Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija ar Juodkalnija ?

Buvusos ir ten, ir ten - padėkite apsispręsti 4u.gif 4u.gif

Pabandysiu apibūdinti mūsų situaciją, kad būtų aiškiau:

-Atostogos planuojamos birželio mėn (nuo viduro iki pabaigos ir galimai liepos pirma savaitė)
-Važiuosime mašina, du suaugę, du vaikai ir 1.5 metų mažiukas
- Aktualu šiltas nelietingas oras, saulė, šilta jūra, karščio nebijome.
-Tačiau ištisai pliaže nesėdėsime - mes aktyvūs turistai, domina lankytinos vietos, ekskursiijos ir t.t.
-Labai mylime kalnus wub.gif
- Idealiausias atostogų variantas būtų toks : ryte nubėgi nusimaudai šiltoje jūroje, dieną maliesi po įdomius objektus ar kalnus, vakarop grįžti į atostogų būstą ir vėl - maudynės, relaksas.
- Nemėgstame triukšmingų vietų, žmonių knibždėlyno, ar vietų, kurios jau pernelyg "nusaldintos" ir adaptuotos turistui.
-Domina biudžetui draugiški variantai, tiek būsto, tiek maisto.

Linkstame prie Kroatijos, bet svarstome ir Juodkalnijos variantą (rašo, kad Juodkalnijoje gerokai įspūdingesni ir gražesni kalnai bei vaizdai juose, taip pat mažesnės maisto kainos...). rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 20 vasario 2015 - 22:15
Kadangi aplankėme abi šalis, pasidalinsiu savo patirtimi, tik tiek, kad mano kroatiškos žinios gal kiek pasenusios, buvome 2010 metais, Juodkalnijoje 2012.

-Atostogos planuojamos birželio mėn (nuo viduro iki pabaigos ir galimai liepos pirma savaitė)
-Važiuosime mašina, du suaugę, du vaikai ir 1.5 metų mažiukas. Man Kroatija pasirodė žymiai patogesnė atotogoms su vaikais - Juodkalnijoje pvz. nemačiau nei vienos žaidimų aikštelės, keliai labiau varginantys, tarkim pesčiomis net mieste dažnai tekdavo lipti į kalną (bet gal čia priklausė nuo miesto, mes buvome piečiausioje dalyje - Ulcine).
- Aktualu šiltas nelietingas oras, saulė, šilta jūra, karščio nebijome. Juodkalnijoje tikrai bus šilta, ten beros kliematas vienas šilčiausių Europoje, dėl Kroatijos nesu tikra, bet manau pietinėje dalyje irgi bus šilta.
-Tačiau ištisai pliaže nesėdėsime - mes aktyvūs turistai, domina lankytinos vietos, ekskursiijos ir t.t. Man atorodo abiejose šalyse yra ką pažiūrėti
-Labai mylime kalnus wub.gif Tuomet Juodkalnija pirmauja, vien Lovceno kalnas ko vertas.
- Idealiausias atostogų variantas būtų toks : ryte nubėgi nusimaudai šiltoje jūroje, dieną maliesi po įdomius objektus ar kalnus, vakarop grįžti į atostogų būstą ir vėl - maudynės, relaksas. Daugelis lankytinų vietų Juodkalnijoje (Taros kanjonas, Durmitoro parkas) yra 400-500 km atstumu nuo jūros, be nakvynės būtų problematiška apžiūrėti, taigi šiuo požiūriu Kroatijoje daug patogiau.
- Nemėgstame triukšmingų vietų, žmonių knibždėlyno, ar vietų, kurios jau pernelyg "nusaldintos" ir adaptuotos turistui. Juodkalnijoje man pasirodė daugiau skruzdelyno tipo kurortų (Budva, Ulcinj, Bar), gal prie Kotoro įlankos yra mažesnių miestelių, bet ten man nelabai patiko palūdimių kokybė - pagrindinis kelias eina palei įlanką, ir prie jo maudosi žmonės.
-Domina biudžetui draugiški variantai, tiek būsto, tiek maisto. Tikrai Juodkalnija.

