Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 20, 18:21)
motyvu mannetrūksta.apytaka neveikiant skydliaukei praktiškai katastrofinė..
aš čia ta prasmerašiau,kad mano pastangos,sveriu,matuoju skaičiuoju..reiškia tikakd neauga svoris..norint kad kristu tuributi idealus skydliaukės tyrimai ir plius nebūt RA didelio pablogėjimo, nskai abi ligos sueina tai ne kas..

O blogai jaučiatės dėl to perteklinio svorio ar tik psichologiškai? g.gif
Atsakyti
Šiandien pasidariau tyrimus dėl kepenų. Viskas puiku. Jau kiek nerimavau, nes prieš mėnesį buvo ALT apatinė norma.
Kai dabar ėmė kraują, džiaugiaus, kad visai nepajutau. Bet, grįžus namo, pastebėjau, kad ranka toje vietoje patinusi, o paskui ir mėlynė atsirado. verysad.gif Skambinau, sakė, galima dėti spiritinį kompresą. Bet aš su juo juk parėjau, gaila odos.
Tiek kad dariaus perpus pigiau, negu kur anksčiau dariausi. Ir visai be eilės. Tiesa, ėjau vėlokai, nevalgius, negėrus.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 07 20, 20:27)
O blogai jaučiatės dėl to perteklinio svorio ar tik psichologiškai?  g.gif

Šeip prastai pchichologiškai, ta prasme, kad jau 10metų skaičiuoju sveriu.. o rezultatas tik kad nenustorėju.Kita vertus jei pagalvot, kad jei būčiau nesistengus tai ko gero būčiau jau seniai su dideliu ansvoriu ir be sanarių..
Atsakyti
Mums, pasirodo, visai neblogai valgyti juoduosius serbentus. O dabar pats jų metas:

Juodieji serbentai
Šios uogos malšina galvos, sąnarių skausmus, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Juodieji serbentai saugo nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų, neleidžia silpnėti atminčiai, taip pat malšina uždegimą, todėl juos sveika valgyti po operacijų, kai reikia atsigauti po ligų. Šios uogos gerina apetitą, naudingos sergant mažakraujyste.

Ėmiau iš čia.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 07 22, 01:11)
Mums, pasirodo, visai neblogai valgyti juoduosius serbentus. O dabar pats jų metas:

Juodieji serbentai
Šios uogos malšina galvos, sąnarių skausmus, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Juodieji serbentai saugo nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų, neleidžia silpnėti atminčiai, taip pat malšina uždegimą, todėl juos sveika valgyti po operacijų, kai reikia atsigauti po ligų. Šios uogos gerina apetitą, naudingos sergant mažakraujyste.

Ėmiau iš čia.

beveik laiku....vakar priekrūmo geras dvi val prasėdėjau... praktiškia priskyniau ir pavakarieniavau kartu. bėda tik kad pasku ilašinių užkast teko. Bet šeip turim ir labaisaldžių uogų.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 21, 22:11)
jau 10metų skaičiuoju sveriu.. o rezultatas tik kad nenustorėju.

Bet nuostabu, kad atsiradęs geras įprotis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 22, 08:28)
beveik laiku....vakar priekrūmo geras dvi val prasėdėjau... praktiškia priskyniau ir pavakarieniavau kartu. bėda tik kad pasku ilašinių  užkast teko. Bet šeip turim ir labaisaldžių uogų.

Taip, dabar mums reikia rinktis saldesnes uogas. Bet kai pradėjau nevalgyt vienų uogų, o su kokiu kitu maistu, kuriam reikia rūgšties, mano skrandukas pradėjo tvarkytis. Radau, kad ir vyšnias su pienu reikia 1:1 santykiu valgyt (pasirodo, panašiai ir dariau), jei yra skrandžio problemų.
Ir dar sudomino, kad gerai juoda ir žalia arbata nuo reumatoidinio. Nežinau, ar padėtų jau sergantiems, bet pati jau kuris laikas tokias arbatas buvau apleidusi. g.gif

Vat įdomu, kaip dėl uogų šaldymo? mastau.gif Girdėjau iš ajurvedistų, kad tarytum negerai vaisių ir daržovių šaldymas ‒ lyg ląstelę suardo.
Atsakyti
4u.gif Roja 4u.gif
Jei negerai šaldyt uogas tai kas gerai... negi gerai pirkt atvežtinius kyvius ar slyvas be skonio...Įtariu ,kad čia tas negerai yra užsakytas prekybininkų... kad mamutes nešaldytu uogų, o vaikam atvežtinius kištu. Ar iš vis gerai, naturaliu uogu nėr tik sintetinis uogu skonis...paskui vaikai kai pripranta nelabai naturalia uogyteir įkiši.

