Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(adrija @ 2015 02 16, 10:52)
As irgi gyvenu provincijoje.
Taip,is butu rajonu eina vaikai vorom I mokyklas.Bet vorom jau nepareina.O jei I antra pamoka?Nezinau,as nuvedu,persirengia,nueina I klase ir man ramu.Nueinu ,pasiemu ir ramu.Jokiu minciu,kad gal nenuejo,su kokiu vyresniu vaiku kur subludijo ir pan.
O pavoju tikrai daug.Paaugliai dabar baisus.Iskrypeliu ir kitokiu durniu  pilna.Vienas mano laiptinej net gyveno,ir dabar tokiu net uzdaryt negali.

Durnių, prievartautojų bus pilna ir kai užaugs....apsaugą samdysit, ar tiesiai sutuoktinio apsaugai perleisit?
Papildyta:
QUOTE(DijaDeima @ 2015 02 16, 11:00)
manau,kad ne vaiku nepasitiki,o aplinka,supancia vaika 4u.gif

O kur, kada ir kaip vaikas išmoks su ta aplinka kontaktuoti?
Aš saviškius mokau bendravimo taisyklių gatvėje, taip pat kalbam apie pavojus ir, kaip elgtis įvairiose situacijose. net mažius turi porą trajektorijų, kurias vienas įveikia (tuo labia didžiuojasi). Kelis kartus sekiau, kaip seklys morka, tikrinau, kaip sekasi. Susitvarko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 16 vasario 2015 - 11:06
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 11:53)
Taip, bet auklės malimasis šeimoje būtų maksimalus. gal tada jau ir globėjai profesionalūs visai nieko... Čia, rodos, vaikai vieni pabūdami ar tupėdami tėvų darbe, rodos, laimi daugiau, negu su aukle. Mūsų auklė nuostabi, bet nenorėčiau kad šiuo metu ji formuotų vaikų vertybių sistemą. Anksčiau lavinti, tenkinti emocinius poreikius, buvo pats tas, bet dabar - nežinau. Norvegai, įtariu, jau labia susirūpintu mano mažium nuolat atostogas leidžiančiu mano darbe ar dičkiu laisvai važinėjančiu po Vilnių į užsiėmimus ir vienu tupinčiu namie...abu dar neturi norvegams tinkamo amžiaus tokiai veiklai...ir, o siaube, šiandien jau tupėjo valandą vieni...

Nesu norvegų VTAT sistemos oponentė - tokia sistema geriau, negu situacija pas mus...visgi labia daug priklauso nuo konkretaus vaiko, šeimos: yra situacijų, su kuriomis vieni sėkmingai susitvarko, kiti ne...tiek vaikai, tiek tėvai, nors taisyklės pjauna vienodai ir, panašu, kad No išlygų niekam nedaro, nesvarbūs nei vaiko, nei tėvų gebėjimai tvarkytis su situacija, svarbi pati situacija-taisyklė.

Puikiai viska isdestete. Dar pridurciau, kas man patinka, nezinau, kaip yra No, bet Anglijoje privalomas mokyklos lankymas nuo keturiu metu, iki triju metu, vaikui egzistuoja tik mama ir valio, kas turi tokias salygas, veliau vaikas privalo suvokti ir socializuotis i visuomene.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 11:53)

Nesu norvegų VTAT sistemos oponentė - tokia sistema geriau, negu situacija pas mus...visgi labia daug priklauso nuo konkretaus vaiko, šeimos: yra situacijų, su kuriomis vieni sėkmingai susitvarko, kiti ne...tiek vaikai, tiek tėvai, nors taisyklės pjauna vienodai ir, panašu, kad No išlygų niekam nedaro, nesvarbūs nei vaiko, nei tėvų gebėjimai tvarkytis su situacija, svarbi pati situacija-taisyklė.

drinks_cheers.gif
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 11:56)
Nu, bet kaip Jus taip nepasitikite savo vaiku, tuoj Jums kitos prikabins netinkamai, vaikus auklejancios mamos etikete. mirksiukas.gif

Tegul kabina kad ir makarona prie nosies,man nusisvilpt.
As pasitikiu savo vaiku,tiesiog manau,kad jis dar per mazas vaikscioti per judrias gatves vienas.Maza ko,ar uzsiziopsos,ar koks apsizioplines su masina nesustos.Tai mano vaikas ir jis man yra svarbus.Ir saugosiu tiek,kiek galesiu.O mano pagalba tokiam dar tikrai reikalinga .O paleist viena visada spesiu.
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2015 02 16, 12:00)
manau,kad ne vaiku nepasitiki,o aplinka,supancia vaika 4u.gif

Nu minejo, kad vaikas nubludinti gali g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 11:02)
Durnių, prievartautojų bus pilna ir kai užaugs....apsaugą samdysit, ar tiesiai sutuoktinio apsaugai perleisit?

Vaikai ir susaugusieji - ne tas pats. Vaikystej esu sutikus du keistus vyrus. Tada man jie atrode tik keisti - dabar suprantu, kad jie greiciausiai buvo pedofilai. Deja, su desimtmetes protu nelabai galejau ta suprasti.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 12:02)
Papildyta:

Ismoks.Viskam savam laikas.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 10:02)
Papildyta:

Bet sutikit,tikimybe mazeja,kad kazkas pasisaipys,uzgaus,dar kitaip uzkabins,maza,nesugebanty savimi pasirupinti vaika,ar suaugusy g.gif
nezinau kur jie ismoksta,uzdarytu vaiku nelaikom,sunus uzaugo,kontaktuoja,vaiksto kur jam reik,nepastebejau jokio komplekso,kad budavau salia,kaip vaikui to reikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2015 02 16, 12:04)
drinks_cheers.gif
Tegul kabina kad ir makarona prie nosies,man nusisvilpt.
As pasitikiu savo vaiku,tiesiog manau,kad jis dar per mazas vaikscioti per judrias gatves vienas.Maza ko,ar uzsiziopsos,ar koks apsizioplines su masina nesustos.Tai mano vaikas ir jis man yra svarbus.Ir saugosiu tiek,kiek galesiu.O mano pagalba tokiam dar tikrai reikalinga .O paleist viena visada spesiu.

