Dansukker gamina demerara cukru: tai toks tipo smulkus karamelinis cukrus. Yra medijose, maximose ir pan. 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            | QUOTE (bea @ 2003 05 20, 22:08) | 
| Austriškas šokolado tortas (ypatingai skanus ir paprastas) 8 asmenims 250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais 175 g nesūdyto sviesto 6 kiaušiniai 200 g cukraus pudros 30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas) 1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui 200 ml plakamos grietinėlės 1. Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais. 2. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite. 3. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros. 4. Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite. 5. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite. 6. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu. 7. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės). 8. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti). 9. Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs). 10. Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis. 11. Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu). | 
Na va, išsikepiau ir aš šitą šedevrą. Tikrai super paprastas ir skanus. Aš dar nuoširdžiai rekomenduoju graikinių riešutų į tešlą įmaišyti, tai iš viso..........................
 
   
   
  
                
                    
                        
                                    
                | QUOTE (Cypas @ 2004 01 09, 15:55) | ||||
| 
 Vieną kartą kepiau,gavosi gerai  ,bet kepiau pusę porcijos ir truputį kremo per daug pasidariau dabar bandysiu nusipirkti matingos sluoksniuotą tešlą ir su ja padarysiu,nes tingiu tešlą pati daryti,kai pabandysiu parašysiu kaip gavosi | 
geras siandien sededama galvojau ir as apie tai perskaiciau tavo anksciau rasyta zinute o gi ir tu taip sugalvojai. su tesla man vargo ir buvo daugiausiai tik as vat niekaip neprisiruosiu su mantingos daryti bet jauciu zymiai paprasciau nei paciai darytis
 kai issikepsi butinai parasyk
 kai issikepsi butinai parasyk   Lauksiu
 Lauksiu 
                
                                    
                
                 Tinginys a la Bea's mama
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna
 ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna  .
.
SKANAUS!
                
                
            Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke
 ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna
 ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna  .
.SKANAUS!
                  Na, va ir as vakar pasigaminau ta puiku avietini torta pagal Beos recepta, tik dar neragavome, ragausim vakare, bet esu isitikinus, kad bus labai skanu, nes begamindama ragavau to kremo tai liuksiskas skonis   
 
Zodziu, dar papasakosiu, kad vietoj mascarpone surio taipogi dejau svelniaja varske, na, o likerio ar brendzio is viso nepyliau 
 
Beje, pirma karta nusipirkau tam reikalui rudojo cukraus, tikrai , labai tinka ivairiems kepiniams, toks mhm, girgzdantis....
 , labai tinka ivairiems kepiniams, toks mhm, girgzdantis....
Beje, daugiausia uztrukau prie sio torto pagrinda darydama ir betrindama avietes Kazkaip labai man jau sunkiai sekesi per ta sieteli jas trinti, taigi paemiau marliuka, viens du ir isspaudziau
 Kazkaip labai man jau sunkiai sekesi per ta sieteli jas trinti, taigi paemiau marliuka, viens du ir isspaudziau   
 
Taigi, kai siandien paragausiu dar karta parasysiu savo atsiliepimus.
   dar karta parasysiu savo atsiliepimus.
Ir dar karta noriu padekoti Beai uz tokius nuostabius receptus 
   
   
    
                
                    
                        
                                    
                
                
                
             
 Zodziu, dar papasakosiu, kad vietoj mascarpone surio taipogi dejau svelniaja varske, na, o likerio ar brendzio is viso nepyliau
 
 Beje, pirma karta nusipirkau tam reikalui rudojo cukraus, tikrai
 , labai tinka ivairiems kepiniams, toks mhm, girgzdantis....
 , labai tinka ivairiems kepiniams, toks mhm, girgzdantis....Beje, daugiausia uztrukau prie sio torto pagrinda darydama ir betrindama avietes
 Kazkaip labai man jau sunkiai sekesi per ta sieteli jas trinti, taigi paemiau marliuka, viens du ir isspaudziau
 Kazkaip labai man jau sunkiai sekesi per ta sieteli jas trinti, taigi paemiau marliuka, viens du ir isspaudziau   
 Taigi, kai siandien paragausiu
 dar karta parasysiu savo atsiliepimus.
   dar karta parasysiu savo atsiliepimus.Ir dar karta noriu padekoti Beai uz tokius nuostabius receptus
 
