Na ta vieta kur pakabinamos virsutines spinteles, nuo lango iki sienos kampo yra 2,4 m, o spintele 1,20, ji kabinsis per vidury sienos, centruosis, tik vizualizacijoj kazkaip netiksliai atrodo, dabar dar pradejau galvoti, gal indaplove kisti už kriaukles i tu triju stalciu vieta,, o stalciai tada 3 butu vieni prie kitu.
QUOTE(metine @ 2015 04 14, 23:36)
Sveiki, mums siandien sumontavo virtuve, esame be galo patenkinti.
Pasirodykite prasom..

Pasidalinkite laime...
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 04 14, 17:19)
Sveiki,
Noriu patarimo dėl virtuvės išplanavimo, susiplanavom atrodo šitaip, tik noriu paklausti patarimo gal ka pakeisti?
Viršutinės spintelės su aventos mechanizmu, prie kriaukles kairėje pusėje indaplovė, o visur kitur galvoju daryti stalčius.du kargo krepšiai.ir virš kaitlentės bus 90 cm pakabinamas gartraukis. Virtuvė kartu su svetaine.
Noriu patarimo dėl virtuvės išplanavimo, susiplanavom atrodo šitaip, tik noriu paklausti patarimo gal ka pakeisti?

Viršutinės spintelės su aventos mechanizmu, prie kriaukles kairėje pusėje indaplovė, o visur kitur galvoju daryti stalčius.du kargo krepšiai.ir virš kaitlentės bus 90 cm pakabinamas gartraukis. Virtuvė kartu su svetaine.
Visas projektas labai netvarkingas, chaotiškas. Tie skirtingi stalčiai, spinta žemesnė nei kabantis "daiktas", kas turi būti viename aukštyje, o tas kabantis daiktas primena prikabintą batų dėžę iš koridoriaus ir labai nepuošia. Negražu.
http://kitchenplanne...sSharedDesign=1 Kadangi kanalizacijos ir elektros ivadai jau yra, tai labai daug keisti negaliu. Valgomaji stala prie sios sienos statysim todel, kad su laiku planuojam ja griauti ir daryti bendra erdve su svetaine. Tad jokiu komunikaciju ten buti negali. Kriaukle bus po langu, virs tos spinteles kur atsidaro dureles, o salia is desines - indaplove. Kadangi ikea yra nustatyti spinteliu plociai, tai pagal tai ir deliojausi, bet realiai galima juos koreguoti 
Papildyta:
Ir esu labai dekinga uz nuosirdzius ir operatyvius patarimus

Papildyta:
Ir esu labai dekinga uz nuosirdzius ir operatyvius patarimus

Labas rytas,
parodau savo dabartines virtuves veina momenta, kaitlente dejome virs 2 spinteliu. kas gerai, lieka viecyke visokiausiams rakandams is abieju pusiu, nedeti kokiu kargo, kurie vizualiai nesiziuri. as ne preis kargo, tiesiog taip galima apdidinti plota vienoje vietoje ir sumazinti kitoje, paliekant standartinius spinteliu didzius.

gal kam pagelbes sprendimuose. vieninkele ka reikia prisiminti, kad is apacios tas stiklas ikaista, t.y. nelaikyti jokiu zvakiu, degtuku stalciuose ir nekisti ten ranku
Toliau parodau kokia stumdyne vyksta L formos lyg ir dideleje virtuveje

kriaukle kampe
kol buvome jauni prisiplanavime bara , kuris dabar perdarytas i sandeliavimo vieta. ant jo nevallgoma, negaminama valgyti, tik saldyklis, duonine persikele nuo kriaukles, kiti bliudai.