O serbentai pas mus saldūs. Įdomu per pussu pienu nklia rūgšties g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 22, 15:47)
Jei negerai šaldyt uogas tai kas gerai...

O serbentai pas mus saldūs. Įdomu per pussu pienu nklia rūgšties g.gif

Džiovinti rekomenduoja. Savas uogas. O natūralias valgyti uogų derėjimo metu.

Pieno aš gerčiau daugiau negu rūgštesnių uogų. Ten, pasirodo, buvo rekomendacija artritininkams, bet su vyšnių sultimis. O mes, deja, paprastai ir skrandininkai. verysad.gif Rekomenduoja suvalgyti per dieną po litrą vyšnių. Kiek daugoka. doh.gif

https://m-d.lt/strai...-budai/#Sergant
Atsakyti
Nu įmanoma litras uogu jei pasidalint 3 kartam, paskui mėsos įmest...manau po savaitės sanarių neskaudės.. nes skrandi labiau manau skaudės......
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 07 22, 20:52)
Nu įmanoma litras uogu jei pasidalint 3 kartam, paskui mėsos įmest...manau po savaitės sanarių neskaudės.. nes skrandi labiau manau skaudės......

lotuliukas.gif Na, galima juk pasistengt tą savaitę, jei pasveiktume nuo reumatoido. ax.gif Paskui galėtumė gydytis rimčiau skranduką. Aišku, jei dar būtų ką lopyt. rolleyes.gif

Nors man ir to trečdalio trečdalis per dieną labai gana. mastau.gif Reikės turbūt lapų arbatą gert. Kaip tik medį genėt ketinu. g.gif Bet turbūt lapai pasižymi tokiomis pat rūgštinančiomis savybėmis, nes jų juk dedama raugiant agurkus.
O dar sako, kad vaisiai ir uogos nerūgština organizmo... Gerklės gydytoja man sakė, kad citrina rūgščių nekelia. Na, nežinau, kaip čia praktiškai. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2015 07 22, 23:21)
lotuliukas.gif Na, galima juk pasistengt tą savaitę, jei pasveiktume nuo reumatoido.  ax.gif  Paskui galėtumė gydytis rimčiau skranduką. Aišku, jei dar būtų ką lopyt.  rolleyes.gif

O dar sako, kad vaisiai ir uogos nerūgština organizmo... Gerklės gydytoja man sakė, kad citrina rūgščių nekelia. Na, nežinau, kaip čia praktiškai. mastau.gif

lotuliukas.gif na jopilnai sutinku 4u.gif

Šeip iš tikro tai nerūgština, citrinatai šarmina ,kaip irkitosdaržovės.. išbandyta. Bėda tame, kad negalimeskrandžio erzint ir tiek. Va man nuo braškių tai amžinai rūgštis sukyla...bet kai jų yra aš gi ir valgau jų daug.Kol pirkt nereikia. Nežinau jei po puskibiri priskinam, tai sėdim ir lapojam,kad vakarienės nereiktų.Šeip kas leika šaldau. dabarserbentai..vakar skindamaprilesiau, šndien tvarkydama irgi. ant viršaus baltų dar... nuir paskui mėsos su ryžiais. Tai kažkaip nejaučiu dar kad skrandis bušavotų. TFU TFU TFU
bėda,kad nuo pomidoru amžinai kildavo rūgštis. bet kai įsigilini dabar tai aš uogas be cukraus, pomidorus be grietinės. ir niekad ant tusčio skrandžio.
kol kas laikaus... bet uogų nebedaug jau... tikiuos neužzarazinsiu to skrandžio. vistiek vitaminu organizmui reik pasikraut...
Atsakyti