PenktadienisPusryčiai sausainiai, meduoliai, kava, arbata.
Pietūs: keptos plekšnės, virtos bulvės, kopūstų sriuba, sūnus- mokykloj.
Vakarienė: bulviniai blynai.
Mickute- receptas
Šokoladainis su varške, kava ir kavos likeriu
230 g sviesto
230 g juodojo šokolado
4 didelių kiaušinių
2 stiklinių (400 g) cukraus
2 valg. šaukšt. kavos likerio
1 1/4 stiklinės (175 g) miltų
1/2 arb. šaukšt. druskos
1 valg. šaukšt. tirpiosios kavos miltelių
Varškės sluoksniui:
500 g tepamosios varškės
1/2 stiklinės (100 g) cukraus
1/4 stiklinės (65 ml) kavos likerio
1 arb. šaukšt. vanilės ekstrakto
1 didelio kiaušinio
2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo
Papuošti:
kakavos
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą (20x30 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
Paruoškite šokoladainio tešlą. Vandens garų vonelėje ištirpdykite sviestą ir juodąjį šokoladą. Ištirpdę atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
Elektriniu plaktuvu iki purios masės dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir kavos likerį. Supilkite šiek tiek atvėsusį šokolado bei sviesto mišinį ir dar kartą išplakite.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir tirpiosios kavos miltelius. Mišinį suberkite į plakinį ir lengvais judesiais maišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
Paruoškite varškės sluoksnį. Iki vientisos masės išplakite tepamąją varškę (arba įprastą varškę, pertrintą iki visiškai vientisos masės), cukrų, kavos likerį, vanilės ekstraktą, kiaušinį ir kukurūzų krakmolą.
Pusę paruoštos šokoladainio tešlos tolygiai paskleiskite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus supilkite varškės masę. Ant varškės sluoksnio kuo tolygiau paskirstykite likusią šokoladainio tešlą. Šokoladainio tešla bus tirštesnė, nei varškės sluoksnio, todėl tolygiai uždengti visą varškę gali būti sudėtinga: nesijaudinkite, jei liks šiek tiek neuždengtų tarpelių, kepant sušilusi tešla vis tiek gražiai uždeng pyrago paviršių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Atidžiai stebėkite kepantį šokoladainį, kadangi labai greitai jis gali perkepti ir netekti šokoladainiams būdingo ypatingo drėgnumo. patikrinti, ar pyragas jau iškepęs, galite mediniu pagaliuku: įkištas į kepinio centrą ir ištrauktas, jis turi būti aplipęs mažais tešlos gabaliukais (ne sausas!).
Iškepusį šokoladainį kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Apibarstykite kakava. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
A. Černė "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.