   
   
    
                
                    
                        
                                    
                
                 Nu tas Beos kulinarinis sedevras - avietinis tortas tikrai   
   
   
 
Kas ragavo, visi gyre 
 
Toks gaivus, vasariskas. Va galvojau pabandysiu toki pat torta padaryti su braskem. Ba daug turiu saldytu, turetu buti irgi skanu 
 
Na, kai padarysiu toki braskini, butinai parasysiu 
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
             
   
   
 Kas ragavo, visi gyre
 
 Toks gaivus, vasariskas. Va galvojau pabandysiu toki pat torta padaryti su braskem. Ba daug turiu saldytu, turetu buti irgi skanu
 
 Na, kai padarysiu toki braskini, butinai parasysiu
 
  
                
                    
                        
                                    
                
                 Išbandžiau ir aš vikšrelio obuolių keksa. Skanumėlis neapsakomas! Ačių už receptą.  
Čia pyrago receptas kurį labai megstam.
NEGRIUKAS 2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 indelis(mažas) grietinės
1 arbatinis šaukštelis nugesintos sodos
2 šaukštai kakao
6 šaukštai miltų
Viska plakti su mikseriu iš eilės kaip parašyta. Aš patikrinu ar iškepes su degtuku, kai ant jo nelimpa reiškes jau galima išimti.
 
Jei norit,kad butų dar skanesnis ir jei turit laiko, pertepkit su grietine plakta su cukrum ir įpjaustykit padariusios žele gabaliukų.
SKANAUS! 
  
                
                                    
                
                
                
            Čia pyrago receptas kurį labai megstam.
NEGRIUKAS 2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 indelis(mažas) grietinės
1 arbatinis šaukštelis nugesintos sodos
2 šaukštai kakao
6 šaukštai miltų
Viska plakti su mikseriu iš eilės kaip parašyta. Aš patikrinu ar iškepes su degtuku, kai ant jo nelimpa reiškes jau galima išimti.
Jei norit,kad butų dar skanesnis ir jei turit laiko, pertepkit su grietine plakta su cukrum ir įpjaustykit padariusios žele gabaliukų.
SKANAUS!
 
  
                
                                    
                | QUOTE (ORKA @ 2004 01 14, 12:27) | 
| NEGRIUKAS 2 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 indelis(mažas) grietinės 1 arbatinis šaukštelis nugesintos sodos 2 šaukštai kakao 6 šaukštai miltų Viska plakti su mikseriu iš eilės kaip parašyta. Aš patikrinu ar iškepes su degtuku, kai ant jo nelimpa reiškes jau galima išimti. | 
As irgi darau lygiai toki pat negra, tik pertepu saldziarugste uogiene ir aplieju sokoladiniu glajumi , liuks pyragas
 O svarbiausiai, kad tai vienas is tu pyragu, kuri visada pavyksta pagamint
  O svarbiausiai, kad tai vienas is tu pyragu, kuri visada pavyksta pagamint    
  
                
                                    
                
                 Na, o mes kepame kitoki "NEGRIUKA".
Kitokiam NEGRIUKUI reikes:
200 g. sviesto
2 stiklines cukraus
2-3 v.saukstai kakavos
4 kiausiniai
2 stiklines miltu
0,5 stiklines pieno
1 a.s. kepimo milteliu (ar sodos nugesintos)
Razinu, aguonu, obuoliu skilteliu (pasirinktinai kas kaip megsta)
Sviesta istirpinti ant ugnies, sudeti kakava ir suberti cukru, maisant laukti iki uzvirimo, atvesinti.
Sumaisyti kiausiniu trynius, piena, kepimo miltelius ir miltus. Atskirai isplakti kiausiniu baltymus. Tada viska sumaisyti, prideti razinu ar obuoliu skilteliu, kas kaip nori. Kepimo forma patepti aliejumi ir pabarstyti dziuvesiais, kepti api 1 val. kazkur. as tai tikrinu, kisdama degtuka 
 
