Gal kam pasiseks, mat norėjau kažkur sunaudoti parūgusią uogienę.
Dėkui visoms, kurios atsiliepėte.

QUOTE (bea @ 2004 02 11, 19:37) |
1. razinas sumaisyk su shaukshtu miltu. 2. soda gesiname grietine, kefyru, citrinos sultim ir pan. 3. jej gerai nustatai temperatura, tikrai nebus taip. |
QUOTE (Springlet @ 2004 01 06, 12:23) |
Atize, man labiau patinka neriebus Napoleono torto kremas ![]() 1/2(puse) stiklines miltu, 3/4 stiklines cukraus, 1 stalo saukstas krakmolo, 6 kiausiniu tryniai, 3 stiklines karsto pieno, saukstelis vanilininio cukraus. Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina. o teslos sudetis: 400g sviesto, 4 su puse - 5 stiklines miltu, 1 stikline vandens. |
QUOTE (Springlet @ 2004 02 18, 11:28) | ||
Parugusia? ![]() |
QUOTE (Tynka @ 2004 03 03, 11:57) |
va bandysiu gal napoleono torta, tik gal galit kas nors patarti: 1. Kaip apipavidalinti torta, na kad ir grazus butu. 2. Kur sunaudoti tuos likusius kiausiniu baltymus. 6 - ne taip jau mazai, gal; galima ka nors is ju isspausti? |
QUOTE (bea @ 2004 01 07, 15:02) |
Mary Berry avietinis sūrio tortas 10 porcijų Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas ~439 kalorijos vienai porcijai 3 šaukštai šalto vandens 15 g želatinos 500 g aviečių (aš naudojau šaldytas) 4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt) 250 g mascarpone sūrio 150 ml grietinės 2 kiaušiniai 125 g cukraus pudros Pagrindui 125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti 60 g sviesto ištirpinti 30 g demerara cukraus 45 g graikinių riešutų Papuošimui: 150 ml plakamos grietinėlės keletas aviečių mėtų lapeliai 23 cm per šoną uždaroma kepimo forma 1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu. 2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai. 3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus! |