Apibendrinant, Kroatija man yra patogesnė poilsiui šalis, Juodkalnija yra labiau egzotiška ir laukinė, manau verta aplankyt abi. smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū už pasidalijimą 4u.gif , na, mes šiuo metu svarstome ir trečią variantą - Bulgariją smile.gif Atstumas panašus, kainos ir paplūdimiai - geresni, o dar ir būtų ką nuveikti ir be jūros, ne viską spėjome praėjusį kartą...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 02 23, 15:20)
Labai ačiū už pasidalijimą 4u.gif , na, mes šiuo metu svarstome ir trečią variantą - Bulgariją  smile.gif  Atstumas panašus, kainos ir paplūdimiai - geresni, o dar ir būtų ką nuveikti ir be jūros, ne viską spėjome praėjusį kartą...

Aš, flight, vis viena rinkčiausi kitą šalį, nepabandysi-nežinosi. Juodkalnijoje kainos priklauso nuo vietos kur apsistosi, pvz. Ulcine pigiau nei Budvoje ar kituose kurortuose, kur daugiau rusai mėgsta važiuoti. 4u.gif Juodkalnijos su Kroatija nelabai galiu palyginti, nes kroatiją tik pravažiavę tranzitu, bet užteko ir to įšsitikinti, kad kainos aukštokos, bet ten infrastruktūra geresnė nei Juodkalnijoje, bet jei tas ne privalumas, tai kodėl ne Juodkalnija??? Aš savo reportaže man atrodo, kad pakankamai atskleidžiau JUodkalnijos grožį, aišku dar daug jo nespėjome pamatyti, pvz. po kalnus pasibastyti labai norėjosi, bet liks tikriausia kada nors kitam kartui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 24 vasario 2015 - 08:34
QUOTE(flight @ 2015 02 20, 23:14)
Buvusos ir ten, ir ten - padėkite apsispręsti  4u.gif  4u.gif

Pabandysiu apibūdinti mūsų situaciją, kad būtų aiškiau:

-Važiuosime mašina, du suaugę, du vaikai ir 1.5 metų mažiukas
- Aktualu šiltas nelietingas oras, saulė, šilta jūra, karščio nebijome.
-Tačiau ištisai pliaže nesėdėsime - mes aktyvūs turistai, domina lankytinos vietos, ekskursiijos ir t.t.
-Labai mylime kalnus wub.gif
- Idealiausias atostogų variantas būtų toks : ryte nubėgi nusimaudai šiltoje jūroje, dieną maliesi po įdomius objektus ar kalnus, vakarop grįžti į atostogų būstą ir vėl - maudynės, relaksas.
- Nemėgstame triukšmingų vietų, žmonių knibždėlyno, ar vietų, kurios jau pernelyg "nusaldintos" ir adaptuotos turistui.
-Domina biudžetui draugiški variantai, tiek būsto, tiek maisto.

Linkstame prie Kroatijos, bet svarstome ir Juodkalnijos variantą (rašo, kad Juodkalnijoje gerokai įspūdingesni ir gražesni kalnai bei vaizdai juose, taip pat mažesnės maisto kainos...).  rolleyes.gif

Tik Juodkalniją, juodkalniečiai draugiškesni už kroatus ir ne tokie apsnūdę.
http://www.booking.c...kout=2015-06-17
ideali vieta, šiais metais ir baseiniukas.
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2015 02 24, 09:32)

Skaičiau Tavo reportažą mobiliame, darbinės kelionės metu biggrin.gif - nuotraukos gražios, tik mažos, einu dar krtą pažiūrėti normaliame ekrane.

Akcentuoju kainas, nes...2013 m. kelionėje, iš kurios daugiau nei dvi savaites praleidome Bulgarijoje, gyvenom daugiau mažiau normaliuose viešbučiuose ir be didesnių apribojimų maitinomės kavinėse, restoranuose, šlamščiau jūros gėrybes ir kt - išleidom ženkliai ženklai mažiau. Negu 2014 m kelionėje, iš kurios tik ašutonias dienas praleidome Italijoje, dalį laiko gyvenome, švelniai tariant, ne visai komfortiškai (mašinoje), o pagrindinis "restoranas" buvo MC ir picerija - išleidome gerokai daugiau.

Kroatija, sako, net brangiau nei Italija, taigi, atatinkamai - kainos mums trumpina kelionės laiką, riboija kulinarinius eksperimentus , o ir šiaip, tuomet jau gaunasi nelabai adekvatu, keliauti norisi pagal savo galimybes.

