Įkraunama...
Įkraunama...

Jūros kopūstai

QUOTE(lauvire @ 2008 03 08, 20:08)
Jūros kopūstus ruošiu taip: truputuką jų stiklainyje iš vakaro užpilu vandeniu. Per naktį iš to truputuko jau būna pilnas stiklainis. Tuomet gerai nuplaunu, susmulkinu ir sumaišau su tarkuotom burokine trintuve morkom, pjaustytais svogūnais. Įmaišau majonezo ir tada jau valgom tokius štai pusryčius  tongue.gif  Jei tai ne pusryčiai, tai dar česnakuko! O perku IKI parduotuvėje juos supakuotus žalioje nedidelėje dėžutėje. Yra ir mėlyna šalia, bet ten jau termiškai apdoroti, kaip rašo, tai aš jų neperku, net termišaki apdorojant dingsta daug naudingų savybių.

Bet kokioje lentynoje jų ieškoti? Aš parduotuvėse nei vaistinėse nerandu verysad.gif
Atsakyti
labai sveika ypac kam truksta jodo smile.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]sveikutes,o gal kuri zinot kaip gaminti MARINUOTUS JUROS KOPUSTUS?nusipirkau,bet nezinau ka su jais daryt?
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2008 10 07, 22:50)
[COLOR=blue]sveikutes,o gal kuri zinot kaip gaminti MARINUOTUS JUROS KOPUSTUS?nusipirkau,bet nezinau ka su jais daryt?

uzpilk graikiniu riesutu aliejumi valgyt su bulvem ir kefyru. thumbup.gif
Atsakyti
o gal zinote, kur galima gauti dzioviintus susmulkintus kopustus, kaip miltelius?... blush2.gif
Atsakyti
Man labai patinka juros kopustai su kalmarais ir majonezu,bet paskutinius kelis kartus kiek pirkau Mxm,tai man kazkas gergzdejo tarp dantu(lyg kokio smelio butu) g.gif Gal negerai isplauna tuos kopustus...Tai dabar kazkaip nebeperku,galvoju gal paciai pabandyt pasigamint smile.gif
Atsakyti
kuku, gal kas zino, kur dabar situ gerybiu galima gauti klaipedoje. Viena maksimike prasliauziau-nieko.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkelis mazas @ 2010 10 12, 13:21)
kuku, gal kas zino, kur dabar situ gerybiu galima gauti klaipedoje. Viena maksimike prasliauziau-nieko.... ax.gif

Kaune tai Maximoje pirkau žuvies skyriuje su morkomis, česnaku ir majonezu.
IKI būna žuvies skyriuje su česnakais ir aliejumi, o prie prieskonių - džiovintų.
Norfoje žuvies skyriuje su česnaku ir aliejumi, bei su morkomis, česnaku, majonezu.
Rimi - mačiau konservuotų stiklainiuose...
Atsakyti
maciau ir as parduotuvej ju salotas su aliejum ar majonezu, bet visos jos labai riebios ir tikrai ne pacios sveikiausios..
o gal galima ju sausu (bet ne milteliais sutrintu) nusipirkti ir paciai jau pasigaminti su kuo norim ir megstam?
man gydytoja patare valgyt, bet tu konservantiniu tikrai nepirksiu.
o dbr paskaiciau ir visai susidomejau, gal yra ju tokiu paprastu kopustu be nieko? smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2010 10 12, 21:52)
maciau ir as parduotuvej ju salotas su aliejum ar majonezu, bet visos jos labai riebios ir tikrai ne pacios sveikiausios..
o gal galima ju sausu (bet ne milteliais sutrintu) nusipirkti ir paciai jau pasigaminti su kuo norim ir megstam?
man gydytoja patare valgyt, bet tu konservantiniu tikrai nepirksiu.
o dbr paskaiciau ir visai susidomejau, gal yra ju tokiu paprastu kopustu be nieko?  smile.gif  g.gif

Prie prieskonių jie būna dežutėje supakuoti popierineje. Ne milteliais ten, pjaustyti. Juos reik išmirkyti ir tada galima valgyti, t.y. mišraines gaminti ir panašiai.
Atsakyti
va va, as irgi apie sausus bigsmile.gif . skaitinejau cia, kad milteliuose smelio ar zvyro, kazko ten pasitaiko. Noretusi be sitokiu priedu, o marinuoti ir misrainese tai kazi kiek ten tos naudos belike... g.gif
Atsakyti
Na aš kai buvau nusipirkusi tai nelabai žvyro buvo g.gif
O šiaip tai jie mirkomi, plaunami..ir manau, jei pasitaiko, tai nusiplauna g.gif
Apskritai tai man atrodo, kol neišbandysi nežinosi. Apie belekokį daiktą galima įvairiu nuomonių prisiklausyti ax.gif smile.gif Vieni ir duoną valgo visą gyvenimą ir nieko, o kiti randa joje visokiu "lobių" smile.gif
Atsakyti