juros kempines, receptu knugutes graiku virtuves.
Papildyta:
yra pora kaviniu balos, su kosminem kainom ir eilem , geriau kazka isidekit.
del laivu, nzn ar visi, bet vienas tai nepriplauke prie pat kranto ir apie valanda plukdo valtele keleivius i kranta, kazkam tenka laukt, tas pat su plaukimu atgal, zmonem labai mazai lieka laiko pabut, jau nekalbant apie tai, kad nepamatai grozio viso is virsaus, kas manau ir yra sios lagunos esme, mes nusileidom/pakilom per 20-30 min, tikrai ne per valanda.

Musų laivas priplauke prie pat kranto, mačiau kad kitoj pusej mažesni laivai nepriplaukdavo prie kranto, Balos lagunoj mum buvo palikta 2,5 val., tai užteko
plaukem šituo http://balos-travel....te.aspx?lang=en
Atsakyti
sveiki spalio 8 skrendam i Kreta i SILVA BEACH gal kas buve.idomu kelinta ten temsta vakare.kokia auto nuoma parai ar duoda vaikui auto kedutes.dat idomu kaip del tu pabegeliu.aciu
Atsakyti
QUOTE(Vėja2 @ 2015 09 19, 12:47)
Buvau susirašiusi su Audriumi, jo kainos mum buvo per aukštos, jei domina galiu persiusti į AŽ  jo pasiulimus,nuomavomes patis mašiną ir keliavom savarankiškai, nuomos punkte dave žemielapį ir patare kur nuvažiuot ir ką aplankyt  smile.gif 
Į Gromvuosa ir Balos laguną plaukem laivu, kaina 27 eur žmogui iš Kisamoso porto, 10.40 išplaukia ir 18 val. grižta ,žmonių aišku daug, bet viska pamatem, tai man žmones kažkaip netrukde  smile.gif 
Balos laguna nesužavejo  schmoll.gif  ,aišku gal ir gražus vaizdas iš viršaus, bet tikrai nerizikuočiau važiuoti tuo keliu su nuomota mašina ir leistis o paskui kilti per karščius į kalną visa valanda, kažkaip niekas neraše kad papludimys akmenuotas, smeliuko nedaug, vaikščiot  basom problematiška, vat Elafonisi    thumbup.gif  thumbup.gif  ,man labai patiko, gražus vaizdai, smeliukas, geras privažiavimas ir parkingas, atgal grižom palei jurą, šiek tiek pasiklidom serpantinose  lotuliukas.gif  ,bet vaizdai  thumbup.gif  thumbup.gif 

Niekas nerašė, kad akmenuotas, nes jei ir buvo pavieniai akmenys tai nemaišė vaikščioti ir miegoti kopose rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, gal galite rekomenduoti kokį orų tinklalapį? blush2.gif
išskrendam rugsėjo 30 d. Žiūrėjau gismeteo, tai rodo ne kokius orus, bet tas tinklalapis man toks nelabai patikimas g.gif Gal ką rekomenduosite, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernesta @ 2015 09 24, 11:29)
išskrendam rugsėjo 30 d. Žiūrėjau gismeteo, tai rodo ne kokius orus, bet tas tinklalapis man toks nelabai patikimas   g.gif Gal ką rekomenduosite, ačiū  4u.gif

Gismeteo geriau net neziurekit.

http://www.weather.g...

http://www.accuweath...-weather/182654
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 24 rugsėjo 2015 - 14:00
SVeiki,

patarkite prasau ka butu faina aplankyti/pamatyti keliaujant su vaiku (4m.)?
Atsakyti
QUOTE(*Ferrari* @ 2015 09 24, 15:02)
SVeiki,

patarkite prasau ka butu faina aplankyti/pamatyti keliaujant su vaiku (4m.)?

Vaikas vaikui nelygu. O kaip Jūs keliauti planuojat-nuomuosit automobilį ir patys važinėsit? Žiūrint kaip vaikas jausis serpantinais važinėjant. Jau kažkur vaikštinėti po tarpeklius kad ir paprastesnius,nelabai gausis.Su mumis keliavo Tunise šeima su 4 ir 6 metų vaikais,tai atlaikė viską 2 dienų ekskursijoje,jokių problemų nebuvo. Ir vaikštinėjome tikrai daug.
Čia gal mamos geriau ką patars,kurios dabar turi tokius vaikus,o mano jau anūkai tokie.
Atsakyti
QUOTE(Ernesta @ 2015 09 24, 11:29)
išskrendam rugsėjo 30 d. Žiūrėjau gismeteo, tai rodo ne kokius orus, bet tas tinklalapis man toks nelabai patikimas  g.gif Gal ką rekomenduosite, ačiū  4u.gif

Nu tikrai idomu, kaip su orais ten bus, rodo lietinga ora sad.gif Mes irgi panasiu metu busim...
Atsakyti
QUOTE(daivushkina @ 2015 09 25, 09:49)
Nu tikrai idomu, kaip su orais ten bus, rodo lietinga ora sad.gif Mes irgi panasiu metu busim...

