Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojos renkasi čia

QUOTE(Marmaledas @ 2015 02 17, 23:11)
1ah, tik neperšerkit taip labai viskuo iš pat karto,siūlyčiau.

šienas greičiau suyra, šiaudai patvaresni, ilgiau pabūna

Manot, kad bus jau per daug g.gif . Viskas tskant natur produkt. Trąšų jokių schmoll.gif

Tai gal šienas ir geriau ? Kuo greičiau irs, tuo daugiau žemę gerins bigsmile.gif Pas mus aplinkui niekas nemulčiuoja schmoll.gif , atsilikę irnesakyk.gif hihihi.gif Kai MB pasakiau, kad man reikia šiaudų į šiltnamį , tai taip žiūrėjo blink.gif Daba sakysiu man dar ir šieno reik lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 18, 00:26)
Manot, kad bus jau per daug  g.gif . Viskas tskant natur produkt. Trąšų jokių  schmoll.gif

Tai gal šienas ir geriau ? Kuo greičiau irs, tuo daugiau žemę gerins  bigsmile.gif Pas mus aplinkui niekas nemulčiuoja schmoll.gif , atsilikę irnesakyk.gif  hihihi.gif  Kai MB pasakiau, kad man reikia šiaudų į šiltnamį , tai taip žiūrėjo  blink.gif Daba sakysiu man dar ir šieno reik  lotuliukas.gif

Sveika smile.gif Sienas ira greitai,bet ir uzpelyja irgi tokiu pat greiciu.Beto, su sienu galit daug zoliu seklu i siltnami prikratyt,geriau naudokite siaudus,pageidautina be varpu. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas. Prasau patarimo. Kokia rekomenduotumet veisle auginti kad butu kuo ankstyvesni, vaisiai dideli, delingi ir seklos tokios ne is brangiausiu? Auginsiu pleveliniam siltnamy. Aciu is anksto! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(superjulia @ 2015 02 18, 08:32)
Sveika smile.gif Sienas ira greitai,bet ir uzpelyja  irgi tokiu pat greiciu.Beto, su sienu galit daug zoliu seklu i siltnami prikratyt,geriau naudokite siaudus,pageidautina be varpu. 4u.gif

Teisingai mulčiuojant, nesupelyja. Ir sėklų nepridygsta pas mane. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 17, 22:14)

O kuom tas pagerejimas pasireiske? Buvo nupiepe, patapo kaip azuolai, ar kaip? prasom konkreciau  smile.gif

aha, tiesiog ąžuolai su gilėm lotuliukas.gif Na, liauni tokie buvo daigeliai, matėsi, kad kažko norėtų. Gal čia toks mano tik įsivaizdavimas, bet ir kotai sutvirtėjo, ir pats daigas toks riebesnis pasidarė. Gal toks pat gerumas būtų ir kitokiu marmalu pamaitinus, bet turėjau razorminą, tai gavo šito. Dabar, kai daugiau patirties turiu, galvoju, kad jiems indeliai per maži buvo, gal būtų užtekę persodinti į didesnius. Dabar gudri jau, iš karto pikiuoju į normalaus dydžio vazonėlius biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(samanaa @ 2015 02 18, 07:35)
Labas rytas. Prasau patarimo. Kokia rekomenduotumet veisle auginti kad butu kuo ankstyvesni, vaisiai dideli, delingi ir seklos tokios ne is brangiausiu? Auginsiu pleveliniam siltnamy. Aciu is anksto!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Polfast, manau, tiktų. Labai anktyvų dideliais vaisiais nesitikėkit
Atsakyti
pas mane su super duper ankstyvais tai pravalas- nu niekad anksti nebūna, kad ir koki ankstyvi.

pasigirsiu- vakar nusipirkau maxej žemių- durpė su smėliu,sakau- gėlių kad prisisėsiu( pomidorus tai mama pasėjo jau), nu tai ką- prisipilu padėklą aš tų žemių- malonios rankai be galo, dar tokio purumo nečiupinėjus, jau kad sėsiu- o sėklų gėlių nelabai ką ir turiu lotuliukas.gif kelios yr ir tos iškart vieton sėjamos, tai bent gazanijas kelias pasėjau biggrin.gif Padėklas pustuštis kol pikiuot reikės doh.gif bet žemės tai liuks- sėjai baisiausiai tinkamos. 12l talpos maišiukas. pareklamavau, škia, kas nebandyta ir nematyta buvo. Bet pomikam tai jei imčiau- tai tik kompostinę su galvijų mėšlu- pernai seniuose buvo- nu labai patiko, blizga net žemė, o daigai wub.gif wub.gif wub.gif ir nei šert, nei tręšt nereikia papildomai, na nebent labai jau neturi ką veikt.

apie tą natur produkt- jei žemė nenualinta, pati iš savęs dar maistinga- gi sėjot garstyčių ar ko tais ten- gal nereikai labai daug ko pilt. Vat kas turim grynus molius, smėlius- mumi prasčiau, maistas nesilaiko tokioj žemėj, tai ir dedam visko po biski, bet ir tai normuojam, ne iškart. Natur tai natur, ale jei azoto gaus daug- bus tik žalia masė, o tikslas tai vaisiai, bent mano
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 17, 23:26)
Manot, kad bus jau per daug  g.gif . Viskas tskant natur produkt. Trąšų jokių  schmoll.gif

