Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis kepinys, gaminys

Nežinau, ar užskaitysit čia tokį gaminį: Lenkijoj pirkom vakuumuotų bandelių skirtų šildyti ant garų. Tai prie jų padariau šokolado padažo ir plaktos grietinėlės. Esam ragavę kažkokį panašų desertą per ekskursiją Slovakijoj ir baisiai patiko, jau po tiek metų vis prisimenam. Bet ten šviežūs buvo, žinoma, skanesni. Na, bet ir tie visai neblogi. Jau kai pamačiau - griebiau ir į kainą nežiūrėjau biggrin.gif Keista, kad lietuviai visai nedaro desertų ant garų. Esu kažkada bandžius meduoliukų ant garų. Visai neblogai, tik bėda - daug netelpa sugarinti vienu metu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 02 16, 10:09)
Nežinau, ar užskaitysit čia tokį gaminį

Aisku uzskaitysim. biggrin.gif Juk cia ir saldu, ir skanu. bigsmile.gif Kokios cia bandeles?
Atsakyti
citrinu pyragas
Atsakyti
Kaip tik kepu kaneles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 02 16, 18:06)
Aisku uzskaitysim. biggrin.gif Juk cia ir saldu, ir skanu. bigsmile.gif Kokios cia bandeles?

Va tokios
https://www.google.l.....J4hHWR8kcHgM:
Piko pieno bazėj radau 1kg. Kažkur paskui mačiau ir mažesniais kiekiais.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 02 19, 20:30)

Sorry, siek tiek off topic. ax.gif
Parduotuveje ju nemacius. bigsmile.gif Bet manau, kad juos/jas nesunku patiems pagaminti.
Ogi dar prisiminiau! biggrin.gif Kazkada seniai radau lenkiska bloga (berods ieskojau atsiliepimo ar ko apie tam tikra Lenkijoj parduodama produkta, tai ir uztaikiau). Moteriske gamina namini, rodos paprasta, bet ypatingai skanu maista. Isbandziusi esu jau kelis receptus, tikrai viskas patiko ir man, ir MB (tarp kitko, koldunus dabar gaminu tik pagal jos receptus ir Kucioms isbandziau raugintus troskintus kopustus - pirsciukus laizemes, nors abudu su MB nesam dideli ju megejai ir kt.). Ir dabar prisiminiau, kad jos bloge maciau toki "keistuoli", vis sukau galva "kas cia tokio, su kuom jis valgomas, kokio skonio, i ka panasus?". Iki siol neisdrisau jo pagaminti. Ir kaip dabar suprantu, cia tikriausiai tas pats arba beveik tas pats, ka jus man parodete, tik skirtumas tas, kad ji pateike ta "keistuoli" kaip garnyra, o ne kaip deserta ir vire vandeny, nors tikiu, kad gautusi ir garuose. bigsmile.gif Jei reikes pagalbos pl kalboje, kreipkites, nors ir paciai neretai tenka google verteju pasinaudoti. mirksiukas.gif
O kaip jums patiko tos bulkutes? Ar buvo gryno "bulkunio", "teslinio" skonio, ar labiau "makaronu" skonio? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 19 vasario 2016 - 22:45
QUOTE(Renata123 @ 2016 02 19, 23:39)
QUOTE(pašnekutė @ 2016 02 19, 20:30)

O kaip jums patiko tos bulkutes? Ar buvo gryno "bulkunio", "teslinio" skonio, ar labiau "makaronu" skonio? g.gif biggrin.gif

Čia tai klausimas biggrin.gif
Bulkinio tai tikrai ne. Į makaronus irgi nepanašu. Jos atsigarina, pasidaro purios ir ... Kokius padažus dėsit - toks skonis ir bus. Žinoma, gali būti ir kaip priedas prie nesaldžių patiekalų. Bet mums tai jis - su sentimentais, neišdildomais prisiminimais, tai gal todėl yra ypatingesnis, nei kad šiaip pasigaminus. Tikiu, kad galima ir patiems pasigaminti. Bet kažkodėl nenorėjau gadinti įspūdžio ir pati eksperimentuoti. Mes tada-kažkada valgėm būtent tenykštės vietinės gamybos ir šviežius. Tai galvoju, kad vargu ar pavyks pagamint taip, kaip tradicijas turintys gamintojai.
Beje, kažkur turiu meduolių ant garų receptą. Labai įdomų. Kai atkasiu - pasidalinsiu.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 02 20, 14:09)
Beje, kažkur turiu meduolių ant garų receptą. Labai įdomų. Kai atkasiu - pasidalinsiu.

Ok. mirksiukas.gif
Atsakyti
Avižinių miltų sausainiai su sezamu
Atsakyti
Kisieliaus (spanguolinio) pyragas
Atsakyti
Bandeles su varske ir su uogiene
Atsakyti
Šokoladinis burokėlių pyragas.
Atsakyti