Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(Dzeida @ 2015 06 14, 21:51)
Aciu, kad atsaket. O koki gydyma vaistais paskyre?
Papildyta:
O gal kuri zinot ar artrozes yvairiu sanariu, degeneraciniai pakitimai  gali eit kaip atskira liga, ar butinai tai sukelia tik reumatoidinis artritas ar kita reumatine liga? unsure.gif

Sveiki,
Pries tai geriau meloxicama - 3 menesius, dabar dadejo ir sulfasalazina, toliau bus matyt... sake vaiku neplanuot (del vaistu turbut turejo omeny unsure.gif ),alkoholio galima 2kart i savaite biggrin.gif o prie metotrexato- visai negalima.
Sakykit, o nuo sitos ligos jauciates pastoviai pavargusios, surakintos? Ar tai tik man... visai nera jegu, o dar ir hg zemas - 111, nuotaikos nulis, tik depresija, kuri ir taip prisikabino prie manes ir pries tai, o dabar dvigubai doh.gif vis dar ieskau priezasciu kodel man taip atsitiko, tipo - pades biggrin.gif prireiks jauciu psichologo pagalbos tikrai,nes mintys tik blogos. Siandien veziau mamyte i Skausmo klinika, dare blokada juosmeny, tai zmones del vieno sanario kreipiasi, o cia visi bires, nesuvokiama... Mama po dveju endprotezavimu, su keliu tai negerai...
Ar geriate kokius papildus? Na isskyrus medu su cinamonu biggrin.gif As geriau zuvu taukus, vit. C, baigesi,nezinau test,ar kazka kita pirkt blush2.gif o tie Zeel, Traumel kaip jums, padeda?

Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 14, 01:51)
Pschichologiškai nepasakyčiau ,kad lengva....pražiakraupi, paskui kažkaip susitaikiau. dabargyvnu irdžiaugiuosi,apie taikaip bus kai ko negalėsiu  engalvoju...pabėdavosiu kai negalėsiu.Dabar tiesiog keičiu požiūri ir džiaugiuosi tuo ka turiu.
Na pvz  ,aš džiaugčiausi,kad mama gyva nors ir neįgali ir priklausoma nuo kitų...bet jūs ją turite ir ji jus turi....  reiškias taip turi būti. tiesiog bendraujat ir džiaugiiatės. Aš tėvuko nturiu nuo 18 mano sesė liko našlaitė 10 nemanau kad  mums būtu sunku žiūrėt kad ir į nuo mūsų priklausomą tėtį... sesė net nepamena ką reiškia jį turėti...

Odėl Rapradžioj buvo baisu kad kažko nagalėsiu dabar tiesiog jei negaliu kažko ar atrodo sunkokai, nedarau...atsiranda kas padaro. Virtuvėj prisitaikiau, patiekalus pakeičiau į tokius kuriuos  man išina pagamint... tiesiog  noriu senatvėj norskošės išsivirt..  o šeip kaiorasgeras ir nieko neskauda einu į svečius, po parduotuves, kaž*****žiuoju.. dabar užsimaniau žiauriai i vandens parką....... matyt varysim suvaikais. tiesa visa mėnesi dirbau gan daug pailsėdamaale pasidariauką buvau užsimaniusi... tai teik.
aišku praskystu kai labai skauda.. pagailiu savęsbet tam kartui ir toliau džiuaugiuos.. o kuo visad rasim, kad ir lietuvos motrų krepšinio rinktinės pergale.........

Labai dziaugiuosi kad mama gyva, kitaip gi ir but negali wub.gif bet man jos labai labai gaila, labai sunku ziuret i kancias verysad.gif Del saves - visada buvau stipri, kazkaip taip iseidavo kad visa laika kazkuo rupinausi,negyvenau bim-bam, o dabar.... - man tokia diagnoze. Laukiu kada atsibusiu is sio sapno vel sveika ir stipi ir ramiai gyvensiu toliau, nebijodama ateities.
Labanakt visoms 4u.gif priburbejau cia blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,
geriau as ta medu su cinamonu pries pora metu- jokio poveikio nejutau, sanariams turiu omeny.
Del skrandzio rugstingumo- geriu ir rytais ir vakarais, ir siaip bet kada vietoj kavos ir arbatos, puodukui silto vandesn arbatinis saukstelis medaus- labai padeda, rugstis nebedirgina stemples, nebekosciu taip,
geriu jau daugiau kaip pusmeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 06 16, 13:00)
Jokių jokių?  biggrin.gif

nu kaip čia pasakius, kai nėr medicininių patvirtinimų, visada yra placebas
Atsakyti
Laba diena,

norėjau sužinoti ar nuo PLAQUENIL niekas nejaučiate skrandžio skausmų. Mano mama geria šiuos vaistus ir jai labai skauda skrandį.
Atsakyti
QUOTE(mir000 @ 2015 06 19, 11:09)
Laba diena,

norėjau sužinoti ar nuo PLAQUENIL niekas nejaučiate skrandžio skausmų. Mano mama geria šiuos vaistus ir jai labai skauda skrandį.

