Solve specialiai tau:
Lukos pyragas:
Biskvitui: 5 kiausiniai,100 gr cukraus,140 g miltu
Idarui: 100 g cukraus,750 g braskiu,150g vanilinio jogurto,
500g varskes,2pakeliai vanilinio cukraus,12g zelatinos,300ml
grieneles,1arbat saukstelis cukraus pudros, keliu metos lapeliu
Trynius issukt iki baltumo su 100g cukraus. Kitame inde iki standziu
putu isplakam baltymus. I trynius atsargiai sudedam isplaktus baltymus ir
perrsijotus miltus, ismaisom.Tesla sukreciam i riebalais patepta kepimo forma
ir kepam 160laipsniu temperaturoj 30-40 min. Atsaldom ir perpjaunam per pus.
Dedam i forma, ant virsaus deliojam pjaustytas braskes apibarstom cukrum.
Per sitely pertrinta varske sumaisom su jogurtu ir vaniliniu cukrum. Pamerkiam
zelatina, kai isbrinks, istirpink nedideliam kieky verdancio vandens. TADA plona
srovele supilt i varskes mase ir ismaisyt. Dedam i saldytuva, kad pradetu stingti,
tada imaisom gerai isplakta grietinele. Ant biskvito su braskem sukreciam 2/3
varskes kremo, uzdengiam antru biskvito lakstu, aptepam likusia varske. Dedam
i sladytuva 3 valandom
QUOTE (eglek @ 2004 07 14, 10:01) |
Solve specialiai tau: Lukos pyragas: Biskvitui: 5 kiausiniai,100 gr cukraus,140 g miltu Idarui: 100 g cukraus,750 g braskiu,150g vanilinio jogurto, 500g varskes,2pakeliai vanilinio cukraus,12g zelatinos,300ml grieneles,1arbat saukstelis cukraus pudros, keliu metos lapeliu Trynius issukt iki baltumo su 100g cukraus. Kitame inde iki standziu putu isplakam baltymus. I trynius atsargiai sudedam isplaktus baltymus ir perrsijotus miltus, ismaisom.Tesla sukreciam i riebalais patepta kepimo forma ir kepam 160laipsniu temperaturoj 30-40 min. Atsaldom ir perpjaunam per pus. Dedam i forma, ant virsaus deliojam pjaustytas braskes apibarstom cukrum. Per sitely pertrinta varske sumaisom su jogurtu ir vaniliniu cukrum. Pamerkiam zelatina, kai isbrinks, istirpink nedideliam kieky verdancio vandens. TADA plona srovele supilt i varskes mase ir ismaisyt. Dedam i saldytuva, kad pradetu stingti, tada imaisom gerai isplakta grietinele. Ant biskvito su braskem sukreciam 2/3 varskes kremo, uzdengiam antru biskvito lakstu, aptepam likusia varske. Dedam i sladytuva 3 valandom |
Oi kaip tau dėkui,
jei gyveni Kaune, pakviesiu ant prabos

ACIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪĄ!!!!!!!!!!!!
o gal bandei jį kepti?
Ar tikrai nerealus skonis?
Ai vistiek pati bandysiu ir pasakysiu.
QUOTE (Solve @ 2004 07 14, 10:03) |
Oi kaip tau dėkui, jei gyveni Kaune, pakviesiu ant prabos ![]() ACIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪĄ!!!!!!!!!!!! o gal bandei jį kepti? Ar tikrai nerealus skonis? Ai vistiek pati bandysiu ir pasakysiu. |
Nu Solve prisisnekesi, rimtai dar ant prabos atvarysiu


gausi daryt dviguba porcija- kaip sakan , kad nepritruktume..

O jei rimtai tai pati daryt nebandziau, pasiziurejau, kad graziai atrodo,
bet mano

kada pagalvot..
Skanaus, parasyk kaip gavos

QUOTE (Doma @ 2004 07 07, 21:01) |
Na va, Spilka, siandien kepiau tavo pasiulyta pyraga, atrodo skaniai ir tikiuosi skaniai susivalgys (dabar stingsta saldytuve), bet iskilo keli neaiskumai: Pirma: susitrauke kepamo pyrago krastai, gal ir juos reikejo subadyti sakute? O gal dar kokiu gudrybiu yra? Del to netilpo visa zele - tik pruputis ![]() Antra: virtame kreme yra gumuliuku, jie nedideli ir skonio labai negadina, bet kodel taip gavosi? Viska maisiau letai ir kaip recepte parasyta, bet matyt kazka ne taip padariau. ![]() Kas galetu pakonsultuoti, kad kita karta jau viskas butu ciki? ![]() ![]() |
Baisingai persiprasau, kad neatsakiau anksciau, tikrai nesislapstau "bloga" recepta pakisus! tiesiog atostogauju ten kur ineto ner!

Del pagrindo tai ar tepei formos krastus riebalais? as kazkur rasiau, kad to daryt nereikia, nes gali susmukt!

Del gumuliuku tai tai priklauso nuo miltu. As visada naudoju ekstra rusies, kur birus tokie, nes nuo paprastu tai vargas vienas!


O del zele, tai nuo formos dydzio priklauso ir pado sonu aukscio. Tik kai as darau zele tai jos netalpinu i pado remus, o tiesiog aptepu vaisius laaabai storu sluoksniu!

