Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos vaikų lavinimui

QUOTE(Rasma @ 2015 02 12, 15:50)
Tai čia jau sudėtinga išbandyti - arba lankai, arba ne.Reik muziką jau gyvenimo tikslu matyt arba polinkį jai ryškų turėt..

Nėra sunku išbandyt smile.gif. Galima pasimokyti tik keletą metų ar baigt 3, 5 klases. Solfedžio galima atsisakyt, parašius pareiškimą. Šiais laikais sistema lanksti. Mokestis kiekvienoje savivaldybėje kitoks.

Polinkis gali būti ir laabai neryškus. Gali vaikui patikt muzika (tikėtina, kad yra vidinė klausa), bet vaikas neintonuoja, negali atkartoti melodijos ar garso. Tokį vaiką lavinti būtų tiesiog privalu, kad galėtų save realizuoti (kad ir kompanijose dainuodamas), nors maža tikimybė, kad galėtų į profesionalus taikyti smile.gif

Lanko maniškia po vieną būrelį kūnui ir po vieną "dūšiai". T.Y. : sportas + muzika ar dailė ar šachmatai. Visa kita pamokos ir jų papildiniai (anglų, logopedas)
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 02 12, 15:04)

Taip kad tie kurie lanko viska - nebutinai mokes daugiau ar darys geriau, uz tuos, kurie mokosi savarankiskai ar dalyvauja nemokamuose bureliuose.

drinks_cheers.gif



Taip, gal ir nemokės daugiau, ar nedarys geriau, už kitus.
Bet tai pamokos pradinukams baigiasi 12-13h. Tai ką, paskui tas vaikas, iki kol tėvai sugrįž iš darbo, dinderį muš?


Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 02 12, 15:54)
nebuvo nei vieno, nei kito smile.gif aš norėjau, vaikui patiko. kažkaip gyvenime sutikau daug žmonių, kurie gailėjosi , kad tėvai neleido lankyti arba leido mesti muziką, negu tokių, kurie gailėjosi baigę muziką, net jeigu gyvenimas nesusietas su ja.

Pvz. aš. Tėvai leido visur kur norėjo, o aš norėjau tik vieno - pianinu grot, bet neleido smile.gif Dabar visi gailimės darniai biggrin.gif Bet mes su mama esam sutarę abi dar išmokt biggrin.gif
Dukrą leidau dėl savęs, bet neužsikabino pabandžius ir po pirmojo koncerto metė. Neprieštaravau, nes aš tik norėjau, kad išbandytų..o jei būtų patikę, būčiau turėjusi pretekstą pianinui namie biggrin.gif , mane vaikas galėtų pamokyti bent pradmenų.
Dukra dabar gailisi, jog metė. Gal kada vėl norės - neprieštarausiu ax.gif
Tik gailiuosi, kad metus palaikius instrumentą pardaviau doh.gif
Atsakyti
Iš mokykloje siūlomų nemokamų būrelių nelanko nei vieno - nesutampa laikas (vyksta pamokų metu). Vieną mokamą pradės lankyti, nuėjo, pasižiūrėjo, patiko, vaikščios rolleyes.gif
Antrus metus lanko karate, tinka, patinka, 25 €/mėn. Apranga nupirkta, papildomai nebent varžybos ar diržų laikymas prisideda (tiek pat).
Ieškojom arčiau namų, su gerais atsiliepimais ir kad kaina neskrajotų padebesiais. Netyčia, be reklamų radom, patenkinti tiek vaikas, tiek mes, tėvai.

Jei ateityje dar ką nuspręs lankyti - lai eina, apsižiūri, pabando. Viskas atsimuš į laiką, būrelio vietą, kainą bei likusį laisvą laiką.

Dar biblioteką "lanko" biggrin.gif čia didžiausias džiaugsmas man ir didžiausias atradimas jam ax.gif

Realiai man pačiai įdomu, kokios yra būrelių kainos tiek tam pačiam mieste, tiek kitam Lietuvos gale, tiek mažam miestely, tiek kaime.
Kokiam miestelyje ar kaime nemanau, kad būtų koks karate už 60 € schmoll.gif užsidarytų pirmą mėnesį cool.gif Vilniaus mastu kiek domėjausi, tai "normali" kaina blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2015 02 12, 20:06)
Antrus metus lanko karate, tinka, patinka, 25 €/mėn. Apranga nupirkta, papildomai nebent varžybos ar diržų laikymas prisideda (tiek pat).

Kokiam miestelyje ar kaime nemanau, kad būtų koks karate už 60 €  schmoll.gif užsidarytų pirmą mėnesį  cool.gif Vilniaus mastu kiek domėjausi, tai "normali" kaina  blink.gif

Gera proga pakalbinti. Kimono (ar kaip ten vadinasi blush2.gif ) užtenka vieno? Brangu įsigyti? Tik nauji ar pvz.įmanoma gauti l.gerą, tvarkingą, išaugtą? (pvz.mes turim puikią niat-nam aprangą, kuri dabar guli išskalbta stalčiuje ir išaugs, nebelankydamas. Ir pagalvojau, o kažkas gal perka. Tokia mintis kilo, kodėl klubai neorganizuoja tokių pvz.keitimųsi, kaip kad daro gimnazijos su uniformomis).
Atsakyti
Abejoju, ar klubai kada darytų aprangų mainus schmoll.gif
Kiekvienas naujas narys perka klubo aprangą su klubo logotipu. Mes savosios net parduot negalėtumėm, nebent to paties klubo naujam nariui g.gif
Atlaikė pernai, nešioja šiemet, ir manau dar kitiems metams bus gera. Gal g.gif Jos laisvos. Nebent kelnes užsakyti reikės naujas, labai trinasi nuo salės grindų. Pilnai apie 250 Lt mokėjom (apranga+apsaugos), o gal ir mažiau g.gif Treniruojasi basi, avalynė atkrenta.

