Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(zydinti_gele @ 2015 02 11, 14:40)
Aš vis dar mokausi. Turiu šiemet krūvą gerų veislių, o kai kurių tik po keletą sėklyčių. Tai labai bijau, kad pasėsiu ir nesudygs. O problema tame, kad tikriausiai kažko nemoku.

Pernai tai paėmiau plastikinį padėkliuką, pripyliau žemių ir pasėjau. Sausas sėklas. Sudygo kokį 30proc. Kadangi daug pasėjau, tai užteko. Šiemet kol kas sėjau tik ankstyvus. Savaitę grūdinau šaldytuve, paskui pasėjau į tokį vienkartinį dubenėlį. Sudygo vėl tik apie 20-30proc. Kas čia dabar? ???? Nugi pas Tany ant paveiksliuko tai viskas sudygę 100proc. Kažko nemoku.... g.gif  g.gif
A tarp kitko tai turbūt ir tuos sudygusius reiks išmesti - tokie jau tragiški! Nesgi nuo to laiko kai išdygo nebuvo nei trupinėlio saulės. Kabaryje tamsoka, ant palangės šaltoka... Beto pasėjau ne į durpes, o į specialų gruntą - gal tas gruntas nepatiko  g.gif  g.gif
Tai gal sėklas palaikyt ant radiatoriaus, kol pradės kaltis gyvybė? Tai  bus labiau garantuota? Nu nežinau....

Kaip jus tas seklas susejat? As imu spec substrata sejai, beriu i indeli, tada i 1 cm gyli sukisu seklytes, apipurskiu gausiai is purkstuvo rankinio vandeniu,kad zeme nebutu sausa, uzdengiu inda maiseliu gerai, arba geriausia-imaunu i maiseli ir pastatau vonioje ant sinteles aukstai arba virtuveje ant spinteles. Turi buti silta vieta,kad sudygtu seklos. Viena karta per diena pravedinu nuemus maiseli, jei matau,kad gruntas issausejo, tai vel papurskiu vandeniu. Kai iskisa galvas normaliai, tai nuimu maiseli ir nesu jau tada i sviesa-ant palanges pietines.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 02 11, 14:40)
A tarp kitko tai turbūt ir tuos sudygusius reiks išmesti - tokie jau tragiški! Nesgi nuo to laiko kai išdygo nebuvo nei trupinėlio saulės. Kabaryje tamsoka, ant palangės šaltoka...

Per anksti sėjat mirksiukas.gif kovas - pomidorų sėjos metas - šviesos ir saulės daugiau. Šiuo metu daigeliams reikalingas papildomas dirbtinis apšvietimas.
Atsakyti
Marmaledai, gal žinai, kaip ten pas juos pirkti? Paštu galima ar jie tik vietoj prekiauja?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 11, 15:01)
Marmaledai, gal žinai, kaip ten pas juos pirkti? Paštu galima ar jie tik vietoj prekiauja?

Yra du būdai jas gauti:
1.Galite atvažiuoti į Babtus (į institutą) ir nusipirkti.
2. Galime atsiųsti, įskaitant daržovių kainas ir siuntimo išlaidas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2015 02 11, 13:30)
"VerliokaF1";
"Ciornii princ";

Verlioka aukštaūgis, kekės visos vienodos, pomidoriukai apie 100 gr. Sultingi.
Čiornyj princ sėjau 2 kaertus-nė viena neišdygo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2015 02 11, 15:04)
Yra du būdai jas gauti:
1.Galite atvažiuoti į Babtus (į institutą) ir nusipirkti.
2. Galime atsiųsti, įskaitant daržovių kainas ir  siuntimo išlaidas.  4u.gif

jei jau viską žinai, tai dar parašyk, kur tą užsakymą siųsti smile.gif Kad visoms neskambinėt smile.gif
Jaučiu, aš kažko iš ten noriu.. dar nesugalvojau, ko, bet tikrai noriu. Gal ir ne pomidorų visai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 11, 16:10)
Jaučiu, aš kažko iš ten noriu.. dar nesugalvojau, ko, bet tikrai noriu. Gal ir ne pomidorų visai  smile.gif

Keista, bet aš jau nieko nebenoriu. Atsiverciau raretomate ir ten nieko nebenoriu. Depresija prasidėjo ar persivalgymas g.gif
Atsakyti
jezau, moteros,nepykit- aš dar tik namo parėjau, nė apsikrėst padoriai nespėjau- nežinau tiksliai kaip ten kas, sakė- siunčia, labai miela moterytė bendrauja, viską paaiškina. Žmonės sako- žmonės žino. Aš dar užsakymo nesiunčiau, bet reiks, bo iki Babtų tai kaip iki menulio.... Į Kauną vat važiuoju nuo nepamenu kada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 11, 15:10)
jei jau viską žinai, tai dar parašyk, kur tą užsakymą siųsti  smile.gif  Kad visoms neskambinėt  smile.gif
Jaučiu, aš kažko iš ten noriu.. dar nesugalvojau, ko, bet tikrai noriu. Gal ir ne pomidorų visai  smile.gif

vargu ar viską žinau, neužsakinėjau dar iš ten blush2.gif man atrašė:
Rasa Karklelienė <r.karkleliene@lsdi.lt> tai turbūt jai ir reiktų siųsti užsakymą g.gif
Atsakyti
aciu nera uz informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 11, 16:17)
Keista, bet aš jau nieko nebenoriu. Atsiverciau raretomate ir ten nieko nebenoriu. Depresija prasidėjo ar persivalgymas  g.gif

DEPRESIJA nuo PERSIVALGYMO rolleyes.gif console.gif
Atsakyti
Abžoros, jums tik valgyt ir valgyt. Aš vat , pavyzdžiui, mielai laikyčiaus pomidorų dietos blush2.gif Pasėji, lauki kol užaugs, sublogsti belaukiant, o tada- dieta ryte, dieta perpiet, ir drąstiška dieta vakare, paskui badaujantį kūną pašeriam prieš miegą...
Atsakyti