Jus nesupykite, cia buvo kaip juokas, nes man jau buvo oponuota, kad esu nevykus mama, del nepasitikejimo, vaiko galimybemis. As pati esu tokia mama, tik kartais susimastau, kad vaiksms darau meskos paslauga.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 12:04)
Nu minejo, kad vaikas nubludinti gali g.gif

Taip,gali.As puikiai zinau,kad ne tik svelnus pukuoti vaikuciai tom vorom slenka.Vaikas yra vaikas.
Mano vaikas treciokas,bet jo klasiokes jau sugebejo apdurninti mokytojas,kad tipo eina I bureli.Joms tipo paskambina mam,kad laukia prie mokyklos vartu ir jos iseina.O kur buna tas pora valandu iki burelio,dievas tevas zino.Tai po parduotuves slaiuzioja,tai vel kur.Ir cia treciokes.
Aciu,as geriau saviski dar uz rankos palaikysiu.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 02 16, 11:05)
Vaikai ir susaugusieji - ne tas pats. Vaikystej esu sutikus du keistus vyrus. Tada man jie atrode tik keisti - dabar suprantu, kad jie greiciausiai buvo pedofilai. Deja, su desimtmetes protu nelabai galejau ta suprasti.

dažnai taip prižiūrimi vaikai neturi galimybės suaugti, taip ir lieka socialiniai infantilai savo saugumo prasme. Penkiasdešimtmetė pažįstama, tėvelių taip saugota iki šiol nevaikšto vakarais gatvėmis, nenueina į koncertą - per vėlu grįžti ir t.t...smile.gif (mokslininkė, net ne meninkė, psichiškai sveika...)

Teko ir man pabendrauti...vėliau tokį ekshibicionistą net vydavomės visu būriu pravardžiuodami. vengdavo iš tolo mūsų mokyklos ir kiemo smile.gif. Keisti jie ir apgailėtini atrodė...
Mano dešimtmetis gerai žino, kas yra pagarba kitam žmogui, kiek galima bendrauti. Žino, kad yra žmonių, kurie siekia tenkinti savo neleistinus poreikius, žino modelius, kaip jie tai daro. Tikiuosi, sugebės tvarkytis, sitruacijai iškilus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 16 vasario 2015 - 11:15
QUOTE(Domogintare @ 2015 02 16, 12:09)
Jus nesupykite, cia buvo kaip juokas, nes man jau buvo oponuota, kad esu nevykus mama, del nepasitikejimo, vaiko galimybemis. As pati esu tokia mama, tik kartais susimastau, kad vaiksms darau meskos paslauga.

Tikrai ne.Kaip sako,-berezonnovo I bog berezot biggrin.gif
Spes,dar prigyvens savarankiskai .Ir tikrai nemanau,kad bus zioplesnis uz tuos paleistus.
Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2015 02 16, 12:12)
Teko ir man pabendrauti...vėliau tokį ekshibicionistą net vydavomės visu būriu pravardžiuodami. vengdavo iš tolo mūsų mokyklos ir kiemo smile.gif. Keisti jie ir apgailėtini atrodė...
Mano dešimtmetis gerai žino, kas yra pagarba kitam žmogui, kiek galima bendrauti. Žino, kad yra žmonių, kurie siekia tenkinti savo neleistinus poreikius, žino modelius, kaip jie tai daro. Tikiuosi, sugebės tvarkytis, sitruacijai iškilus.

Situo zodziu jus statute savo vaika I pavoju,nubraukdama nuo sazines voratinkli biggrin.gif
As ir tikiuosi,kad taip butu,bet pakolkas nerizikuoju. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 02 16, 09:09)
Del to mane stebina no. Jau tokua geroves valstybe, visur taip saugu, ramu, visi istatymu tik laikosi. O vaikai vieni 200 m negali nueit ar parke pazaist  blink.gif . Kodel? Jei jau taip viskas saugu ir grazu, tai kas gi jiems atsitiks?

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 16, 09:13)
Le Murka, matyt todėl, kad NO viena iš lyderių pasaulyje pagal pedofilų skaičių, gal todėl g.gif

QUOTE(Le Murka @ 2015 02 16, 09:17)
Cia rimtai? blink.gif

dar viena Haufo pasaka. Subjektyvi, statistiką prašom.
Nėra įstatymų NO, draudžiančių vaikams iki tam tikro amžiaus žaisti vieniems, eiti į mokyklą ar panašiai. NĖRA. Buvo prikelta jau šaltinių, bet vbs mieliau, kaip matau.

mokyklose yra prailgintos grupės prieš ir po pamokų iki 4klasės, paskutiniais metais jau ne visi lanko, pareina namo, jei tėvų supratimu kelias yra pakankamai saugus.

Moshino rašė apie kitą šalį, kurioje ji gyvena, bet jos neįvardino.

aš turiu nedidelį kiemuką prie namo, gatvė rami, nedidelė - toks mini kvartalas, kur visi vieni kitus pažįsta ir pašaliniai neužsuka. Penkiametės žaidžia vienos vasarą, smėlio dėžėj šalia nesėdim. Aišku, langai durys atdari, pasitikrinam karts nuo karto, ir kaimynai, ir mes, kur vaikai ir ką veikia.
Atsakyti