Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(Dalelė @ 2015 07 12, 22:48)
Iš sėklų pasėtos levandos gali truputį skirtis nuo motininio augalo. Bet nebūtina vargti ir sėti. Palikite nenukirpę keletą šakų ir pačios pasisės be jokio vargo  smile.gif
Norint įšaknydinti levandas, atlaužkite nedidelę sumedėjusią šakelę su kojele ir pasodinkite. Turėtų įsisšaknydinti.
Didelius išvirtusius levandų krūmus galima tikrai sutvarkyti juos genint. Tik neskubėkite genėti iš karto per pusę. Nukirpkite po žydėjimo tik trečdalį. Ataugs šoninės šakelės ir po truputį taip genint pavasarį ir po žydėjimo,  per metus jūs turėsite vėl gražų krūmą. Taip pat galima levandų krūmą išskirstyti, jei jis platus ir apačioje (iš žemės) turi daug šakų. Iškaskite ir padalinkite į kiek tik dalinsis. Vėliau genint toks krūmas įgaus gražią plačią formą.

Na stai,nors viena nuosirdziai pasidalino info 4u.gif aciuks.gif oro_buckis.gif

As tai padariau kaip Jus sakete,atlauziau su pedelemis ir ikisau i spec dezes su zememis ir uzdengtomis plevele pavesyje,taciau kai kisau kiekviena daigeli,tai dar mirkiau augimo hormonuose,tai dabar lauksiu ir ziuresiu ar po poros men isleis sakneles. Bet cia didesnis zaidimas,jas reikia nelaistyti , o purksti keleta kartu per diena, o dabar kaip tycia isvaziavau savaitei i miesta,tai nezinau ar mama taip zaidzia su jomis. O jos nepurskiamos greit vysta,tai nelabai garantuoju ar man pavyks toks saknydinimas,bet pabandyti vertejo,matysim.. Nu va gavosi ir papasakojau,bet norejau parekomenduoti tik tada,kai tikrai man pavyktu smile.gif

Is sekluciu bandysiu ir as keleta palikti ziedkociu,gal pasises savaime,tikiuso ir noreciau,nes dar pirmi metai kai bandau zaisti su tom lavandelem wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2015 07 13, 08:39)
thumbup.gif  Tai labai džiugu, kad paskaitėte tą pirmą puslapį . Aš kai norėjau auginti levandas pirma paskaičiau visą apie levandas prirašytą temą. Paskui visą svarbiausią informaciją sudėjau į vieną psl, kad kitoms mamoms būtų mažiau darbo.  mirksiukas.gif

Dauginu tik sėklomis, nes man iš šakelių nesigauna padauginti, kitos mamos - šakelėmis. Tai gi vieno recepto nėra  4u.gif
Vajuza, tai būtų malonu, kad ir pati ta informacija pasidalintumei  mirksiukas.gif 4u.gif . O visa info yra sudėta 4 temose, jos neužslaptintos, galima skaityti  4u.gif . Reiškia , kad jomis dalijasi visos, na beveik visos 4u.gif

Butent ! Ne visos, o ir as nieko nekaltinu ir nereikalauju,uzdaviau keleta klausimu,neatsake,pakiso puslapius ir tiek,na bet nieko,nesudetinga,palandziojau pati ir susiradau,tik tai uzeme kur kas daugiau laiko,nei kas vienu sakiniu butu atsake,kas bande ir jau zino.

Bet noriu pasakyti,kad pvz lietuviai net youtoobej niekas nesidalina jokia info apie tai,tik visokiom graziom foto ir viskas, o stai rusai negaili,radau pakankamai geru patarimu ir smagu kai video,viska labai smagiai paaiskina kas ir kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2015 07 13, 11:00)
Is sekluciu bandysiu ir as keleta palikti ziedkociu,gal pasises savaime,tikiuso ir noreciau,nes dar pirmi metai kai bandau zaisti su tom lavandelem  wub.gif
Papildyta:

Butent ! Ne visos, o ir as nieko nekaltinu ir nereikalauju,uzdaviau keleta klausimu,neatsake,pakiso puslapius ir tiek,na bet nieko,nesudetinga,palandziojau pati ir susiradau,tik tai uzeme kur kas daugiau laiko,nei kas vienu sakiniu butu atsake,kas bande ir jau zino.

