grietinietis - paprasta ir greita
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 13, 17:41)
grietinietis - paprasta ir greita
Cia pyragas? Galima recepta?
Cinamoniniu juosteliu pyragas.
Dekoju!
Savaitgalį - tinginys pats tikriausias ir kukurūzų miltų/obuolių tyrės keksiukai.
QUOTE(irmulia @ 2015 03 16, 23:32)
kukurūzų miltų/obuolių tyrės keksiukai.
noreciau ir as tokiu keksiuku issikepti
7 -8 keksiukams
130 g kukurūzų (ryžių) miltų
3 tryniai
20 ml aliejaus (įmaišiau ~2 valg.š. kokoso aliejaus, galima jį ištirpinti ir pilti skystą)
2 vid.dydžio saldūs obuoliai
50-70 g razinų (galima keisti į datules)
1/3 arbt.š. sodos
2 žiupsneliai cinamono
sviesto formų ištepimui
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 170-180 С.
Silikonines formas ištepti sviestu.
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti 3-4 val., Vandenį nupilti,
razinas gerai nusausinti, ir sutrinti smulkintuve.
2. Obuolius nulupti ir išvirti garuose arba iškepti orkaitėje.
3. Trynius išplakti, juos plakant pilti aliejų, sudėti obuolių piurė,
bei trintas razinas.
4. Miltus išsijoti su soda ir cinamonu, Įmaišyti į skystą masę.
5. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles ir kepti 30 minučių. Atvėsinti.
Vis tik soda kažkiek jaučiasi, tad verta ją nugęsinti su actu ar jogurtu.
130 g kukurūzų (ryžių) miltų
3 tryniai
20 ml aliejaus (įmaišiau ~2 valg.š. kokoso aliejaus, galima jį ištirpinti ir pilti skystą)
2 vid.dydžio saldūs obuoliai
50-70 g razinų (galima keisti į datules)
1/3 arbt.š. sodos
2 žiupsneliai cinamono
sviesto formų ištepimui
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 170-180 С.
Silikonines formas ištepti sviestu.
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti 3-4 val., Vandenį nupilti,
razinas gerai nusausinti, ir sutrinti smulkintuve.
2. Obuolius nulupti ir išvirti garuose arba iškepti orkaitėje.
3. Trynius išplakti, juos plakant pilti aliejų, sudėti obuolių piurė,
bei trintas razinas.
4. Miltus išsijoti su soda ir cinamonu, Įmaišyti į skystą masę.
5. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles ir kepti 30 minučių. Atvėsinti.
Vis tik soda kažkiek jaučiasi, tad verta ją nugęsinti su actu ar jogurtu.
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 17, 11:25)
noreciau ir as tokiu keksiuku issikepti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 18, 09:53)
dėkoju
jei pakeisite miltus į ryžių miltus, bus minkštesni ir puresni. šiandien vėl kepiau, tai su ryžių miltais (tiesa, 30 g keičiau į burnočio sėklų miltus) gavosi minkštutėliai ir labai gardūs. Laukiu kada mažoji ragautoja šiuos įvertins sodą gesinau šaukšteliu grietinės.
QUOTE(irmulia @ 2015 03 18, 14:55)
jei pakeisite miltus į ryžių miltus, bus minkštesni ir puresni. šiandien vėl kepiau, tai su ryžių miltais (tiesa, 30 g keičiau į burnočio sėklų miltus) gavosi minkštutėliai ir labai gardūs. Laukiu kada mažoji ragautoja šiuos įvertins sodą gesinau šaukšteliu grietinės.
sodą būtinai reikia nugesinti, aš paprastai i kefyrą idedu, išmaišau ir tik tada į tešlą, bet dabar vietoj sodos naudoju kepimo miltelius