Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 01:34)
Kvepavimo ir alkio yra igimti refleksai.

Siaip ka jus norejote tuo postu pasakyti? Nes as nepagavau kampo.
Ar mes kalbejome apie taisykliu kuryba?

Mano galva, jus uzdavet klausima "O nuo kokio amziaus jau reikia pradeti laikytis taisykliu ar vaikams, tai negalioja ?"

Mano atsakymas "Nuo tada kada vaikas geba jas suvokti."

Taip , butent tie refleksai igimti, o visa kita paremta taisyklemis, vadinas kudykis dar nesuvokdamas taisykliu, geba prie ju taikytis. Buvau ir kita klausima iskelus, tai ar NO tevai gali , gebantiems jau suvokti vaikams,sukurti taisykles ?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 01:27)
Ka nors i tema turite pasakyti? Vietoj to kad spiegti (cia vel gi jusu zodelis)

Labai idomu, kaip zmones reaguoja i savo paciu zodzius, kuriuos jie sako/raso kitiems, vertindami ju mintis, pries tai samoningai juos iskreipdami.

Dar karta rasau, savo komentare rasiau bendrai, o tu suasmeninai, man. Skaityk atidziau.
Ir spiegi cia tu, daznai didziosiom raidem rasydama. Dar ir moderatore kiekviena oponente nepamirsti pagasdinti. Taciau laaabai jau nepatinka, kai oponuojanti puse tavaisiais metodais pradeda naudotis. Nedaryk to, ko nenoretum, kad tau darytu. Turbut zinai tokia auksine taisykle, nors jau pradedu abejoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 vasario 2015 - 00:55
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 01:52)
Taip , butent tie refleksai igimti, o visa kita paremta taisyklemis, vadinas kudykis dar nesuvokdamas taisykliu, geba prie ju taikytis. Buvau ir kita klausima iskelus, tai ar NO tevai gali , gebantiems jau suvokti vaikams,sukurti taisykles ?

Tai jums taip norisi manyti. TAisykles priimaos samoningai, tai jas supratus.

Buvo toks mokslininkas Pavlovas, kuris tyre sunu refleksus, taigi jis galejo sunims sukelti refleksa - seilevarvi. Reflekas igytas, bet samoningai nekontroliuojamas.

Dieve mano, negi mokyklos kursa kartosim...

Keistas klausimas, del norvegu. O kodel jis jums kilo? Negi manote, kad norvegu seimose nera vidiniu taisykliu? zinoma, kad jos yra, tiesiog jos nesikerta su ju vertybemis. Norvegai labai didziuojasi kad ju visuomene nesmurtine.

QUOTE(Lotyna* @ 2015 02 16, 01:54)
Dar karta rasau, savo komentare rasiau bendrai, o tu suasmeninai, man. Skaityk atidziau.
Ir spiegi cia tu, daznai didziosiom raidem rasydama. Dar ir moderatore kiekviena oponente nepamirsti pagasdinti.  Taciau laaabai jau nepatinka, kai oponuojanti puse tavaisiais metodais pradeda naudotis.  Nedaryk to, ko nenoretum, kad tau darytu. Turbut zinai tokia auksine taisykle, nors jau pradedu abejoti.

Jus patarimus tik dalinat, ar ir pati jais naudojates?

Siaip, iki sio tamstos posto buvo noras atsiprasyti, nes nemegstu samoningai zmonems kiaulyti. Ir visai nesvarbu, kad jus smaikstavote kartu su bendraminte, iskraipydama mano mintis, joms suteikdama savo iskreiptus pasvarstymus. Bet po sio, paskutinio posto sis noras praejo.

Uzbegant uz akiu, tik nerasykite kad neva jau mano atsiprasymo ir nereikia. As atsiprasineju ne del kitu, o del saves, mat sazine grauzia. Bet jus gi to nesuprasit. Tad praleidziam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 vasario 2015 - 01:22
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 01:52)

ir dar del idomumo, paskaitykite, kaip savo vaikus aukleja pranzuzai, dauguma tevu laikosi nuostatos, kad vaikas neturi sujaukti iprasto mamos dienos rezimo, o JAV tuo tarpu jau zaksi nuo savo perdeto liberalaus auklejimo. Pas mus vaikai patys zudosi, o JAV vaikai, dvylikmeciai jau puse klases nusauna.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 02:13)
ir dar del idomumo, paskaitykite, kaip savo vaikus aukleja pranzuzai, dauguma tevu laikosi nuostatos, kad vaikas neturi sujaukti iprasto mamos dienos rezimo, o JAV tuo tarpu jau zaksi nuo savo perdeto liberalaus auklejimo. Pas mus vaikai patys zudosi, o JAV vaikai, dvylikmeciai jau puse klases nusauna.

Dekui uz pasiulyma, si knyga seniausiai perskaityta, dar iki Agnes J. anonso.

O ka jus laikote liberaliu auklejimu?
Atsakyti
[quote=Moonte,2015 02 16, 02:10]
Tai jums taip norisi manyti. TAisykles priimaos samoningai, tai jas supratus.

Buvo toks mokslininkas Pavlovas, kuris tyre sunu refleksus, taigi jis galejo sunims sukelti refleksa - seilevarvi. Reflekas igytas, bet samoningai nekontroliuojamas.

Dieve mano, negi mokyklos kursa kartosim...