QUOTE (Solve @ 2004 07 14, 10:03) | ||
Oi kaip tau dėkui, jei gyveni Kaune, pakviesiu ant prabos ![]() ACIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪĄ!!!!!!!!!!!! o gal bandei jį kepti? Ar tikrai nerealus skonis? Ai vistiek pati bandysiu ir pasakysiu. |
Mamytės Jėgiškas pyragiuks išėjo.



P.S. iš šitos normos išėjo 1.8 kg . 100 gr -180 kcal.
Dar kartą EGLEK ačiūks
Sveikos visos seimininkeles. Labai noriu pasidaryt ta bea“s avietini surio torta, bet man iskilo siokia tokia problemele



Jie trapus yra, ne kieti. Kaip kad budavo patys paprasciausi sausainiai Pasaka ar kazkas panashaus. Zodziu tinka trapus keturkampiai ar panashus, saldus.
Labai skanus ir paprastas obuoliu pyragas 
Reikes:
1.5stikl. miltu
0.5stikl. cukraus
1gab. sviesto
3-4 obuoliai
cinamono, vanilinio cukraus
Taigis, miltus, cukru ir sviesta suverciam i dubeni. Sviesta dedam netirpdyta o tiesiog visa gabala. Imam peili ir i darba. Viska tarytum pjaustom su tuo peiliu dubenelyje tol kol gausis daug mazu trupinuku. Tada imam kepimo forma iklojam kepimo popieriaus niekuo netepam ir tiesiai ant jo beriam puse trupinuku. Biski paspaudom. Tada nusilupam obuolius, supjaustom ir uzdengiam jais tuos trupinukus, kuo daugiau obuoliuku tuo skaniau. Ant obuoliuku barstom cinamono ir vanilinio cukraus. Ir galu gale suverciam ant virsaus ir paskirstom likusius trupinius teslos. Viskas i orkaite ir kepam kol garaziai pagels apie 50-60min. Skanaus

Reikes:
1.5stikl. miltu
0.5stikl. cukraus
1gab. sviesto
3-4 obuoliai
cinamono, vanilinio cukraus
Taigis, miltus, cukru ir sviesta suverciam i dubeni. Sviesta dedam netirpdyta o tiesiog visa gabala. Imam peili ir i darba. Viska tarytum pjaustom su tuo peiliu dubenelyje tol kol gausis daug mazu trupinuku. Tada imam kepimo forma iklojam kepimo popieriaus niekuo netepam ir tiesiai ant jo beriam puse trupinuku. Biski paspaudom. Tada nusilupam obuolius, supjaustom ir uzdengiam jais tuos trupinukus, kuo daugiau obuoliuku tuo skaniau. Ant obuoliuku barstom cinamono ir vanilinio cukraus. Ir galu gale suverciam ant virsaus ir paskirstom likusius trupinius teslos. Viskas i orkaite ir kepam kol garaziai pagels apie 50-60min. Skanaus

QUOTE (Leliukė @ 2004 07 27, 18:19) |
Labai skanus ir paprastas obuoliu pyragas ![]() Reikes: 1.5stikl. miltu 0.5stikl. cukraus 1gab. sviesto 3-4 obuoliai cinamono, vanilinio cukraus Taigis, miltus, cukru ir sviesta suverciam i dubeni. Sviesta dedam netirpdyta o tiesiog visa gabala. Imam peili ir i darba. Viska tarytum pjaustom su tuo peiliu dubenelyje tol kol gausis daug mazu trupinuku. Tada imam kepimo forma iklojam kepimo popieriaus niekuo netepam ir tiesiai ant jo beriam puse trupinuku. Biski paspaudom. Tada nusilupam obuolius, supjaustom ir uzdengiam jais tuos trupinukus, kuo daugiau obuoliuku tuo skaniau. Ant obuoliuku barstom cinamono ir vanilinio cukraus. Ir galu gale suverciam ant virsaus ir paskirstom likusius trupinius teslos. Viskas i orkaite ir kepam kol garaziai pagels apie 50-60min. Skanaus ![]() |
O tai kiek cia sviesto deti



QUOTE (Leliukė @ 2004 07 27, 18:19) |
Labai skanus ir paprastas obuoliu pyragas ![]() Reikes: 1.5stikl. miltu 0.5stikl. cukraus 1gab. sviesto 3-4 obuoliai cinamono, vanilinio cukraus Taigis, miltus, cukru ir sviesta suverciam i dubeni. Sviesta dedam netirpdyta o tiesiog visa gabala. Imam peili ir i darba. Viska tarytum pjaustom su tuo peiliu dubenelyje tol kol gausis daug mazu trupinuku. Tada imam kepimo forma iklojam kepimo popieriaus niekuo netepam ir tiesiai ant jo beriam puse trupinuku. Biski paspaudom. Tada nusilupam obuolius, supjaustom ir uzdengiam jais tuos trupinukus, kuo daugiau obuoliuku tuo skaniau. Ant obuoliuku barstom cinamono ir vanilinio cukraus. Ir galu gale suverciam ant virsaus ir paskirstom likusius trupinius teslos. Viskas i orkaite ir kepam kol garaziai pagels apie 50-60min. Skanaus ![]() |
nu va susiruosiau daryt,ir nesuprantu o kiausu cia nereikia


QUOTE (meduza @ 2004 08 21, 08:35) | ||
nu va susiruosiau daryt,ir nesuprantu o kiausu cia nereikia ![]() ![]() |
aha as apie ji irgi kaip tik galvoju... idomu obuolius labaisusmulkinti ar didesniais gabaleliais palikti
