Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų meniu

QUOTE(mickute7 @ 2015 03 25, 23:12)
Kepta vistyte su obuoliais

vistienos ketvirciai
majonezas
druska
pipirai
soju padazas
cesnakas
obuoliais

viska ismaisome, geriausiai is vakaro, pries baigiant kepti salia sudedu ir obuoliukus
paprasta, bet skanu  mirksiukas.gif


aciu.Butinai pabandysiu pagaminti.
Papildyta:
O as siandien irgi taupiai gaminsiu. Siupinine sriuba is likuciu biggrin.gif labai megstu
Atsakyti
Ketvirtadienis

Pusryčiai kukurūzų košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: vyras vištienos kepsnių vežėsi, namie- pica, sūnus- mokykloj.
Vakarienė: konservuotų kopūstų sriuba, sausainiai, pienas.
Atsakyti
Ketvirtadienis

Pusryciai- kava, keptos sparagines pupeles ( is kameros ) su kiausiniu
Pietus- kotletai, aviziniu dribsniu kose, morkos-obuoliai ( brolis atveze maximini maisa savu) - cesnakas - majonezas
Vakariene- keptos bulves su desrelemis, duona su kepenu pastetu, berzu sula ( aisku ka tik privarvinta tongue.gif )
Atsakyti
Penktadienis

Pusryciai- kava, batonas su kepenu pastetu, kas vakarykste kose pabaige
Pietus- tie patys tik jau troskinti kotletai su morkytemis, virtos bulves, mar.agurkai
Vakariene- virti kiausiniai, grudeta varske, sula, obuoliai
Atsakyti
Penktadienis

Pusryčiai sausainiai, meduoliai, kava, arbata.
Pietūs: keptos plekšnės, virtos bulvės, kopūstų sriuba, sūnus- mokykloj.
Vakarienė: bulviniai blynai.

Mickute- receptas
Šokoladainis su varške, kava ir kavos likeriu

230 g sviesto
230 g juodojo šokolado
4 didelių kiaušinių
2 stiklinių (400 g) cukraus
2 valg. šaukšt. kavos likerio
1 1/4 stiklinės (175 g) miltų
1/2 arb. šaukšt. druskos
1 valg. šaukšt. tirpiosios kavos miltelių
Varškės sluoksniui:
500 g tepamosios varškės
1/2 stiklinės (100 g) cukraus
1/4 stiklinės (65 ml) kavos likerio
1 arb. šaukšt. vanilės ekstrakto
1 didelio kiaušinio
2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo
Papuošti:
kakavos

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą (20x30 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
Paruoškite šokoladainio tešlą. Vandens garų vonelėje ištirpdykite sviestą ir juodąjį šokoladą. Ištirpdę atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
Elektriniu plaktuvu iki purios masės dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir kavos likerį. Supilkite šiek tiek atvėsusį šokolado bei sviesto mišinį ir dar kartą išplakite.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir tirpiosios kavos miltelius. Mišinį suberkite į plakinį ir lengvais judesiais maišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
Paruoškite varškės sluoksnį. Iki vientisos masės išplakite tepamąją varškę (arba įprastą varškę, pertrintą iki visiškai vientisos masės), cukrų, kavos likerį, vanilės ekstraktą, kiaušinį ir kukurūzų krakmolą.
Pusę paruoštos šokoladainio tešlos tolygiai paskleiskite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus supilkite varškės masę. Ant varškės sluoksnio kuo tolygiau paskirstykite likusią šokoladainio tešlą. Šokoladainio tešla bus tirštesnė, nei varškės sluoksnio, todėl tolygiai uždengti visą varškę gali būti sudėtinga: nesijaudinkite, jei liks šiek tiek neuždengtų tarpelių, kepant sušilusi tešla vis tiek gražiai uždeng pyrago paviršių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Atidžiai stebėkite kepantį šokoladainį, kadangi labai greitai jis gali perkepti ir netekti šokoladainiams būdingo ypatingo drėgnumo. patikrinti, ar pyragas jau iškepęs, galite mediniu pagaliuku: įkištas į kepinio centrą ir ištrauktas, jis turi būti aplipęs mažais tešlos gabaliukais (ne sausas!).
Iškepusį šokoladainį kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Apibarstykite kakava. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

A. Černė "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"
Atsakyti
Šeštadienis

Pusryčiai sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: pirktinės mėsinės dešrelės, pakepintos virtos bulvės.
Vakarienė: varškės sūris, batonas, uogienė, pienas.

Atsakyti
Sekmadienis

Pusryčiai ryžių košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: orkaitėj kepta šoninė, virtos bulvės, marinuoti agurkai.
Vakarienė: sausainiai, saldainiai, jogurtas.
Atsakyti
Pirmadienis

Pusryčiai kuskusas, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: vyrui orkaitėj kepta šoninė, virtos bulvės, marinuoti agurkai, mes ryžių pomidorinės sriubos, mišrainės su tunu.
Vakarienė: vyras valgė tai, ką mes pietums, paskui dar datulių pyragas su karameliniu padažu.
Atsakyti
Pirmadienis

Pusryčiai: virti varkškėčiai, kava
Pietūs: orkaitėj kepti ketvirčiai, bulvės, pupelių mišrainė, kakava
Vakarienė: keptos bulvės su pienu, pyragas, arbata

Antradienis

Pusryčiai: omletas su varške, kava su pienu, pyragas
Pietūs: vakarykštės bulvės su kefyru/ anytos mišraine, kava
Vakarienė: vermišelių pieniška, arbata, sumuštiniai su batonu ir sūriu fermentiniu
Atsakyti
Antradienis

Pusryčiai kuskusas, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: vyrui orkaitėj kepta šoninė, duona, marinuoti agurkai, mes kiaušinienės.
Vakarienė: kalakutiena su naminiu Dėdės Beno padažu ir makaronais, tinginys.
Atsakyti
Trečiadienis

Pusryčiai: makaronai su sūriu, kava
Pietūs: pirktiniai virti koldūnai su grietine, sviestu. Kava ir mamytės atsinešta saldi bulka :-)
Vakarienė: kopūsto-ryžių kotletai. Šaldytuvo likučiai.
Atsakyti
Sekmadienis

Pusryciai- kava
Pietus- pabaigem vakarykscius saltibarscius su bulvemis
Pietus- kiaulienos kepsniukai su grybais ir suriu, kam konservuotu darzoviu misraine, man mar.zali pomidorai
Vakariene- bulviu likuciai pakepinti keptuveje su desrelemis

Pirmadienis

Pusryciai- kava, arbata, sumustiniai su suriu
Pietus- vakarykstis kiaulienos kepsniukas
Pavakariai - kepti kiausiniai su sonine, krienai, ridikeliai
Vakariene- arbata, varske su obuoliene,

Antradienis

Pusryciai- kava, 3in 1 sumustiniai su kepenu pastetu
Pietus- kas ruk.desros su ridikeliais nesesi i darba, man virta vistiena su bulvemis, mar.zali pomidorai
Pavakariai- kiaulienos sonkauliuku nuopjovos isvirtos ir pakepintos su svogunais pomidoru padaze, man apkepinta virta vistiena, ridikeliai su grietine
Vakariene- arbata- meduoliai, sausainiai

Treciadienis

Pusryciai- kava, arbata- sumustiniai su ruk.desra
Pietus- vakarykstiai kauliukai su svogunais, man vistiena, virtos bulves, mar.agurkai, pomidorai
Pavakariai- pirktiniai koldunai, virti su buljone su krapais
Vakariene- kam mar.silke, arbata , meduoliai, batonas su lydytu sureliu
Atsakyti