Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(arvydas. @ 2015 03 10, 20:30)
Kol kas dar neanksta, bet nepamirskit, kad skaliarai gan dideli uzauga. (JEI uzauga). Geriau nesiskubinkit uzfarsiruot viso turio: lai ir zuvytes isipratina, ir augalai paauga, ir jus paziuresit sekasi/nesekasi. O paskui dar grazesniu zuvu nuziuresit ir nebebus kur kist  verysad.gif  Kad niekam neskaudetu perskelkit nora per puse ir is kitos (!!!) pardes nupirkit 2 skaliarus. OK?
Dar zinok, kad ne tik auksine augalus knis kaip parsas, bet ir ugteleje skalerkes irgi pesios, raus ir t.t.
O auksine mokesi be temperaturinio soko perkelt???  blink.gif
Turbut NE ir is karto papus uzvers. doh.gif
Pirmiausia ja perkelk i litrini sloika ir paleisk pluduriuot didziajam bliude, kad temperatura palaipsniui susivienodintu. Truks kokias 2-3 valandas. Tada biski nupilt is litrinio ir labai po biski prisemt vandenio is didziojo. Uz 10 min. dar karta taip pasamstyt. Dar uz 10 min jau galima verst sloika ir tegul isplaukia. Taip ir su nauja aplinka susipazins, ir su kitokiais vandens parametrais apsipras.
P.S. Ancitrusu Tau reiktu kokiu 3-4 jau pusetinai suaugusiu, kad panasiai 4-6 cm. ilgio butu.
P.S.(2) Aira, o kur prapuole Tavo issvajotosios gupijos??  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Ok gal bandysim doh.gif wub.gif .O gupijos ėmė ir prapuolė.Aš ir mama nusprendė jog neonai daug gražiau žiūrėsis negu gupijos wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 10, 20:35)
Ok gal bandysim      doh.gif      wub.gif  .O gupijos ėmė ir prapuolė.Aš ir mama nusprendė jog neonai daug gražiau žiūrėsis negu gupijos    wub.gif  .

O neonai jau plaukioja?? bigsmile.gif Siaip tai 15 jau kaip ir gana; dar belenkiek pridejus nebebus didesnio efekto. Praktiskai dab turit bene idealiausia pulkeli lotuliukas.gif Geriau, jei mirs,- vis po viena kita is kitu akvariumu pripirkaliot.
Atsakyti
O ar tikrai auksinukė kojų nepkratys? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 10, 20:57)
O ar tikrai auksinukė kojų nepkratys?    unsure.gif

Butu geriau, kad pakratytu, bet si karta nepavyks g.gif Jei normaliai ileisi dar ilgokai mums nervus gadins verysad.gif Jai paciai tikrai butu geriau "liudet" savo temperaturoj, bet negi uzsispyrusiai ozkai ka nors irodysi?? blink.gif Kaip nebutu gaila, bet isgyvens unsure.gif
-------------
O kur ta 30-ini akviuka desi??
Aira, nupotkink kaip dab jau su Dilmos augalais ir zuvytem Tavo didysis atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
ir aš nuotraukų pasigedau, nieks nieko neberodo... sad.gif
tik krevečių vaikus ganau.. auginu, kad galėčiau pradėt dovanot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 10, 20:30)
Dar zinok, kad ne tik auksine augalus knis kaip parsas, bet ir ugteleje skalerkes irgi pesios, raus ir t.t.

Mano skaliarai žolių nerauna, bet jei tik negauna šaldyto arba gyvo maisto, tai pradeda užkandžiauti lotosais. Šiaip daugiau jokios žalos ir eibių nepridaro.
Atsakyti
Mano pulcheriai kaip suprantu dar neišneršė. Nusibodo jiems kapstytis, o po poros valandų jų vargo Žiūrėk ir nėra. Susivokiau, kad jiems slėptis nelabai yra kur. Tai akvariume paslėpiau dailią molinę anytos servizo cukrinę, paguldžiau ant šono. šiek tiek į gruntą įkišau. Dabar iš ten nesitraukia porelė.