Bet noriu pasakyti,kad pvz lietuviai net youtoobej niekas nesidalina jokia info apie tai,tik visokiom graziom foto ir viskas, o stai rusai negaili,radau pakankamai geru patarimu ir smagu kai video,viska labai smagiai paaiskina kas ir kaip  mirksiukas.gif

Na taip, kažkada nuoširdžiai padirbėjau ir sudėjau vienos temos info i vieną postą. Jeigu kam įdomu atranda ir paskaito. Perskaičiau ir pati dabar dar kartą. Taip, apie genėjimą ten info nedaug, daugiau apie sėją. Bet kas kurs naują temą, galės ją papildyti.
Taip, norint užauginti augalą laiko reikia įdėti. Nevisos čia sėdime ištisas dienas, kad į kiekvieną klausimą iš karto galėtume atsakyti. O ir klausimai dažnai kartojasi kas 3-4 puslapį doh.gif
Kiekvienos patirtis kitokia, va kažkam pasisėja jos savaime, man ne, nes aš su kauptuku "praraviu". Jeigu ravite tik su pirštukais, tada toks savaiminės sėjos būdas net labai tinkamas.

Dėl dalijimosi patirtimi. Nežinau kiek Rusijoje gyvena žonių, tikriausiai net ne dešimtimis milijonų ten jų, o mūsų jau senai 3 mln nėra (pagooglinau - Rusijos gyventojų skaičius 2005 m. sausio 1 d. apskaičiavimu): 143,8 mln. nuolatinių gyventojų). O ir, matyt, mūsų šalies žmonėms nėra didelio poreikio išgarsėti. Bet to ir ta info pasiektų tik lietuvių ausis. g.gif Na bet mes mielai lauksime jūsų reportažų, bus ateinančioms kartoms, jaunoms levandų augintojoms thumbup.gif mirksiukas.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 13 liepos 2015 - 10:05
QUOTE(Vajuza @ 2015 07 13, 08:00)
Na stai,nors viena nuosirdziai pasidalino info  4u.gif   aciuks.gif  oro_buckis.gif

As tai padariau kaip Jus sakete,atlauziau su pedelemis ir ikisau i spec dezes su zememis ir uzdengtomis plevele pavesyje,taciau kai kisau kiekviena daigeli,tai dar mirkiau augimo hormonuose,tai dabar lauksiu ir ziuresiu ar po poros men isleis sakneles. Bet cia didesnis zaidimas,jas reikia nelaistyti , o purksti keleta kartu per diena, o dabar kaip tycia isvaziavau savaitei i miesta,tai nezinau ar mama taip zaidzia su jomis. O jos nepurskiamos greit vysta,tai nelabai garantuoju ar man pavyks toks saknydinimas,bet pabandyti vertejo,matysim.. Nu va gavosi ir papasakojau,bet norejau parekomenduoti tik tada,kai tikrai man pavyktu smile.gif

Is sekluciu bandysiu ir as keleta palikti ziedkociu,gal pasises savaime,tikiuso ir noreciau,nes dar pirmi metai kai bandau zaisti su tom lavandelem  wub.gif
Papildyta:

Bet noriu pasakyti,kad pvz lietuviai net youtoobej niekas nesidalina jokia info apie tai,tik visokiom graziom foto ir viskas, o stai rusai negaili,radau pakankamai geru patarimu ir smagu kai video,viska labai smagiai paaiskina kas ir kaip  mirksiukas.gif