Ai, bet dar nieko konrketaus nenusprendėm, gal radę kokį pigesnį būsto variantą KR, patrauksime ten, o gal ir link Juodkalnijos.
Papildyta:
QUOTE(roosas @ 2015 02 24, 10:27)
ideali vieta, šiais metais ir baseiniukas.

Simpatiškas viešbutukas, o kaip pats miestelis?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 02 24, 10:46)
Skaičiau Tavo reportažą mobiliame, darbinės kelionės metu  biggrin.gif  - nuotraukos gražios, tik mažos, einu dar krtą pažiūrėti normaliame ekrane.
Akcentuoju kainas, nes...

flight, Juodkalnijoje tikrai yra gražių vietų...aš pasigailėjau, kad Kotoro apylinkes pasilikome paskutinei dienai, grįžtant link namų, Taros kanjoną vis tik reikėjo pamatyti...

kaip matai, buvome tuo pačiu metu kaip ir Jūs planuojate, oro temperatūra buvo gal jau net per didelė- apie 40 C, vanduo iki 27 laipsnių buvo sušilęs mūsų paplūdimiuose, bet prieš tai savaitę, sakė, kad ten dar lijo , tad sunku nuspėti. Ten sezonas tik nuo liepos 1 d. prasideda, tad gal dar trūko šiek tiek tvarkos, gyvatvorės buvo neapgenėtos, žolės neapipjautos...bet jie labai stengiasi pavyti kaimyninę šalį, tiesia šaligatvius, ir alėjos jau turi atsirasti...net įdomu būtų g.gif ... šią vasarą bus dveji metai kai ten buvome, viešbučio šeimininkas sakė, kad ten po dviejų metų bus takas tiesiai iki jūros ir dar daug visko daugiau atsiras, kad būtų patogiau turistams, kažin kaip pavyko biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 24 vasario 2015 - 11:26
Pakelsiu temą, nes norėčiau išgirsti dar nuomonių smile.gif Renkamės su savuoju tarp Kroatijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos, ir niekaip neišsirenkam, nes kiekviena šalis turi savo pliusų ir minusų. Visur norisi, tik kaip spėti viską aplėkt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Buvau visose šalyse, pasakysiu savo nuomonę:
1. Juodkalnija
2. Kroatija
3. Bulgarija

Juokalnijoje labai labai sužavėjo gamta thumbup.gif wub.gif Kalnai, Kotoro įlanka, Lovčeno kalnas.... wub.gif

Bulgarijoje būtų pigiau nei kitose šalyse
Atsakyti
QUOTE(Sesupe @ 2015 02 25, 14:32)
Buvau visose šalyse, pasakysiu savo nuomonę:
1. Juodkalnija
2. Kroatija
3. Bulgarija

Juokalnijoje labai labai sužavėjo gamta  thumbup.gif  wub.gif Kalnai, Kotoro įlanka, Lovčeno kalnas.... wub.gif

PRITARIU
Ir aš buvau visose trijose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesupe @ 2015 02 25, 14:32)
Juokalnijoje labai labai sužavėjo gamta  thumbup.gif  wub.gif Kalnai, Kotoro įlanka, Lovčeno kalnas.... wub.gif

O gal galėtumėte palyginti Juodkalnijos ir Bulgarijos kalnus - koks skirtumas, kur įspūdingiau, gražiau? Pvz., Lovčeno kalnas ir Rilos arba Pirino kalnai... ax.gif Juk abiejų šalių kalnų aukštis panašus, BG viršukanlė - 2924 m, Juodkalnijos Durtimoras- 2522 m.
Atsakyti
Yra gražių perliukų ir Bulgarijoje, kaip pvz. Rilos vienuolynas kalnuose. Sužavėjo.

Čia turbūt labai subjektyvu, bet mane gamtos grožis labiau sužavėjo Juodkalnijoje wub.gif Gal kad Juokalnija labai mažytė šalis ir visa kalnuota, kur mesi žvilgsnį, vis kalnai. Tiesiog akys džiaugėsi, širdis dainavo wub.gif Vadovaujuosi daugiau jausmais wub.gif
Atsakyti