Keistas klausimas, del norvegu. O kodel jis jums kilo? Negi manote, kad norvegu seimose nera vidiniu taisykliu? zinoma, kad jos yra, tiesiog jos nesikerta su ju vertybemis. Norvegai labai didziuojasi kad ju visuomene nesmurtine.
Jus patarimus tik dalinat, ar ir pati jais naudojates?
/quote]
tai, kad as nieko niekam nepatarineju, taip mes turime namie taisykles ir musu trimetis pratinasi ju laikytis, pvz. kai brolis ruosia pamokas, jis negali trukdyti broliui.
didysis privalo pasikloti rytais lova ir tai, pradzioje tai buvo, kaip taisykle, o dabar norma. galu gale yra taisykles, kuriu laikydamiesi , vaikai patenkina savo poreikius. prausimasis, dantu valymasis ir t.t. .kas liecia dantis, tai neseniai delfyje buvo straipsnis, kur pasisake lietuve odontologe, bendradarbiaujanti su BV, pasirodo, jeigu pas vaika daug apnasu, tai traktuojama, kaip vaiko neprieziura.
tai ar mama 10 metu vaikui turi isvalyti dantis, versti negalima, nes tai traktuojama, kaip smurtas, kokia isetis?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 02:15)
Dekui uz pasiulyma, si knyga seniausiai perskaityta, dar iki Agnes J. anonso.

O ka jus laikote liberaliu auklejimu?

Skandinavu, JAV as laikau liberaliu.
Atsakyti
Sakykite, parašau, o ši tema yra moderuojama, jai SM forumo taisyklės nėra taikomos?

Tai bendraminčių tema apie siaubus baubus trolius ir robotukus?
Atsakyti
Man rodos mes kalbame apie tapati tik akcentus deliojame skirtigai. Jei namuose yra taisykles, tai nereiskia, kad tam, kad jos butu idiegtos, reikia taikyti mustravimo buda. Kol mazas vaikas dazniausiai itakojame zaidimo forma, formuojame igudzius, paauga, gali suvokti taisykles, tada vaika motyvuojame apeliuodami i jo samoninguma. , kad tai taptu jam asmeniskai vertybe, poreikis, o ne is virsaus nuleistas isakymas. Bet juk as kartojuosi Vilnera ir kitos apie tai rase.

Man idomu, butent kas jums nepatinka liberaliam auklejime? Konkreciai kokie aspektai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 vasario 2015 - 01:36
QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 02:33)
Man rodos mes kalbame apie tapati tik akcentus deliojame skirtigai. Jei namuose yra taisykles, tai nereiskia, kad tam, kad jos butu idiegtos, reikia taikyti mustravimo buda. Kol mazas vaikas dazniausiai itakojame zaidimo forma, formuojame igudzius, paauga, gali suvokti taisykles, tada vaika motyvuojame apeliuodami i jo samoninguma. , kad tai taptu jam asmeniskai vertybe, poreikis, o ne is virsaus nuleistas isakymas. Bet juk as kartojuosi Vilnera ir kitos apie tai rase.

Man idomu, butent kas jums nepatinka liberaliam auklejime? Konkreciai kokie aspektai.

Nemoku graziai ir aiskiai generuoti savo minciu, tai ikeliu
https://m.facebook.c...603390673011285
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 02 16, 02:27)
Sakykite, parašau, o ši tema yra moderuojama, jai SM forumo taisyklės nėra taikomos?

Tai bendraminčių tema apie siaubus baubus trolius ir robotukus?

Va ir man buvo keista, kaizmogus atejo su konkreciom nuorodm i saltini, itariu galejo pasidalinti savo patirtimi, buvo nemandagiai sutiktas, nurodant i duris.

O i tema, Jus praejusioje temoje pateiket isties puikias nuorodas, bet taip ir nebuvo i jas atsizvelgta, darant isvadas apie reiskini. Oponentes liko prie tu paciu fobijos itakotu isvadu. Prejusios diskusijos paskutiniai puslapiai tai tik patvirtina. Kad oponentams nereikia nuorodu, faktu, joms mieliau gandai, vidines nuostatos, kurstantys fobijas.
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 02:43)
Nemoku graziai ir aiskiai generuoti savo minciu, tai ikeliu
https://m.facebook.c...603390673011285

Man reikia pasigilinti i teksta. Tad labos nakties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 vasario 2015 - 01:45
QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 02:44)
Va ir man buvo keista, kaizmogus atejo su konkreciom nuorodm i saltini, itariu galejo pasidalinti savo patirtimi, buvo nemandagiai sutiktas, nurodant i duris.

O i tema, Jus praejusioje temoje pateiket isties puikias nuorodas, bet taip ir nebuvo i jas atsizvelgta, darant isvadas apie reiskini. Oponentes liko prie tu paciu fobijos itakotu isvadu. Prejusios diskusijos paskutiniai puslapiai tai tik patvirtina. Kad oponentams nereikia nuorodu, faktu, joms mieliau gandai, vidines nuostatos, kurstantys fobijas.
Papildyta:
Man reikia pasigilinti i teksta. Tad labos nakties 4u.gif

beje labai naudinga ir idomi programa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 16, 00:44)

Na gal nereikia čia tokų skambių žodžių, kaip fobija? Netinka pagal prasmę visiškai.
Atsakyti