Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal

Lajus, tai cia taukai?
Atsakyti
QUOTE(Joll@ @ 2015 03 21, 12:08)
Lajus, tai cia taukai?
Taip
Atsakyti
QUOTE(Silvaja @ 2015 03 21, 12:31)
kol kas aš jo nenaudoju,nepriprantu ir nesikankinu,mesyte kepu ant lajaus arba trupučiu alyvuogių aliejumi.man patinka sūdyti lašiniai,galėčiau valgyti tris kartus per dieną  biggrin.gif  tai bijau,kad riebalų nepadauginciau  rolleyes.gif

nekepk ant alyvuogiu aliejaus, nes jis tuoj pat oksiduojasi. Alyvuogiu alieju naudok tik nekaitinta. Kepk ant ghi sviesto, lajaus, kiaules, zasies tauko. Nepadauginsi tu tu riebalu, nepergyvenk:) Lasiniai - geris. As riebalus esdama gal per greitai ir per daug svorio numeciau, o psoriaze sirges Silweris, laaabai daug riebalu valge, tik nepamenu katru daugiau.
Joll@, nepatinka kokosas, nesikankink, juk pilna kitu geru riebalu.
Siandien koooookia nepersaunama kava pasidariau, pasaka wub.gif Suplakiau 35% grietinele su saukstu kokoso aliejaus ir supyliau I kava. Neapsakomo skonio kava.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 kovo 2015 - 22:16
Vis dar skaitineju senas temas, kol pasivysiu sia. Daug informacijos, idomu. Kai kuriuos naujus dalykus atrandu, bet nematau paaiskinimo, tai klausiu cia.
Skaiciau apie tas vadinamas seselines darzoves. Kodel nepatariama jas valgyti? T.y. baklazanai, paprikos ir t.t.
Kas liecia astrius prieskonius, lyg tai kazkur uzkliuvo uz akies, kad irgi negerai, siandien dariau indiska kalakutienos su darzvemis troskini ir prisiminiau apie tai, gal kas zino geriau. Kalbu apie tika masala, arba garam masala prieskonius: kuminas, ciberzole, kmynai, kalendros pipirai, imbieras ir cili misinys.
Dar kepiau kalafioro blynelius ant kokoso aliejaus ir pastebejau kad sugeria labai daug riebalo. Ar ir jums taip pat? Kazkuria diena bandziau kokoso blynelius su bananu ir gavosi tas pats...
Gal kuri estate susidurusi su paleo poveikiu skysciu kaupimuisi ir limfos prasta cirkuliacija. Cia mano "kuprine". Labai noretusi pagerejimo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alba: 21 kovo 2015 - 22:23
QUOTE(Alba @ 2015 03 21, 22:20)
Kodel nepatariama jas valgyti? T.y. baklazanai, paprikos ir t.t.
Kas liecia astrius prieskonius, lyg tai kazkur uzkliuvo uz akies, kad irgi negerai, [...] kuminas, ciberzole, kmynai, kalendros pipirai, imbieras ir cili misinys.

Šitų nightshades ir prieskonių vengimas labiau skirtas autoimuniniam protokolui.smile.gif
Gal tiksliau ne nepatariama, o galimai tai gali būti potencialus dirgiklis organizmui, kaip ir pieno produktai, kiaušiniai... Labai abstrakčiai kalba sukasi apie augalų savigynos mechanizmus, nightshades daržovės rizikos zonoje yra dėl to, kad jos turi kažkokias medžiagas (alkaloidai?), kurios yra „aršesnės“, nei kokio agurko. Ir yra visokių spekuliacijų, kad šitos daržovės gali užaštrinti ligas, uždegimines būkles, todėl siūloma arba jų nevalgyti, arba riboti. Gal ir gali taip būti, aš tai žinau, nuo kokio maisto man migrena įsijungia. Pvz. užvalgiusi tamstos išvardinto prieskonių mišinio aš garantuotai norėčiau nusipjauti galvą.biggrin.gif
Nugi bet daržovė yra daržovė. rolleyes.gif Jei intuityviai organizmas nepasako, ar tinka, ar ne, tai galima pasižaisti kurį laiką jų nevartojant... Bet jei viskas gerai, skaniai ir maloniai - kažin, ar reikia ir verta save varžyti. Kiek tu tų baklažanų, žmogus, tesuvalgysi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 21 kovo 2015 - 22:42
Sveiki 4u.gif
Jungiuosi prie jusu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(betata @ 2015 03 21, 23:47)
Sveiki 4u.gif
Jungiuosi prie jusu  ax.gif

Ugis, svoris, batu , krutines dydis?
Sveika prisijungusi:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 03 22, 00:11)
Ugis, svoris, batu , krutines dydis?
Sveika prisijungusi:)

biggrin.gif
Ugis neaukstas, o va svoris nekintantis nuo vaistu dozes keitimo. As jau septyni metai kaip su hiperskydliaukia gyvenu. Vis ji pas mane suleteja ir sumazinus vaistus vel suaktyveja. Tad jieskau kaip sau padeti. Pries 2 metus radau info kad reikia atsisakyti miltiniu ir pienisku produktu, valgyti daug brokoliu, kopustu ... ir padejo smile.gif Bet pagerejus po metu vel pradejau viska po truputi valgyti ir skydliaukes veikla suaktyejo. Dabar atradau Paleo, bandysiu maitintis pagal jo principus rolleyes.gif

4u.gif
Atsakyti
Nidulia, tai kiek kg ir per kiek laiko nupurtei su Paleo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joll@: 22 kovo 2015 - 00:41
QUOTE(Nidulia @ 2015 03 21, 22:14)
Siandien koooookia nepersaunama kava pasidariau, pasaka  wub.gif Suplakiau 35% grietinele su saukstu kokoso aliejaus ir supyliau I kava. Neapsakomo skonio kava.
turiu dar truputį žąsies tauko,bet jau galvoju ir apie ghi sviestą,reiks nusipirkti,ačiū už pastabas 4u.gif
Dėl riebalų - nuraminai ax.gif

Žiūriu paleo receptuos yra patiekalas su raugintais kopūstais, bet gi jie turi cukraus - kaip gi ten su jais yr g.gif

Taip ir stovi prieš akis kavos puodukas biggrin.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvaja: 22 kovo 2015 - 07:46
Būna kopūstų ir be cukraus.
Užkliuvo akis už nuomonės, kad "blogasis" cholesterolis tėra markeris to, kad mityboje trūksta triptofano
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

QUOTE(Nidulia @ 2015 03 21, 22:14)

Siandien koooookia nepersaunama kava pasidariau, pasaka  wub.gif Suplakiau 35% grietinele su saukstu kokoso aliejaus ir supyliau I kava. Neapsakomo skonio kava.

su kuo plakei grietinele? su tuo rankiniu plakikliu?

QUOTE(betata @ 2015 03 21, 22:47)
Sveiki 4u.gif
Jungiuosi prie jusu  ax.gif

sveika 4u.gif

QUOTE(Silvaja @ 2015 03 22, 07:43)

Žiūriu paleo receptuos yra patiekalas su raugintais kopūstais, bet gi jie turi cukraus - kaip gi ten su jais yr  g.gif

jei mano deti receptai tai mano kopustai ir agurkai naminiai, paciu daryti, tai jie tik su druska, kmynais ir morkom. cukraus ne laso. o parduotuviniai yra ukio kopustai be cukraus berods...

merginos, paaiskinkit man del saulegrazu seklu, jos paleo negalimos del didelio polinesociuju alieju kiekio ar del kitu priezasciu? aciu 4u.gif
Atsakyti