ka noriu pasakyti, reikia planuoti, ziureti, klausyti, mokytis is savo o geriausia is svetimu klaidu.
kai daremes as visiskai ensigylinau i virtuve, mums nupeise, mums pasirode ok, kol neprisigamino vaiku, pradejome gaminti kartu ir pan.
ko dabar nedeciau, tokiu rankenu, jose kaupiasi purvas, vienu nubraukimu nepaimsi, deciau spinteles iki lubu, geriau laikyti jas tuscias, nei zinoti, kad ten kaupiasi purvas, nedaryciau tokiu dureliu, jos medines viskas ojk, bet valymas sudetingas, ekliais etapais, dar nuo saules blunka. spalvos ok. ant tos tumbos padejome kazkokias dureles, kur nei pirstai matosi, nei ka, nebrangu ir praktiska. dabar nebedaryciau L formos, apskritai daryciau virtuve kitoje buto vietoje, tureciau 3 kambarius o ne 2 su pereinama svetaine
parodau savo dabartines virtuves veina momenta, kaitlente dejome virs 2 spinteliu. kas gerai, lieka viecyke visokiausiams rakandams is abieju pusiu, nedeti kokiu kargo, kurie vizualiai nesiziuri. as ne preis kargo, tiesiog taip galima apdidinti plota vienoje vietoje ir sumazinti kitoje, paliekant standartinius spinteliu didzius.

gal kam pagelbes sprendimuose. vieninkele ka reikia prisiminti, kad is apacios tas stiklas ikaista, t.y. nelaikyti jokiu zvakiu, degtuku stalciuose ir nekisti ten ranku

Toliau parodau kokia stumdyne vyksta L formos lyg ir dideleje virtuveje

kriaukle kampe
kol buvome jauni prisiplanavime bara , kuris dabar perdarytas i sandeliavimo vieta. ant jo nevallgoma, negaminama valgyti, tik saldyklis, duonine persikele nuo kriaukles, kiti bliudai.

ka noriu pasakyti, reikia planuoti, ziureti, klausyti, mokytis is savo o geriausia is svetimu klaidu.
kai daremes as visiskai ensigylinau i virtuve, mums nupeise, mums pasirode ok, kol neprisigamino vaiku, pradejome gaminti kartu ir pan.
ko dabar nedeciau, tokiu rankenu, jose kaupiasi purvas, vienu nubraukimu nepaimsi, deciau spinteles iki lubu, geriau laikyti jas tuscias, nei zinoti, kad ten kaupiasi purvas, nedaryciau tokiu dureliu, jos medines viskas ojk, bet valymas sudetingas, ekliais etapais, dar nuo saules blunka. spalvos ok. ant tos tumbos padejome kazkokias dureles, kur nei pirstai matosi, nei ka, nebrangu ir praktiska. dabar nebedaryciau L formos, apskritai daryciau virtuve kitoje buto vietoje, tureciau 3 kambarius o ne 2 su pereinama svetaine

Na, mano virtuve is tiesu nemaza - 15 kv. Projekte buvo numatyta bendra erdve su svetaine ( 33 kv), bet dabar turim maziuku ir laukiam dar vieno, tvarkymosi bus daug, todel labai patinka mintis, kad jei virtuvej ne viskas ciki tai uzdarei duris ir nieks nemato. O veliau kai vaikai paaugs, tai ir sienas bus galima issigriauti ir virtuve nuo svetaines skirs tik zidinys. Be to labai noreciau dvidurio saldytuvo, bet nezinau kaip finansai leis, todel kaip atsargini varianta paisausi auksta spinta su lentynom (dabartiniam bute yra sienine spinta - labai patogu). Orkaite ir kaitlente darau tarp langu, nes virtuve pietineje puseje, todel vasara bus sioks toks papildomas vedinimas. Na cia mano tokie argumentai paciai sau.
QUOTE(Aimė @ 2015 04 15, 15:04)
Na, mano virtuve is tiesu nemaza - 15 kv. Projekte buvo numatyta bendra erdve su svetaine ( 33 kv), bet dabar turim maziuku ir laukiam dar vieno, tvarkymosi bus daug, todel labai patinka mintis, kad jei virtuvej ne viskas ciki tai uzdarei duris ir nieks nemato. O veliau kai vaikai paaugs, tai ir sienas bus galima issigriauti ir virtuve nuo svetaines skirs tik zidinys. Be to labai noreciau dvidurio saldytuvo, bet nezinau kaip finansai leis, todel kaip atsargini varianta paisausi auksta spinta su lentynom (dabartiniam bute yra sienine spinta - labai patogu). Orkaite ir kaitlente darau tarp langu, nes virtuve pietineje puseje, todel vasara bus sioks toks papildomas vedinimas. Na cia mano tokie argumentai paciai sau.
tai jau butu 3 vaikai? As dabar turiu 3. Kadangi erdve buvo planuojame kitip, teko kazka keisti, tai dabartinis stalas truputi perdidelis, stumdomes aplink ji o dar su maitinimo kedute... o dar jeigu kaimyne ateina, ar sveciu paduodama tai oj...
Svarbu kad dar turite erdves vaiksioti aplinkui, o sienai isgriovus sakyciau sala planuokite kad visi galetumete suktis virtuveje, gal vaikai jums pagamins pusryciu