Skanaus 
  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Kitokiam NEGRIUKUI reikes:
200 g. sviesto
2 stiklines cukraus
2-3 v.saukstai kakavos
4 kiausiniai
2 stiklines miltu
0,5 stiklines pieno
1 a.s. kepimo milteliu (ar sodos nugesintos)
Razinu, aguonu, obuoliu skilteliu (pasirinktinai kas kaip megsta)
Sviesta istirpinti ant ugnies, sudeti kakava ir suberti cukru, maisant laukti iki uzvirimo, atvesinti.
Sumaisyti kiausiniu trynius, piena, kepimo miltelius ir miltus. Atskirai isplakti kiausiniu baltymus. Tada viska sumaisyti, prideti razinu ar obuoliu skilteliu, kas kaip nori. Kepimo forma patepti aliejumi ir pabarstyti dziuvesiais, kepti api 1 val. kazkur. as tai tikrinu, kisdama degtuka
 
 Skanaus
 
  
                
                    
                        
                                    
                Negras, kuri as kepu:
2 kiausiniai
1 stikline cukraus
2 shaukshtai kakavos (50 g)
6 shaukshtai miltu (150 g)
200 g grietines
kepimo milteliai
viska ishmaishom, kepam 180 laipsniu orkaitej, kol pagaliukas ismeigtas i teshla ishlis sausas ir neapsiveles (~45 min).
 
                
                    
                        
                                    
                2 kiausiniai
1 stikline cukraus
2 shaukshtai kakavos (50 g)
6 shaukshtai miltu (150 g)
200 g grietines
kepimo milteliai
viska ishmaishom, kepam 180 laipsniu orkaitej, kol pagaliukas ismeigtas i teshla ishlis sausas ir neapsiveles (~45 min).
                  Prisiskaicius kokius jus cia pyragus lipdot tai belieka list po lapais, nors kazkada labai megau isbandyt visokiausius naujus pyragu ir tortu receptus. Noreciau pasidalint varskes pyrago receptu , kuris tapo numero uno musu seimoje  
VARSKES PYRAGAS
TESLAI: 10 saukstu miltu, puse pakelio sviesto, 5 arbatiniai sauksteliai cukraus, 2 kiausu tryniai, 2 saukstai grietines sodos nugesinimui ( sodos 1 a/s)
Visa sita reikala isminkyt (sviesto tirpint nereikia, paprasciausiai supjaustyt), tesla padalint i 2 dalis, palaikyt ~2 val. saldytuve.
IDARAS: 3 pakeliai varskes, 4 kiausu tryniai, 2 saukstai manu kruopu, puse pakelio sviesto, 10 a/s cukraus, razinos, prieskoniai
Varske istrint, det viska is eiles ir ismaisyt ( sviesto ir cia supjaustyt). Visus baltymus isplakt ir supilt i varskes mase.
Tada patept forma, imt viena teslos dali, tarkuot ja burokine tarka ant formos dugno, sudet varske, o ant virsaus sutarkuot kita teslos dali. Kept 40-45 min.
Skanaus 
  
                
                                    
                
                
                
            
VARSKES PYRAGAS
TESLAI: 10 saukstu miltu, puse pakelio sviesto, 5 arbatiniai sauksteliai cukraus, 2 kiausu tryniai, 2 saukstai grietines sodos nugesinimui ( sodos 1 a/s)
Visa sita reikala isminkyt (sviesto tirpint nereikia, paprasciausiai supjaustyt), tesla padalint i 2 dalis, palaikyt ~2 val. saldytuve.
IDARAS: 3 pakeliai varskes, 4 kiausu tryniai, 2 saukstai manu kruopu, puse pakelio sviesto, 10 a/s cukraus, razinos, prieskoniai
Varske istrint, det viska is eiles ir ismaisyt ( sviesto ir cia supjaustyt). Visus baltymus isplakt ir supilt i varskes mase.
Tada patept forma, imt viena teslos dali, tarkuot ja burokine tarka ant formos dugno, sudet varske, o ant virsaus sutarkuot kita teslos dali. Kept 40-45 min.
Skanaus
 
  
                
                                    
                 
    









