Įkraunama...
Įkraunama...

Vaišnavai (krišnaitai)

QUOTE(Austebei @ 2015 03 10, 18:52)
Beveik visuose aprašymuose apie šią bendruomenę minima, kad nariams būdinga socialinė izoliacija. Matyt, taip ir bus... O juk išgyveni, žmogus, kai tas asmuo - artima draugė...  verysad.gif

Viena grupiokė vienaip durniavo dėl tos įtakos, sveikatą gadinosi, nes nevalgydama mėsos ir gyvendama neturtingai ji niekuo jos nepakeisdavo, jokiais ankštiniais, riešutais, o dar atsisėsdavo ant kokių saldainių dietos, kai į dieną trys saldainiai ir aliejaus šaukštas doh.gif o kita grupiokė irgi metė mokslus unsure.gif niekas negalebėjo, dėstytojai su ja nebesusišnekėjo. O buvo tokia tiki, taiki, miela... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2015 03 16, 19:26)
Cambala ar veikti neturit ka ar megstat pasigincyti? Apie ka apie tai rasiau? Kur as teigiau, kad Budos tikejimas melzia pinigus is zymiu zmoniu? Parasiau tai ka buvau girdejus viena ausim. Parasiau lygtais. Tikejausi, kad merginos kurios domisi tuom pritars arba paneigs. Man visai neidomu kur tie turtuolai deda savo pinigus. Atsirado viena mergina kuri nemoka diskutuoti(jau seniai pastebejau tai) ir su fejerverkais, vaizdine(pati ten buvo) medziaga uzsipuole, kad smeiziu Budos tikejima.
Zinokit  nustebinot, kad buvot. Manau is ten zmones atvaziuoja nors kiek geresni, tolerantiskesni. O jei nieko ten neismokot tai tik be reikalo vaziavot.  verysad.gif
Mano sakinys:
Nesidomiu, tai negaliu tiksliai atsakyti koks tai tikejimas ar judejimas. Bet skaiciau kad lygtai budistai itraukia zymius aktorius ir melzia is ju milijonus.

Megstu paskaitineti foruma kai ner kas veikt ir pamacius tokia rasliava ''kazkur viena akim skaiciau, kad budistai pinigus is turciu gvelbiasi''(tikrai zodis zodin neatkartoju ka raset, bet esme tokia), negaliu nesureaguot, nes keliom religijom domiuosi.
Ka reiskia buvau ten..., ten...? Jei visi zmones butu tolerantiski ir tikintys(as aisku saves prie tokiu nepriskiriu, bet Auksciausiaja Dvasia- Dievu, tikiu) - pasaulis butu kaip rojus, nebutu karo, visi butu laimingi ir sotus, gal net gyventu be ligu smile.gif
Aciu, kad mergina pavadinot 4u.gif , siaip tai senai is to amziaus isaugau, diskutuoti moku, bet beprasmiskas diskusijas testi pilstant is tuscio i kiaura - ne mano stilius ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 03 16, 19:52)
Viena grupiokė vienaip durniavo dėl tos įtakos, sveikatą gadinosi, nes nevalgydama mėsos ir gyvendama neturtingai ji niekuo jos nepakeisdavo, jokiais ankštiniais, riešutais, o dar atsisėsdavo ant kokių saldainių dietos, kai į dieną trys saldainiai ir aliejaus šaukštas doh.gif o kita grupiokė irgi metė mokslus unsure.gif niekas negalebėjo, dėstytojai su ja nebesusišnekėjo. O buvo tokia tiki, taiki, miela... unsure.gif

O as pazistu viena vyra , bokso, karate treneri, vyras virs 50 metu, mesos nevalgo, alkoholio ir cigareciu nevartoja, o raumenys ir sudejimas puikus pagal amziu. Mesa keicia riesutais ir dziovintais vaisiais+ suris, daug sportuoja, bet ne krisnaistas.
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2015 03 12, 16:53)
P.s. Nesidomiu, tai negaliu tiksliai atsakyti koks tai tikejimas ar judejimas. Bet skaiciau kad lygtai budistai itraukia zymius aktorius ir melzia is ju milijonus.

