QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 29, 10:53)
Taip išeina, kad negamina pavasarinių? Neutralių pavasarinių - tik visokias pliažines?
O jeigu meta geltoną, stipriai geltoną? Gerai tai laikoma ar blogai?
Tu supranti, gal ir gamina. Bet tie neutralūs baisiai mažai skiriasi vieni nuo kitų, tas Zaros ploščius labai gerai tą parodo. Ir baisiai sunku nutaikyt idealiai, net jei turi paletę. Juolab gi neperki tik pagal spalvą.
Gal kabo kur idealios pavasarinės neutralios spalvos paltas, bet gal jis netinkamo modelio, netinkamos sudėties, pvz. tau reikia šilto, o kabo plonas, netinka kaina, kokybė, madingumas, galų gale, tau gali jo nereikėti tada, kai jis kabo. Gal jis kabo Amerikėj, ir tau per internetą ta spalva atrodo kitaip, ir tu jo neperki...
Praktikoj nenutaikysi taip jau idealiai absoliučiai visų rūbų spalvų, nes tiesiog nebus ką rengtis. Nebent būtum kokia modeliuotoja ir turėtum galimybę medžiagas užsisakyt. Vat taip ir imi, ir tu, iš aš, ir kiti - kad daugmaž į tą pusę, nesmarkiai pro šalį, tegu sako ačiū, kad visai ne į pievas... Tai kai imi kokias aqua, tada tas nenutaikymas nėr toks akivaizdus, užtat žmonės aplamai mėlyną mėgsta - žmogaus kūnas vis viena yra rausvas/gelsvas, tai ta mėlyna ar šiokia, ar tokia jo per daug negadina. O va artimos kūno spalvai ir nelabai nutaikytos - jau gali stipriai pagadint.
Žėk, užsirišk tu kokią žiemos turkio mėlyną skarą - ir bus pusė bieso, gal akis kiek paslopins, bet tai ir tiek žinių, o kur parašyta, kokios spalvos tos akys turi būti. O užsirišk kokią žiemos ružavą, jei tu ruduo ar pavasaris - ir jau iškart muš veide nesveikos kažkokios spalvos, o apie veido spalvos gerumą yra aiški nuomonė pas visuomenę, pažaliavęs ar papilkėjęs veidas yra blogai

Tas pats su visokiom rudom, rusvom, kūno, gi nuo seno liaudis sako, kad tas spalvas derinant, reik labai žiūrėt. Milimetrais. O pardavime tai yra kas yra, nu ką tu jiems padarysi, ar priversi pašiltint spalvas vienam tavo dydžio ploščiui?
Juolab dar yra toks reikalas kaip mada. BFAS daro, kad tavo veidelis būtų kaip persikėlis. O jeigu išeis iš mados tie persikėliai? Kaip Viktorijos epochoj buvo madoj pamėlynavę liguistos išvaizdos gražuolės, su pajuodusiais paakiais? Tada juos visi ne slėpti, o ryškinti siekė. Populiariausia grožio procedūra buvo kraujo nuleidimas. O tu aprenk tokią damą, kad ji būtų sveikai atrodanti ružavais žandukais

Į akį būtumei gavusi su savo BFAS
O dar yra toks reikalas, kaip statusas. Gal tavo statusas toks, kad tu nenori būti persikėliu ir sekso objektu, tau už grožį svarbiau atrodyti valdingai arba kaip nors itin stilingai, kaip Chromčenka? Va inc rudens spalvos rūstina, ir gaunasi mažiau persikėlio. Bet jeigu ją kada išrinks seimo pirmininke arba nors paskirs kokios mokyklos direktore, tai manau, kad ji laisvai gali tom darko spalvom rengtis - gal kiek mažiau bus persikėliškumo, užtai pacūkai akių nedraskys
Arba va, kokia rudeninė boba nori būti, priešingai, pupyte, ir jos darbo sfera yra naktimis klube, kur aplamai visi spalvų subtilumai prapuola. Tai lipa ji į baltą/juodą/raudoną/neonus, plaukus nusiblondina, nes kitaip jų niekas neįžiūrės, ir tada tamsoj atrodo ohoho. Dieną - pigiai ir lievai, bet jai tas nesvarbu
Užtat aš asmeniškai manau, kad savo spalvas žinoti reikia, ką jos tau daro - irgi žinot reikia, bet suabsoliutint to nereikia, bo išdurnėt galima. Tiksliai reikia rinktis lūpdažius, skareles, šalikus, kepures ir maikutes/marškinukus, tai, kas prie veido. O jau kas žemiau - tai svarbu stipriai į pievas nenugrybaut, ir tiek...
Papildyta:
QUOTE(inc @ 2015 03 29, 11:02)
Na tarkim Dilukai, nepasidaro nesveikai geltona, nes jai artimas tas geltonumas. Kai tuo tarpu aš arba mano draugė(žiema) kai nugeltonuoja, tai matos, kad nesveikas tas geltonumas
Kaip suprast - meta? Man niekas nieko ant delno nemeta

Ką tik pasidėjau ant jo ryškiai rožines šukas, tokio ružavumo, kad žiūrint net akis skauda. Ir jos nieko o nieko nemeta, pilką šešėlį nuo lango tik