QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 19, 16:30)
va draugė susibarė meniskus su ansvoriu... o aš ir mislyju,kad prie Ra labai svarbu mažesėnsanarių apkrova.
Blogiausia ,kad ir dabar sėdžiu , o valgyt noriu kaip žvėris.. peitūs seniai buvo o vakarienei dar toli.Ir ka daryt..rūgštis lipa nors tu ka. Anksčiau gėriau tšarmini vandeni, tai rūgštis neliko, dabar aparačiukas sugedo, aišku taspats grtir pašildyta vandeni, nes kai geriu šaltanevirinta, amžinai rūgšti susikeliu irrezultate einu paėst...kokiu lašiniu, kadskrandissavo sienu nevalgytų..
okita vertus užrašes matai kiek iš tikro suvalgai. nes atrodo tai tikrai nedaug gi valgau...,
Tai toji draugė gal gerokai didesnį antsvorį turėjo? O gal ir artrozę priedo.
Kad man skrandis savęs negraužtų, per tarpus aš suvalgau kokį sumuštinį su agurku (balta duona, sviestas ir riekelėmis agurkas, kartais dar salotos lapas). Žinau, kad sakoma, jog ne dažniau reikia skrandžiui kaip kas trys valandos, reikia duot pailsėt. Bet kas geriau - kad graužtų ar ką įmanoma nedaug įmest. Jaunystėj aš net keldavausi vos atsigulus ir suvalgydavau pusę riekutės batono su sviestu. Tai nedaug ir nuimdavo graužimą.
Dabar gydytoja nakčiai rekomendavo ranitidiną. Bet dar nesusitvarkau su normaliu naktiniu miegu, tai vis tiek naktį užkąsčiau, todėl vis atidedu.
Taip, užrašai gerai savo savaitės valgiaraščiui pasižiūrėti. Man kai alergologė prieš kelis metus sakė surašyti, tai aš ir be surašymo žinojau, kad didelė problema saldainiai (buvau mėgėja). Bet kai užrašiau, tai džiaugiaus, kad kitą kartą ji pamiršo manęs paprašyti jį parodyti, nes būtų buvusi didelė

: pietūs+saldainiai, vakarienė+saldainiai ir t. t.

Taigi rašymas iš tiesų disciplinuoja. Bet tik savaitę, ne daugiau. Nesvarbu, kad žinai, ką valgai.
O bandelių ir man tenka. Nes ne visuomet randu ką švelnaus užkąsti. O košių nuo ligos pasireiškimo nebesinori. Jevdokimenka rašė, kad perlinės (rodos, ir ryžiai) mums gerai. Reikės prisitaikyti.
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2015 07 19, 17:18)
Pomidorus sunkiai virskina. Salotos dar. Kalafiirus valgau tik as viena. Taip, vaisiu mazoka. O dar rauginti kopustai eina pas mus. Su silkute, bulvyke-oi skanu. Va padazu nevalgau. Tik seimai. Sau su grietine, aisku jei tai derinasi.
O morkos, burokėliai, švieži kopūstai? Tai vietinės daržovės, ir pavirti galima. Mano vyras įsigudrino morkas tokiais dideliais gal 3 cm ilgio gabalais virti (morką į keturias dalis išilgai supjausčius). Taip vyriškai, visai kitaip ir skaniau.
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2015 07 19, 17:18)
Kalafiirus valgau tik as viena.
Tai ir valgykit į sveikatą.

Juk problema šeimoje tai jums vienai.

Labai skanu išsivirus su bulvėmis, jau yra šviežių. O kalafijorams pats metas.
Nes su tokiu, kaip jūsų valgiaraščiu, tai aš dabar suprantu, kodėl aš jaunystėje buvau liesa. Valgiau panašiai. Vis mėsa ir duona.
Dabar, jei valgyčiau virtinius, tai bent su pomidorais ar kuo kitu iš daržovių (grietinės su sviestu jau nebeužtektų). Vienų virtinių jau nebegalėčiau (nebent viduje daržoviniai būtų).