QUOTE(cambala @ 2015 03 16, 23:57)
Megstu paskaitineti foruma kai ner kas veikt ir pamacius tokia rasliava ''kazkur viena akim skaiciau, kad budistai pinigus is turciu gvelbiasi''(tikrai zodis zodin neatkartoju ka raset, bet esme tokia), negaliu nesureaguot, nes keliom religijom domiuosi.
Ka reiskia buvau ten..., ten...? Jei visi zmones butu tolerantiski

Jusu zodziai: As buvau saly, kur budizmas uzima didziaja dali religiju Tai ir sakiau, kad buvot ten, o tolerancijos neismokot. Rasot: Jei vis zmones butu tolerantiski.
Tai pradekim nuo saves. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2015 03 16, 22:15)
Jusu zodziai: As buvau saly, kur budizmas uzima didziaja dali religiju Tai ir sakiau, kad buvot ten, o tolerancijos neismokot. Rasot: Jei vis zmones butu tolerantiski.   
Tai pradekim nuo saves.  mirksiukas.gif

Ar as kazkur rasiau, kad vaziuodama i ta sali tikejausi ismokti tolerancijos blink.gif doh.gif ?
As tai pailseti vaziavau, daugiau nieko, bet kai susiduri su kita kultura ir religija - supratimas apie ta religija ispazistancius kitoks. Prie ko cia tolerancija? Ar visi grize is atostogu Indijoj ar Tailande pasidaro tolerantiski?
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2015 03 16, 22:37)
Ar as kazkur rasiau, kad vaziuodama i ta sali tikejausi ismokti tolerancijos blink.gif  doh.gif ?
As tai pailseti vaziavau, daugiau nieko, bet kai susiduri su kita kultura ir religija - supratimas apie ta religija ispazistancius kitoks. Prie ko cia tolerancija? Ar visi grize is atostogu Indijoj ar Tailande pasidaro tolerantiski?

p. s. Asmenisakai as Jus skaitau protinga SM dalyve, tai kad nepradekit beprasmiskai diskutuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 16 kovo 2015 - 22:40
QUOTE(cambala @ 2015 03 17, 00:40)
p. s. Asmenisakai as Jus skaitau protinga SM dalyve, tai kad nepradekit beprasmiskai diskutuoti.

drinks_cheers.gif Sutinku. Apie religija sunku diskutuoti. Norom nenorom puoli i asmeniskumus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virga: 17 kovo 2015 - 00:25
QUOTE(cambala @ 2015 03 16, 21:57)
O as pazistu viena vyra , bokso, karate treneri, vyras virs 50 metu, mesos nevalgo, alkoholio ir cigareciu nevartoja, o raumenys ir sudejimas puikus pagal amziu. Mesa keicia riesutais ir dziovintais vaisiais+ suris, daug sportuoja, bet ne krisnaistas.