Nejauciu. Jie is visu gertu vaistu skrandziui draugiskiausi yra.
Atsakyti
Laba diena,

Mano skrandis irgi siaubingai jautrus, bet man nuo jo neskauda.
Atsakyti
Laba diena,

Jei skauda,tegu negeria.Nes gal iš čia esančių prie šio vaisto geria skausmą mažinančius ir dėlto nejaučia.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2015 06 19, 15:14)
Jei skauda,tegu negeria.Nes gal iš čia esančių prie šio vaisto geria skausmą mažinančius ir dėlto nejaučia.

Aš negeriu skausmą malšinančių, geriu plaqenilį, bet skrandžio man neskauda. Tiesa, kiekvieną rytą geriu linų sėmenų "kokteilį", kad vaistai nedirgintų skrandžio. Šaukštą maltų sėmenų užplikau stikline vandens, išgeriu kai kiek praaušta. Tai ir geras omega 3 šaltinis.
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2015 06 17, 01:26)
Del saves - visada buvau stipri, kazkaip taip iseidavo kad visa laika kazkuo rupinausi,negyvenau bim-bam, o dabar.... - man tokia diagnoze. Laukiu kada atsibusiu is sio sapno vel sveika ir stipi ir ramiai gyvensiu toliau, nebijodama ateities.
Labanakt visoms  4u.gif priburbejau cia blush2.gif  biggrin.gif

4u.gif 4u.gif Nu nebeatbusi sveika ir stipri, jei jau diagnoze patvirtino. doh.gif Bet ir su šia liga gyvent normaliai galima, tik apsiprast reikia. ax.gif Tiesiog stenkis matyt tik tai kas gero... ar tiesiog kiekvienoj situacijoj džiaugtis kažkuo kas teigiama, kiekviena smulkmena.. tik taip galima nematyt to kas gali laukt bloga. Na su pognozėm man buvo baisoka, ns lankiau ligoni slaugos namuos ir ten palatoj Ra susukta moteriškė gulėjo... tai ta perspektyva mane labai išgązdino...
Na tiesiog patariu iš patirties..kuo greičiau praeisi ta etapa kaibaisu kas busateiti irpradėsi džiaugtis tuo katuri tuo greičiau bus lengviau.
Aš irgi galvojau,kad nupušiu reiks psichologo ir ttt.... tiesiog jau praktiškai buvau susiradusi kur kreiptis, nes mūsų kaimenenorėjau pas vietini eit. NU ir pamačiau kainas... o dukrai kedu prireikė ir galvoju nu negi būdama protinga boba tokius pinigus leisiu pašnekesiams.. kažkaip pati susitvarkysiu.Nu ir praėjo viskas, tiesiog pradžiojnustojausaves gailėt ir pradėjauvėl rūpintis kitais.. tam kartui padėjo. Dabar būna ir liūdna ir baisu bet nusprendžiau kad iš anksto nepanikuosiu....tiesiog spresiu problemas tada,kada jos ateis...

Tai va draugiškas patarimas... iš praktikos taip sakant.