Kada Jūs išskrendate? Mes rugsėjo 30 d.
Mums irgi rodo spalio 1 ir 2 lietų sad.gif nusiminiau sad.gif, reikia jaučiu tikėtis, kad tas lietutis bus greitai praeinantis blush2.gif
Atsakyti
Pries pora dienu grizome is Kretos wub.gif . Atsiliepimai patys geriausi. Tik atskridus oro uose lauke http://www.autohire-chania.gr/ atstovas. Labai greit uzpildem dokumentus ir 5min begyje jau sedejome masiniuke. Masinyte buvo pabraizyta siek tie, tai paklauseme ar nebus atiduodant problemu. Sake viskas tvarkoj, jokiu problemu nebus. Sedom i masinyte ir vaziavom i savo viesbuti. Viesbutis musu buvo kiek toliau no oro uosto, tai vaziuojant grozejomes jura, kalnais ir pan. Kadangi turejom telefone navigacija, tai visas vaziavimas buvo labai sklandus ir paprastas. Atvaziavom i musu uzsisakyta viesuti Ibrostar Creta Panorama. Pasiemem daiktus ir einam i registratura. Cia mus maloniai pasitinka registraturos darbuotojai, iteikia geliu, atnesa atsigaivinti sulciu kokteiliu. Visas personalaslaisvai kalba tiek rusiskai, tiek angliskai. Na va jau mes ir kambary. Kambari gavome pagrindiniame pastate su labai graziais vaizdais i jura. Kuo toliau, tuo viesbutis labiau uzbure. Teritorija milzniska, tarsi botanikos sode jautiesi, maisto labai didelis pasirinkimas(vaisiu kaskart buna apie 10 rusiu, sadumynu irgi begale, visada yra juru gerybiu, pvz., lasisa ir kitos zuvys, tigrines krevetes, midijos ir pan. Taip pat turejom galimybe apsilankyti A la carte restorane. Vakariene truko apie 2val zvakiu sviesoje ir visiems 3 mums,iskaitant ir 4 metuku vaikui, nese vinodo dydzio patiekalus. Pirmas patiekalas buvo uzandis su tigrinem krevetem, tada po geru 20min apkepa zuvis(nzn kokia, bet labai skani), dar po 20min jautienos steikas ir galiausiai vaisiu desertas. Visi patiekalai buvo graziai patiekti. Tap pat gavom dovanu kuponus i spa 15min kiekvienam.
Is viesbucio buvom isvyke su traukinuku i Panormo miesteli. Vaikui labai patiko tas traukinukas:). Dar aplankem Retyma, Melidoni olas, Kouno ezera, kur vazinejom su vandens dviraciais. Pakeliui, siek tiek nusuke nuo marsruto, vazinejome alyvuoiu, apelsinu, granatu, figu ir vynuogiu plantacijose:) Aplankem ir Balos. Isvaziavom apie 7 ryto is viesbucio, tai viskas buvo labai puiku. Tas kelias, zvyrkelis link Balos, apie kuri dauguma sako, kad labai sunkus ir nerekomenduojama vaziuoti su nuomojama masina, mums pasirode ne toks ir sunkus. Lietuvos kaimuose ne ka geresni keliai vietomis yra:D Tikrai tikejome kazko sunkesnio:). Nuvaziavm i vieta, tai buvo tik kelios dar masinos aikstelej. Vaizdai tikrai uzburiantis. Tikras rojaus kampelis man Balos:). Tikrai noreciau dar ten sugrizti wub.gif . Nulipus atgal pamateme tokia kruva masinu aikstelej, sunku net isvaziuoti buvo, o dar kiek masiu buvo pristatyta pakelej ant to keliuko doh.gif , kokie 2km. Vaziuojant atgal tekdavo prasilenkinet su atvaziuojanciais i Balos. Jiems gal ir buvo baisoka, nes skardis.
Paskutine diena pries skrydi masinyte palikome ten kur ir pasiememe or uoste, jokiu problemu nekilo. Tikrai patys geriausi zodziai apie sia nuomos imone 4u.gif
Atostogavome ir visusr vykome kartu su 4 metu vaiku. Viskas tvarkoj buvo.
Tai buvo vienos is nostabiausiu atostogu wub.gif
Atsakyti