Virtuve pietuose, vasara langai bus uzdaryti nuo karscio, planuokite nepersvieciamu uzuolaidu ar roletu. Nebent turite kondicioneriu. Trecia vaika auginu sauleje, nekas.

QUOTE(166cm @ 2015 04 14, 22:35)
ir namą šildo koklinis, ir jo dalis nuo laiptų pusės yra sėdimas šildomas suolelis (pricas, zelikis tarmiškai), ir orkaitė veikia, ir duonkepė - negi griausi tokį? jau ruošiuosi viską džiovint, kas džiovinama: grybus, uogas, žoleles...
prie durų vietos keitimą galvojau. tu teisi: šiuo metu lauko durys netoli laiptų yra paradinis įėjimas (ten atstatysim buvusią verandą, nes jaučiam sentimentus kaimiškai archtektūrai), o kitos esamos - ūkinės, veda arčiau malkinės. jos yra patogios dėl malkų nešimo. Pakeitus durų vietą kaip siūlai, gaunasi abejos durys netoli viena kitos...
prie durų vietos keitimą galvojau. tu teisi: šiuo metu lauko durys netoli laiptų yra paradinis įėjimas (ten atstatysim buvusią verandą, nes jaučiam sentimentus kaimiškai archtektūrai), o kitos esamos - ūkinės, veda arčiau malkinės. jos yra patogios dėl malkų nešimo. Pakeitus durų vietą kaip siūlai, gaunasi abejos durys netoli viena kitos...
Ne ne toki art-objekta griauti negalima, galima kuria nenaudojama siena panaudoti kaip stalvirsi, su atvirom lentynom apacioje kur dzovinti daiktai sausai guletu, kaip pavizdys. O ar slotas supjaustyti, ar teslai suminkyti papildomas pavirsius ne pro sali.
Jeigu tas apatinis naudojamas kaip pagrindinis, tai sakyciau protinga butu ten sioki toki prieskambari pasidaryti, o skalbenka koridoriuje... na nezinau, ir kriaukle.
Dar kiek aktualu tas stalas su suolais? Kiek matau salia svetaine yra, terasa. Jeigu kelti iejima dingsta valgimo zona tiksliau transformuojama. Tuomet sala galima planuoti.

Juodai gelbekite, as tuoj prikursiu

Merginos, patarkit. Stalvirsio aukstis- 93 cm. Ne per aukštai, jei mano ūgis 168?

QUOTE(CervusDama @ 2015 04 16, 07:39)
Mano ugis 171. Kai susipazinau su virtuve, kurios aukstis buvo 89 cm., buvau maloniai nustebusi - kaip patogu... Dabar trecias menuo gyvenu su 91 cm virtuve. Dar patogiau. Kazin ar nebutu 93 cm patogumo virsune? Nebandziau

Todel bijau rizikuot ir savo virtuve darysiu 91 aukscio.

QUOTE(CervusDama @ 2015 04 16, 06:39)
mano ugis 175, tai sus 95 gyvenome nemazai metu, man buvo patogu, o mano mamai su 165 vienintele problema buvo virsutines spinteles, sake per aukstai lekstes deti jai gaunasi, nelabai patogu. bet buna ir zemaugiu ilgarankiu

QUOTE(CervusDama @ 2015 04 16, 06:39)
mano ugis 166, stalvirsis 92, man patogu, manau 93 butu ok. tikrai nepergyvenkite