QUOTE(Elsker @ 2015 08 04, 11:18)
ačiū labai

aš dar visai "žalia" šiuo klausimu, senokai nevartoju pieno produktų, alergiška jiems esu, ir šiaip, neskanu, mėsa ir jos riebalai man irgi nepatinka, blogai jaučiuos po tokio maisto. po truputį keičiau, keičiau mitybą, ir vis labiau pastebiu, kad ji panašėja į veganų. tikrai neesu 100procentinė, tai nebuvo kažkoks sprendimas kaip kirviu nukirstas, tiesiog metams bėgant klausiaus savo skrandžio kas jam patinka, o dabar domiuosi labiau veganyste, produktais, gal atrasiu kažką, kas dar labiau patiks organizmui

tik labai sunku pradėt kai lyg ir nieko nežinau, o domintis pliūpteli info lavina ir tada nežinią keičia per daug informacijos
Aš irgi nesu 100 proc. veganė

Bet dažniausiai maitinuosi veganiškai,taip jau 1,5 metų. Didžiausias perversmas mano galvoje įvyko po šios knygos perskaitymo
http://www.knyguklub...Mdc6RoC91fw_wcB
Ir žinau ne vieną žmogų, kurį ši knyga paveikė taip pat kaip mane

Jeigu neskaitėt, rekomenduoju
Taip pat papildomai vengiu gliuteno, nes jis man sukelia daugybę sveikatos problemų

Vis planuoju celiakijos testą pasidaryti
O aplamai apie mitybą turiu savo teoriją, kuria vadovaujuosiu

Manau kad žmogus racioną 90 proc. turi sudaryti augalinis maistas, o guvūninio maisto gali būti max 10-15 proc. Čia ir dėl vitamino B12 (manau jeigu mums jo reikia, reiškia gamta taip sukūrė žmogų, kad jį gautų su maistu, o ne pappildų pavidalu, ir dėl dantų struktūros- pas žmogų iltinių dantų yra viso labo 4 iš 32