Tai gal šienas ir geriau ? Kuo greičiau irs, tuo daugiau žemę gerins  bigsmile.gif Pas mus aplinkui niekas nemulčiuoja schmoll.gif , atsilikę irnesakyk.gif  hihihi.gif  Kai MB pasakiau, kad man reikia šiaudų į šiltnamį , tai taip žiūrėjo  blink.gif Daba sakysiu man dar ir šieno reik  lotuliukas.gif

Pas mus irgi niekas aplink nemulčiuoja. Iš manęs žvengė mama, kad aš bulves po mulču auginau. Pamatė kokios bulvės tai dabar ir šneka, kad po mulču reik augint smile.gif

Papildyta:
QUOTE(superjulia @ 2015 02 18, 07:32)
Sveika smile.gif Sienas ira greitai,bet ir uzpelyja  irgi tokiu pat greiciu.Beto, su sienu galit daug zoliu seklu i siltnami prikratyt,geriau naudokite siaudus,pageidautina be varpu. 4u.gif

Aš pernai šienu mulčiavau, kadangi kur pirkau namus ūkiniam buvo šieno, tai vežiau ir dėjau visą daržą tikrai neužpelijo ir sėklų nepribarstė.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 17, 22:51)

O pagrindinis dalykas - apsaugai nuo maro. Bazilikai yra labai šilumamėgiai, sėjami panašiai tuo pat metu, kaip ir persodinami pomidorų daigai. Todėl dažniausiai kartu augančius ir galima sutikti. O nuo maro gaminama ištrauka arba perkami homeopatinėj vaistinėj žirniukai ir jų tirpalu laistoma arba purškiama.

nebent profilaktiškai padeda tie žirniukai. Jei jau suserga maru pomidorai - jokios naudos. Išbandyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 02 18, 08:24)
Teisingai mulčiuojant, nesupelyja. Ir sėklų nepridygsta pas mane.  mirksiukas.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Šienas man net labiau patinka, nei šiaudai šiltnamyje. Jis greičiau irsta, naudingų medžiagų dirvai suteikia, o nuolat papildant jo sluoksnį, piktžolė nebent viena kita, pati atkakliausia, į šviesą prasimuša. Kad sausas šienas pradėtų pelyti - kažkaip nepasitaikė.

O jei vejos turit nuolat pjaunamos, tai galima ir ką tik nupjauta žole mulčiuoti. Tik tada jau reikia labai plonu sluoksneliu berti, nes storiau papilta kaisti pradės. Reikia po kiekvieno žolės pjovimo vis užberti naują sluoksnį, karštomis dienomis jis greitai šienu pavirsta.

Noriu paklausti tų, kurios irgi mulčiuojat - o rudenį likusį mulčą šiltnamyje paliekate ar pašalinate? Aš kadangi su baltasparniais kovoju gun_bandana.gif , tai rudenį atvėsus orams sugrėbiu tą likusį šieną ir išnešu lauk - galvoju, kad gal su juo ir užsilikę žiemoti kenkėjai ištremiami. O kaip jūs darot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 02 18, 10:12)
Noriu paklausti tų, kurios irgi mulčiuojat - o rudenį likusį mulčą šiltnamyje paliekate ar pašalinate? Aš kadangi su baltasparniais kovoju gun_bandana.gif , tai rudenį atvėsus orams sugrėbiu tą likusį šieną ir išnešu lauk - galvoju, kad gal su juo ir užsilikę žiemoti kenkėjai ištremiami. O kaip jūs darot?  g.gif

Nenuimu mulčo, o dar ir sugrėbtus lapus kraunu ant viršaus. Pavasarį perteklių nuimu.
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 02 17, 22:20)
1. Ar visus pomidorus galima auginti dviem stiebais ?
Galima visus, natūraliai auga 7 stiebais ir daugiau bet pas mus trumpa vasarą, todėl tam kad ankšiau sunoktų - auginamas 1 stiebas, auginant daugiau stiebų smulkėja vaisai, todėl ne visos veislės auginamos 2 stiebais, tam kad išlaikyti standartus. Dviem stiebais sumins derlius didesnis nors ir smulkesni pomidorai. Kai kurios veislės kurios turi galingas šaknis ir esant pakankamai maisto, nesmulkėja vaisiai auginant 2 stiebais.
2. Kokia nauda iš bazilikų ? (apart to, kad jie prieskoniai)
Sodinant 4-5 vienetus kas 25-30cm aplink pomidorą, keičia pomidorų skonį. Bazilikas yra augalas kurio draugija pomidorui turi teigiamą poveikį, konkrečiai - keičia  pomidoro skonio savybes. Tai yra augalas - kompanjonas.
Tik Bazilikas yra šviesos mėgėjas ir jam nepatinka pomidorų šešėlis. Todėl jo nereikėtų užpavėsinti.
3.Ar blogai padaryčiau, jei šiaudų pridėčiau ir ant tako ?
Kai pakankamai šilta, gerai šiaudai yra šviesūs ir atspindį dalį šviesos, jei gruntas dar šaltas nesušiles - blogai. Šiaudai neleidžia sušilti gruntui. Na ir drėgmė didesnė po šiaudais.

Atsakyti
ziuriu nuotraukose taip graziai uzmulciuota ar tai sienu ar siaudais- Ir man klausimas- kaip daznai reik mulciuot? juk siaudai tai kaip suprantu tikrai greit nesuyra- tai prasidejus sezonui uzmulciavai ir uztenka iki rudens? ar kaip? suprantu kad galima nupjauta zole plonai ant virsaus pabarstyt, bet kaip del siaudu- juk jie ten tikrai nesuyra... ar mano klaidingas manymas
Atsakyti