Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(Marmaledas @ 2015 02 17, 15:17)
ėėė, blink.gif  aš irgi tokių noriu!!!

Penį ir blundą turi, eros ir žigolo tik šiemet bandysiu? O va don žuanas tik į gėlyną. Gražus, bet nevalgomas. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(merepopins @ 2015 02 17, 15:31)
Mičiko, nesutikčiau, kad arklių mėšlo šviežio negalima naudoti. Esu pati tai išbandžiusi. Aišku, atsargumas nepamaišys - prie pat augalo šaknų ar kamieno nereikia pripilti. Bet sodinant pomidorus, jei į duobę jo kiek įmetus, o vėliau sluoksnelį žemės užbėrus, galima drąsiai sodinti.

Agurkams sutinku. Jiems kaip tik reik giliai į žemę pridėt jo, kad kaistų ir būtų šilta. Su pomidorais kiek kitaip. Jau geriau palaistyt raugtu karvės blynu skiestu prigijus, jei azoto reik. O visi mikro elementai, gera terpė iš rudens fermentuojasi. Pomių azotu peršert negerai.
Atsakyti
o gal kuri krovet putpeliu kakui i duobutes g.gif
nespeju skaityti kaip temutes keiciasi, ir ka jau bekalbeti apie parasyma 4u.gif saunuoles
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2015 02 17, 16:20)
nespeju skaityti kaip temutes keiciasi, ir ka jau bekalbeti apie parasyma 4u.gif saunuoles

Į duobutes krovus nesu, bet raugus ir liejus. Man patiko. Bet išrūgom tokiom ar su dilgelėm maitinu nebent prigijus kartą. Tai azoto bomba. Pomiam to reik tik pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2015 02 17, 15:20)

as bendrai esu tik vistini/triusini mesla siltnamyje dejus nedideli sluoksni ir viska gerai perkasus ir perliejus vandeniu. I duobutes nedejau atskirai. Pernai labai pasiteisino man i duobutes deti sauja dolomitmilciu permaisytu su zemem. Bet kalcio trukuma kaikurios veisles ypatingai pernai rode.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 17, 15:04)
O va don žuanas tik į gėlyną. Gražus, bet nevalgomas. biggrin.gif

o kas anam negerai kad nevalgomas?
Atsakyti
Na va naujoke gavo savo seklas biggrin.gif
Kaip ir priklauso zaliai galvai- visos pirktos pagal paveiksliukus,bet atsiliepimai praverstu bent zinosiu kiek ko set..ir apie prieziures ypatunus siu veisliu,jei tokie yra..

1.tomato ananas
2.big league f1
3.big daddy f1
4.green envy f1
5.pomidoro genovese
6.aztek
7.harilik tomato

Gal kam teko susidurt su veislem- money maker,alisa craig?
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 17, 15:27)
as bendrai esu tik vistini/triusini mesla siltnamyje dejus nedideli sluoksni ir viska gerai perkasus ir perliejus vandeniu. I duobutes nedejau atskirai. Pernai labai pasiteisino man i duobutes deti sauja dolomitmilciu permaisytu su zemem. Bet kalcio trukuma kaikurios veisles ypatingai pernai rode.

O tik dolomitmilcius pylei? Kalio magnezijos, ar ko nebereik? Kaip man sunku su tom trasom doh.gif
Atsakyti
aztek , maziukas, vazoninis balkoninis. dailus kompaktiskas krumelis ir grazus geltonai -oranziniai bumbuliukai 4u.gif jei bajaja mano balkone uzaugo kaip pupa iki dangaus ir voe keli ziedukai buvo, vaisiu jokiu, tai aztek patiko pas mane balkone ... PAVESIS PAVESIS kai tik medziu lapai ima augt doh.gif Uzvakar pasejau situos apelsinukus
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 17, 15:47)
Kaip man sunku su tom trasom  doh.gif

Va šitas ir man labai sunku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 17, 15:47)
O tik dolomitmilcius pylei? Kalio magnezijos, ar ko nebereik? Kaip man sunku su tom trasom  doh.gif

Nepyliau, nes buvo kako prideta i siltnaki visokio is rudens ir perkasta, mulcas senas perkastas, komposto sluoksnis uzdetas naujas, tai nesinorejo,kad perdaug visko butu.
Atsakyti
iki siol sukausi tik su DCM trasomis pomidorams, ir aisku pelenai, mesliuko labai labai perpuvusio, kiausiniu lukstai smulkinti . pernai gavo zuvu miltu . viena karta dilgyniu raugelio ... ir psio ax.gif
jei koks "sloguot " imdavo tai kavos tirsciu papildavau ( kavuotus puodukus isplaudavau anam ant padalkiu) , tai kiausiniu lukstu maltu patrupindavau . sulinio ar griovio ( kol tik buna, liejam is jo) vanduo, misku apsuptyje. sulinio vandenyje tai daug gelezies yra, pavirsiniai vandenys, tai ir griovyje muset toks pats.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 17, 15:57)
Nepyliau, nes buvo kako prideta i siltnaki visokio is rudens ir perkasta, mulcas senas perkastas, komposto sluoksnis uzdetas naujas, tai nesinorejo,kad perdaug visko butu.

A, nu tai su kakom daug ka gavo. Pas mane jokiu kaku negave unsure.gif
QUOTE(Lusasita @ 2015 02 17, 16:01)
iki siol sukausi tik su DCM trasomis pomidorams, ir aisku pelenai,  mesliuko labai labai perpuvusio, kiausiniu lukstai smulkinti . pernai gavo zuvu miltu  . viena karta  dilgyniu raugelio  ... ir psio  ax.gif
jei koks "sloguot " imdavo  tai kavos tirsciu papildavau ( kavuotus puodukus isplaudavau anam ant padalkiu) ,  tai kiausiniu lukstu maltu patrupindavau . sulinio ar  griovio ( kol tik buna, liejam is jo)  vanduo, misku apsuptyje. sulinio vandenyje tai daug gelezies yra, pavirsiniai vandenys, tai ir griovyje muset toks pats.

As net tu DCM nenaudojau. Tik sodindama, pernai kalio magnezijos dejau sauksta, kelis grudelius Activito, pelenu, zuvi, kiauso luksto permalto, daugiau lyg ir nieko g.gif Lyg ir nieko buvo, bet vienoj pusej saknys labai prastos buvo, kai roviau, praktiskai saknu nerasta, nesupratau, kame reikalas. Ir derejo, aisku savaime, prasciau zymiai sie krumai. Noriu isspresti problema, kad nepasikartotu, o kaip- nezinau. Symet zadejau papirkti tu skystu trasu, bet uzkrito pav., litagroj (ar Lytagros), ju lyg pas mus buvo. Saintlina juos tikrai naudojo, ta tai tikrai pamenu biggrin.gif Gal galit pavadinima priminti?
Atsakyti