Labai uzsimaniau issikepti obuoliu pyragiuka,tai parasykit koki nesunku recepteli.Ir dar turiu klausimeli - kaip jus kepat payragus?Ar riebalais istepat skarda,ar kepat ant pergamentinio popieriaus

Quote:
Sveikos megaites!
Labai uzsimaniau issikepti obuoliu pyragiuka,tai parasykit koki nesunku recepteli.Ir dar turiu klausimeli - kaip jus kepat payragus?Ar riebalais istepat skarda,ar kepat ant pergamentinio popieriaus ?
QUOTE (bea @ 2003 12 31, 18:39) |
Obuolių ir varškės pyragas 3 kiaušiniai 100 g sviesto 200 g rudojo cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 40 ml romo (ar brendžio) 1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės 75 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio pudingo 750 g liesos varškės 200 g grietinėlės druskos, riebalų kepimo formai, 4 obuoliai (750 g) 4-5 šaukštai abrikosų uogienės cukraus pudros Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra. |
QUOTE (bea @ 2003 12 31, 17:39) |
Obuolių ir varškės pyragas 3 kiaušiniai 100 g sviesto 200 g rudojo cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 40 ml romo (ar brendžio) 1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės 75 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio pudingo 750 g liesos varškės 200 g grietinėlės druskos, riebalų kepimo formai, 4 obuoliai (750 g) 4-5 šaukštai abrikosų uogienės cukraus pudros Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra. |
QUOTE (Vasarele @ 2004 05 21, 11:17) |
Kas tas rudasis cukrus ir kur jo gauti? Ar negalima pakeisti paprastu cukrumi? |
QUOTE (smike @ 2004 05 25, 16:48) |
Sveikos! Norejau toki patarimuka duoti kaip biskvita kepti. ![]() ![]() ![]() |