QUOTE(gaily @ 2016 05 17, 18:43)
Noreciau recepto
Senesnėje temoje radau:
Tikrai, labai gardus ir purus pyragas.
1 stk. supjaustytų džiovintų datulių
1 stk. cukraus (aš dedu šiek tiek mažiau)
1 kiaušinis
100 g. sviesto
1,5 - 2 stk. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb.š sodos
1 arb.š. kepimo miltelių
truputi druskos
cukraus pudros papuošimui
1. Supjaustytas džiovintas datules užpilame 1 stikline karšto vandens ir įdedame tą 1 arb.š. sodos.
2. Kai atvėsta, sudedame cukrų, vanilinį cukrų, druskos mažyti žiupsnelį, ištirpintą sviestą, kiaušinį. Viską išmaišome.
3. Tuomet, bemaišant dar supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Viską gerai išmaišome ir tešlą supilame į skardą ar kepimo formą.
Kepu apie 1val 200-190 C
Apibarstau cukraus pudra.