man labai įdomu būtų toks eksperimentas. Paimt tarkim kelių darželių grupes kokias 5 (skirtingų rajonų, vienoje grupėje paprastai 25 vaikai) vieno amžiaus vaikų - tarkim trimečiu. Nuvest į VRC.
Na kad pakonsultuotų neurologė, kaip kad čia musų vaikus konsultavo. Įdomus būtų rezultatas. Jei kažkas lažintųsi, tai, statyčiau ant to, kad virš 90 % vaikų turėtų mišraus raidos sutrikimo arba autizmo diagnozes.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 20, 19:54)
galiausiai, kaip Klopedija sake, irasykit, nufilmuokit, kaip vaikas zaidzia, ka daro, elgiasi jam artimoje aplinkoje ir tada matysit, kur link reikia dirbti ir ka daryti.
Alchemie, nepagailėčiau 100 lt ir daugiau, kad pažiūrėti Mikulėnaitės iš VRC ar Kuliešienės iš AKT reakciją į tai , kad siūlot peržiūrėt atneštą nufilmuotą medžiagą apie vaiką.
jau ir taip ten pas jas konsultacijose galima serialus filmuoti, o čia dar mama pas" specę - profę" su filmuota medžiaga ateina

kada mes buvom pas Mikulėnaitę pimoje konsultacijoje VRC, mažajam šiek tiek virš trijų buvo. Ta jam paliepė pavaikščioti per kabinetą pirmyn atgal, kad pažiūrėt eiseną. Turbūt nereikia net sakyt, kad vaikas net nesiruošė klausyti jos komandų. Tada aš pradėjau galvoti, kaip čia jį įkalbėti, motyvuoti. Žiūriu, kitam kabineto gale dėžė su spalvotais barškučiais. Nuėjau prie jos ir kviečiu vaiką, kad ateitų - pakeliu tuos barškučius - jie tokie gražūs, ryškių spavų - oranžiniai, žali, raudoni - o dar barška kievienas kitaip, ir formelių įvairių - tai žuvytės, tai drambliukai, tai drugeliai, ir man pačiai būtų įdomu su jais pažaisti......Vaikas net nemirktelėjęs pas mane perėjo per kabinetą, ėmė tuos žaisliukus apžiūrinėti, juolab senokai pats bežaidė su tokiais ......... Mikulėnaitės išvada - trijų metų vaikas - o dar žaidžia su barškučiais

kur tai matyta....Tokio amžiaus berniukai jau dėlioja lego.

Gaila, kad nepasakiau, kad tokio amžiaus mamytė irgi mielai pažaistų su tokiais gražiais barškučiais. na, kadangi aš ir taip autistė, tai manau, panašią diagnozę ir išgirsčiau.