Domėjomės trimis klubais. Vieno mėnesinė kaina buvo 50 Lt, jokių aprangų, ateis, palakstys, ką gaila 50 litų? blink.gif ir dar kelios frazės buvo, tokios pritrenkiančios doh.gif uždarėm duris.
Kito kaina buvo 200 Lt/mėn., apranga dukart tiek. Treniruotės 6 ryto... Ir brangu, ir laikas ne vaikiškas schmoll.gif atradom šį, keisti nesiruošiam, lai lanko.

Dar baseino reikia, bet netikėtai kainos šoktelėjo prieš du metus unsure.gif kol kas vaikšto su vyru sporto salėje, vaikui nemokamai. Turim namie "plaukimo trenerį" ax.gif norės rimčiau - vesim.
Atsakyti
Kaune Vilijampolėje graikų-romėnų imtynių treniruotės (kaip Ežerskis, Mizgaitis sportuoja) kainavo 20 Lt/mėnesiui, 3 kartus per savaitę, daug varžybų. aprangos kainos nežinau.


Lengvosios atletikos treniruotės Kaune manieže 4 kartus per savaitę po pusantros valandos, kainuoja 21 Lt.

Eurais kainos turėtų būti panašios konvertavus.
Atsakyti
Vyresnioji lanke- sportinius sokius (metus laiko ) , Yamaha, kankles muzikos mokykloj. Viska po 1 m mete. Savo noru. Dabar lanko mokykloj tautinius sokius ir menu mokykloj dailes bureli - savo noru - sokiai nemokami, uz daile kas pusmeti reikia moketi, nedaug. Uztenka. Mazoji lanke Yamaha, dabar kadangi persikele kitur, del atstumo - nebelanko. Bet jai dzin buvo. Du metus ejom i Ruoniuka, paskui Astunkoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 13 vasario 2015 - 02:39
QUOTE(Rasma @ 2015 02 12, 16:41)

Jau geriau būrelis nei smaksojimas prie kompo.

Neturiu tikslo paleist slankiot gatvėmis ar sutupdyti prie kompų, kad tik sutaupyt.



Kažkaip įdomiai tu -arba į būrelius, arba tik prie komo ir slankiojimas gatvėm. Nieko kito nėra? O tai jau paaugus mergaitė negali padėti mamai pasitvarkyti bendrą plotą, savo kambarį, dulkes nuvalyti, kokių žagarėlių pakepti ir t.t. Keista, jei jau ne į būrelį, tai neturi ką veikti.
Mano nuomone, tai vaikas turi kažką lankyti, tą kas labai patinka, arba tą kam labai gabus, bet nebūti perkrautas veiklos, nes paskui pervargsta, darosi piktas, dirglus, atsiranda kitų problemų. Vaikas dar turi mokėti ir kitus su mokslu/ugdymu nesusijusius darbus, tai jį daro savarankiškesnį, drąsesnį, jis saugiau jaučiais, kai kažką moka ir sugeba pats. Tikriausiai jau ne į temą aš ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 13 vasario 2015 - 09:53
QUOTE(kristyyynyte @ 2015 02 13, 02:03)
Vyresnioji lanke- sportinius sokius (metus laiko ) , Yamaha, kankles muzikos mokykloj. Viska po 1 m mete. Savo noru. Dabar lanko mokykloj tautinius sokius ir menu mokykloj dailes bureli - savo noru - sokiai nemokami, uz daile kas pusmeti reikia moketi, nedaug. Uztenka. Mazoji lanke Yamaha, dabar kadangi persikele kitur, del atstumo - nebelanko. Bet jai dzin buvo. Du metus ejom i Ruoniuka, paskui Astunkoji.


ir kiek visa tai kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2015 02 12, 22:45)
Abejoju, ar klubai kada darytų aprangų mainus  schmoll.gif
Kiekvienas naujas narys perka klubo aprangą su klubo logotipu. Mes savosios net parduot negalėtumėm, nebent to paties klubo naujam nariui  :

pas mus klubo emblema yra prisiunama. Apranga perkiesi ir keitiesi tokiu daznumu kaip kad pats nori ir is kur nori, o is klubo tik emblema pirkom.
pacia pirma apranga beje ir pirkau deveta. O toliau jau naujas.
Dabar po naujuju pakele mokesti, tai 30 eur men. ziema ir vasara organizuoja stovyklas.

p.s. gal kas lankote lazdynu baseina ir galite pasidalinti ispudziais kokia ten aplinka? Dukra noretu pradeti lankyti baseina ir cia variantas, kur galetu pati gan nesunkiai nuvaziuoti, o mes susirinktume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 13 vasario 2015 - 21:08
QUOTE(muminukas @ 2015 02 13, 15:52)
ir kiek visa tai kainavo?


Sportiniai sokiai menesiui 50 lt, i varzybas transportas savo, dalyvavimo mokesciai.... suknute pirkom padeveta 150 lt, batelius naujus 120 lt. Yamaha ,kadangi dvi lanke tai po 60 lt menesiui, viso 120 . Kankles muzikos mokykloj moket kas pusmeti, neatsimenu gerai atrodo 72 lt kainavo i puse metu.
Atsakyti