Aš pavasarį sukišau nukirptas šakeles į vazonus su žeme ir uždengiau plėvele, tai dabar turiu 4 naujas levandas sode. Padariau porą klaidų, tai parašysiu, į ką kreipti dėmesį. Jei šakelės uždengtos, jas būtina vėdinti vos ne kasdien, nes įsimes pelėsis. Ir per anksti nereikėtų nudengti, nes lapeliai nauji užaugo, bet pasirodo dar nebuvo šaknų kai nudengiau po 2-3 savaičių doh.gif Jos pavasarį pilnos energijo, tai ir auga lapai. Dabar dauginsiu po žydėjimo, tik tiek, kad namie reikės laikyti per žiemą. Nu bet taip nekantru biggrin.gif
Tiesa, rudenį nekirpčiau levandų, jos tada geriau peržiemoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssmmm2002: 13 liepos 2015 - 09:57
Asmeniškai aš informaciją apie levandas kažkada radau yuotube. Įsiveskite anglų ar prancūzų kalba norimą informaciją ir galėsite viską vaizdžiai pamatyti. O kad žinotumėte kaip parašyti, naudokitės google vertėju smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau Maximoj didelę gražią levandą, o ji po 2-jų dienų nudžiovino žiedus, ką dabar daryti? doh.gif
Atsakyti
wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 07 13, 10:44)
Aš pavasarį sukišau nukirptas šakeles į vazonus su žeme ir uždengiau plėvele, tai dabar turiu 4 naujas levandas sode. Padariau porą klaidų, tai parašysiu, į ką kreipti dėmesį. Jei šakelės uždengtos, jas būtina vėdinti vos ne kasdien, nes įsimes pelėsis. Ir per anksti nereikėtų nudengti, nes lapeliai nauji užaugo, bet pasirodo dar nebuvo šaknų kai nudengiau po 2-3 savaičių  doh.gif  Jos pavasarį pilnos energijo, tai ir auga lapai. Dabar dauginsiu po žydėjimo, tik tiek, kad namie reikės laikyti per žiemą. Nu bet taip nekantru biggrin.gif
Tiesa, rudenį nekirpčiau levandų, jos tada geriau peržiemoja.

Vajetus kaip smagu,jog visos graziai kazka nuo saves pasisakete, malonu girdeti smile.gif
Aciu visoms smile.gif na,as maniskes po plevele dar gyvos,bet tik po menesio istrauksiu koki daigeli ir paziuresiu ar isleido sakneles. As padariau viena klaidele,del kurios pergyvenu.Pries kisant daigeli atgnybta su ta pedele,reikejo lapukus palikti virsutinius nukerpant su zirklemis, o as blyn nuplesinejau/skabiau,poto knygoje radau su sauktuku pabreziant,jog taip negalima daryti :/
Jei man pavyks,tai as paforkinsiu ir imesiu kaip dariau.
O avaimines sejos ir man nesigaus,nes ir as visur su kauptuku po sodyba lakstau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2015 07 16, 18:56)
Nusipirkau Maximoj didelę gražią levandą, o ji po 2-jų dienų nudžiovino žiedus, ką dabar daryti? doh.gif

O tai laikote tame pačiame vazone kaip ir pirkote? Jeigu norit pagalbos, tai prašom išsamiau bigsmile.gif

Monami wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

Vajuza, man labiausiai tinka ir patinka levandas dauginti sėjant, tada aišku kur kas yra ir kur ravėti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 07 16, 23:45)
Monami  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Vajuza, man labiausiai tinka ir patinka levandas dauginti sėjant, tada aišku kur kas yra ir kur ravėti wink.gif

wub.gif ir visos žiemoja lauke wub.gif

o aš jau įpratau kur levandos daigelis ir nebeišraviu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 07 16, 23:45)
O tai laikote tame pačiame vazone kaip ir pirkote? Jeigu norit pagalbos, tai prašom išsamiau  bigsmile.gif

na, persodinau po dviejų dienų, bet gal rekėjo tą pačią dieną? doh.gif doh.gif doh.gif Gal perlaisčiau? gal nepatiko lauke , ant saulės kokias 4 val. pabuvo.
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtimi kaip as susiformavau didziuli levandyna.
Paemiau pirktini vazona kera, ji ispelsiau i daug daliu, kiek tik su saknimis issiskaido ir išsodinu (Tai darau pavasari) per vasara tie padalinti keriukai graziai suauga, sutvirteja, rudeni sodinu i nuolatine vieta. nebijau as ju išplėsyti, nes jei vos keli saknu siuliukai lieka jos atsigauna , prigyja. Nera buve, kad bent vienas neprigytu. Kiekvienais metais geniu , tiksliau kai skinu ziedus iskarto nukerpu visa kruma, taip sekanciais metais krumas vesleja, grazeja. Turiu dali kuriuos kirpau ir yra nekirptu levandu. Galiu patvirtinti tos kurios nekirptos- negrazios, išstypusios ir viskas, o kurios kerpamos labai grazios.
Atsakyti
Mielos levandu augintojos, o ar atsirastu tokiu, kurios parduotu skintu levandu, kol kas neisivaizduoju kiek, bet kokio vieno krumo uztektu manau. Kokia kaina tokio krumo butu? ax.gif
Atsakyti