Na manua ir man neprošal būtu pagert sėmenuar o ir skrandžiui iršeip nauda, bet kaip susidėliot ka kadagert. ir išvis kokia tvarka gert. Aš geriu tiroksina,man liepė ji butinai ant tusčio....po jo pusvalandi nieko nu ir gaunasi neaišku kakada gert....
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2015 06 21, 20:54)
4u.gif  4u.gif  Nu nebeatbusi  sveika ir stipri, jei jau diagnoze patvirtino. doh.gif Bet ir su šia liga gyvent normaliai galima, tik apsiprast reikia. ax.gif Tiesiog stenkis matyt tik tai kas gero... ar tiesiog kiekvienoj situacijoj džiaugtis kažkuo kas teigiama, kiekviena smulkmena.. tik taip galima  nematyt to kas gali laukt bloga. Na su pognozėm man buvo baisoka, ns  lankiau ligoni slaugos namuos ir ten palatoj Ra susukta moteriškė gulėjo... tai ta perspektyva mane labai išgązdino...
Na tiesiog patariu iš patirties..kuo greičiau praeisi ta etapa kaibaisu kas busateiti irpradėsi džiaugtis tuo katuri tuo greičiau bus lengviau.
Aš irgi galvojau,kad nupušiu reiks psichologo ir ttt.... tiesiog jau praktiškai buvau susiradusi kur kreiptis, nes mūsų  kaimenenorėjau pas vietini eit. NU ir pamačiau kainas... o dukrai kedu prireikė ir galvoju nu negi būdama protinga boba tokius pinigus leisiu pašnekesiams.. kažkaip pati  susitvarkysiu.Nu ir  praėjo viskas, tiesiog pradžiojnustojausaves gailėt ir pradėjauvėl rūpintis kitais.. tam kartui padėjo. Dabar būna ir liūdna ir baisu  bet nusprendžiau kad iš anksto nepanikuosiu....tiesiog spresiu problemas tada,kada jos ateis...

Tai va draugiškas patarimas... iš praktikos taip sakant.
Na  manua ir man neprošal būtu pagert sėmenuar o ir skrandžiui iršeip nauda, bet kaip susidėliot ka kadagert. ir išvis kokia tvarka gert. Aš geriu tiroksina,man liepė ji butinai ant tusčio....po jo pusvalandi nieko  nu ir gaunasi  neaišku kakada gert....

Aciu uz draugiska pataryma 4u.gif . Sveika galva islaikyti gana sunku doh.gif o ipac kai paastrejimas vyksta....
O kokius papildus geriat, gal pasidalinsit? Geriau ir C vitamina ir B, zuvies taukus, Mg, Ca, Zn kursa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gella*: 21 birželio 2015 - 23:09
QUOTE(Gella* @ 2015 06 22, 01:08)
Aciu uz draugiska pataryma  4u.gif . Sveika galva islaikyti gana sunku  doh.gif  o ipac kai paastrejimas vyksta....
O kokius papildus geriat, gal pasidalinsit? Geriau ir C vitamina ir B, zuvies taukus, Mg, Ca, Zn kursa.

Nu man tu pablogėjimu irgi pakankamai mirksiukas.gif ax.gif Kai labai prastai , tai kompo nebeijungiu...o šeip kad ir šendien kol nuskausminamųju nepririjau,nepasikėliau,. na bet suveikė ir nieko lakstau....mes su daktare esam sutare, kad jei jau man per pablogėjima pradeda čiuozt stogas tai pradedu gert medroli... šeip aš jo negeriu. šikart kai pablogėjimas buvo po 1 tablete nesuveikė..tai lipė keleta dienu po 2 pagert... gėriau ik po 1,5 nu ir atsigavau. Nesjeijo negerčiaupas pcichologapati sėdėiau.

na o papildu dabar nevartoju.Pradžioj gėriau praktiškai viska ka rekomendavo...pinigų jūra, rezultato nulis. dabar kartais geriu žuvu taukus, nuo kepnu žoles, vitaminus moterims ir ta pamiršau,kur po mtrodeksato geriasi.
Nu betlabai pamiršu išgert vika...tai ilgam man užtenka vitaminu. reiktu pasitaisyt...ale kažkaip neišeina
Atsakyti
[quote=rimulėėė,2015 06 21, 18:54]

Aš geriu tiroksina,man liepė ji butinai ant tusčio....po jo pusvalandi nieko nu ir gaunasi neaišku kakada gert....

Labas, Rimulėėė
Tai prieš geriant tiroksiną, užsipikykite sėmenų. Kol praauš, nusiprausit, apsirengsit iš pat ryto - ir praeis pusvalandis nuo tiroksino smile.gif Aš taip darau prieš visus kitus vaistus.
Minėjote, kad medrolis blogis. Sutinku. Bet retsykiais naudojate? Labai tikėjausi, kad man jį nuims, bet vėl stipriai pradėjo skaudėti riešus. Suprantu Jūs jį vartojate nereguliariai, tik kai labai skauda? Gal ir man taip pabandyti? Nes kaip suprantu, nuolat jį vartojant, organizmas pripranta ir nebėra terapinio poveikio, o tik išbalansuojama endokrininė sistema?
Atsakyti