apie ''naminius''reflektorius iš folijos. Po mėnesio naudojimo, toje pusėje kur labiausiai šokinėja vanduo, folija gerokai buvo pakalkėjusi. Tai nulupau aš tą vieną gabaliuką ir užklijavau naują. Pasirodo lipni juostelė nuo drėgmės, kad ir pabalusi vietomis, bet savo funkciją atlieka gerai.
Tikro reflektoriaus taip greit ir lengvai neatnaujinsi, nenuvalysi, kaip tokio naminio. Bet tikrasis gal efektingiau atspindi šviesą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gražūs Dilmos dovanoti augalėliai wub.gif user posted image
Augaliukas krauna lapelį wub.gif user posted image
Norėjau paklausti kas tie raudoni ūgliai,kuriuos pradėjo leisti mano augalėlis? g.gif user posted image
Išdykėliai šamukai wub.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 10, 22:54)
Gražūs Dilmos dovanoti augalėliai    wub.gif 

Nu gal ir nieko vaizdelis, kaip pirmai pradziai bigsmile.gif Gaila, kad Dilma nebeturi to "prabangaus" "krapo" ragalapio biggrin.gif
Dilma, o cia tarp tu zolyciu gal Lysimachia numularia? Ir is kur ja gavai?
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 10, 21:54)
Gražūs Dilmos dovanoti augalėliai    wub.gif 
Norėjau paklausti kas tie raudoni ūgliai,kuriuos pradėjo leisti mano augalėlis?  g.gif                                                                                         

Sakneles. lotuliukas.gif Taip augaliukai megina isikabint i grunta ir pasidaugint. Tuo paciu rodo, kad jiems CIA patinka thumbup.gif Paskum nuskabius gabaliuka su saknele is jo gausis kitas augaliukas wub.gif
(Vadinamasias "orines saknis" link grunto dazniausiai leidzia horizontaliai gulintys augalu stiebeliai. Virsutines ataugeles galima atsargiai nuskabyt jei atrodo nesimpatiskai, o zemutines pasieks grunta ir augalas tiesiog sprogs is malonumo!! Tai vadinasis ORGAZMAS). tongue.gif
Viskas gerai, bet bendro akvos vaizdo tai paskupelinai verysad.gif Pofek, kad ten dar nebus "dziungliu". Inmesk fotke! Uz kazkiek laiko Tau paciai bus idomu pasiknaisiot po nuotrauku arxyvus ir patirt kokia ant visko "patyrusi" buvai biggrin.gif (Jau dabar paziurek i savo fotke su pirmuoju/nuostabiuoju krumu ir... Jauti skirtuma??? bigsmile.gif O kaip dziugavai!! thumbup.gif Ka? bigsmile.gif Ar dabar negeda??? blink.gif
Tu tobuleji! lotuliukas.gif Aisku, daugiau ant mamos pinigu, bet progresas irgi akivaizdus lotuliukas.gif Vat dar jei kada nors isgirstum atsakyma i savo pacios klausima ir bent puse tiek padarytum... Nu zinok nei tetis, nei mama dar kokius 3 metus nepraziltu drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(kubilina @ 2015 03 10, 21:51)
Mano pulcheriai kaip suprantu dar neišneršė. Nusibodo jiems kapstytis, o po poros valandų jų vargo Žiūrėk ir nėra. Susivokiau, kad jiems slėptis nelabai yra kur. Tai akvariume paslėpiau dailią molinę anytos servizo cukrinę, paguldžiau ant šono. šiek tiek į gruntą įkišau.  Dabar iš ten nesitraukia porelė.

Tai, kad tie prastitutai reikia-nereikia ka nors kuicia verysad.gif Teoriskai del poravimosi, bet praktiskai - is neturejimo ka veikt biggrin.gif biggrin.gif
...lin, o nebijai, kad su tuom apverstu uosvienes kubilu pateksi i sias dvi, tris, keturias nemalones (???):
1. Pervesiu Tave i kico fabrika.
2. Geros marcios uosves anytom vadina.
3. mirksiukas.gif
4. Gera uosve buna tik mirus arba Vladivostoke rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 10, 23:48)

...lin, o nebijai, kad su tuom apverstu uosvienes kubilu pateksi i sias dvi, tris, keturias nemalones (???):
1. Pervesiu Tave i kico fabrika.
2. Geros marcios uosves anytom vadina.
3.  mirksiukas.gif
4. Gera uosve buna tik mirus arba Vladivostoke  rolleyes.gif

1) puodynė grunto spalvos ir paslėpta už augalų. Nežinant - nesimato
2) marti karti cool.gif
4) o čia ne šita tema

mirksiukas.gif
Atsakyti
Ieškau šių akvariumo augalų:
Valisneria asiatica, Aponogeton capuroni, Aponogeton ulvaceus M, Nymphaea rubra.
Vilnius
Atsakyti