Aš ne apie tai. Aš apie įtaka jaunutei merginai, iš vargingos šeimos. Jei tokie geri ir draugiški, tai galėjo pasidomėti kas ir kaip ir pan. Nesakau, kad mėsa ją gelbėjo reikalingomis medžiagomis, anaiptol ne, bet bent jau sotumo, jėgų daugiau duodavo, nes kai liko tik ant kruopų, bulvių ir vos poros daržovių, sveikata, išvaizda jos ėjo žemyn. Tai gerai, kad nepasiligojo ir greitai susirado rėmėjų gyvenime bei atitolo nuo tų krišnaitų. Jie bandė įteigti, kad jie daugiau dvasios nei kūnai, todėl viena jauna visa žila jau vaikšiojo, pakuliniais plaukais ir pan. Tai tikrai sveikai neatrodo unsure.gif
P.S. aš pati beveik veganė smile.gif
Atsakyti
Būtent: man ta draugė irgi minėjo, kad kūnas - mūsų "transporto priemonė", neva visiškai nesvarbus, nereikšmingas ir antraeilis. Na, sutinku ir aš su tuo, kad vidinis žmogaus gyvenimas yra gerokai svarbesnis už tą "fizinį", bet... vien jau tai, kokia intonacija tai pasakoma ir t.t. Įspūdis toks, kad žmogus pasirengės tikrąja to žodžio prasme "atsisakyti" šio pasaulio... O jau jei tik prabilsi apie vyrų ir moterų santykius, tai neduok dieve, kokius "vediškus" monologus atskaitys. smile.gif Man tai atrodo nepatikima vien todėl, kad Vedos, atsiradusios prieš 5 000 metų, visgi juk turėjo būti kažkieno išverstos. Na, o kas gali garantuoti, kad tas vertimas teisingas ir "nepakoreguotas" būtent šios sektos naudai? Lygiai taip pat, kaip ir kokiam Senajam Testamente pilna netikslumų... Ir šiaip, jų teiginiai, kad visi, kurie valgo mėsą ar vartoja alkoholį "gyvena iliuzijoje"... Nežinau, aš ne vienerius metus tos mėsos atsisakius esu, bet dar niekada nekilo mintis taip lyg ir su menkinamuoju atspalviu komentuoti kitų gyvenimo būdo. Ir šiaip nepritariu "moters, plaunančios vyrui kojas" idėjai, nes tai visiškai neatiitinka mūsų gyvenamo laikotarpio, o kur dar visi pusdieviai... Kažkaip labai keista, kai žmogus, užaugęs visai kitoje kultūroje, staiga ima savo gyvenimą aukoti dievui su trim galvom ir dešimt rankų... Aišku, čia tik mano nuomonė, jau supratau aš, kad tos draugės "neištrauksiu"nes ji kasdien tik vis labiau tuo domisi ir vien apie tai skaito, tad... Ką gi, kiekvienas iš mūsų renkamės gyvenimo kelią smile.gif
Atsakyti
O man pikta kai pastoviai gavėje kalbina, kiša savo tas knygas ir dar į namus vaikšto. Kaip jie reaguotų, jei aš jiems taip savo tikėjimą kiščiau? doh.gif
Jei man būtų reikalinga, aš pati juos rasčiau, o tas pastovus jų įkyrumas, jau nervuoja smile.gif
(Gyvenu prie jų sektos būstinės, tai patikėkit, pastoviai kalbina doh.gif )
Atsakyti
YRa tų vaišnavų ir daugiau, ne tik ISKCON smile.gif Aišku neįgudusi akis neatskirs. Kitiem išvis visas Hinduizmas vienodas. O Prabhupada sukūrė teisiog veiksmingą narkotikų bei kt. svaigalų metimo programą vakarams wink.gif TIk minusas tos programos yra , jog kai kuriais atvejais socialinė atskirtis išlieka at net padidėja (tarkim, visuomenė taip pat nepalankiai žiūri tiek į narkomanus tiek į gatvėse dainuojančius, bendrauti pradedama vien su vaišnavais ir t.t. ). Manau, jeigu žmogui kažko labai trūksta gyvneime, gal trūko giliuoj vaikystėj, tai jis bet kokiu atveju prisišlies prie kokios nors bendruomenės, ar tai bus krišnaitai ar kokia krikščionių sekta. Tas Prabhupados verstų vedinių tekstų platinimas aišku atrodo nesveikai. Tie kurie ten "karjerą" padarę ir skaito paskaitas važinėja net nebeplatina Yra ir teigiamų dalykų pas juos. Protingi atsirenka, ir neskriaudžia savęs. O kad pvz gyvenant ašrame yra gulamasi devintą vakaro tai todėl jog keliamasi kokią ketvirtą ryto kad spėtų sukartoti visas mantras. Manau bet kokiam vienuolyne yra tam tikras režimas, tam tikri rūbai ir tvarka. Nieko nenormalaus nematau. Nenormalu yra ištisai šnekėti vien apie vedas. Manau tokie žmonės yra tam tikri "čiūdikai" biggrin.gif O gal tik pačioj pradžioj taip, užsidegimas tas...
Papildyta:
QUOTE(Austebei @ 2015 03 17, 21:07)
Man tai atrodo nepatikima vien todėl, kad Vedos, atsiradusios prieš 5 000 metų, visgi juk turėjo būti kažkieno išverstos. Na, o kas gali garantuoti, kad tas vertimas teisingas ir "nepakoreguotas" būtent šios sektos naudai?

Yra visokių tų vertimų, ir prastų ir netikslių, nes šiaip sunku iš sanskrito tiksliai išverst..ir dėl Prabhupados vertimų irgi kritikos girdėjus, bet negaliu patikrint - nemoku sanskrito biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 29 balandžio 2016 - 18:10
Bet kokia religija, sekta yra pavojinga žmogui, kuris serga vidumi ir ieško atramos, pagijimo šaltinio, tuomet jis pernelyg įsitraukia, gali traktuoti tam tikrus dalykus savotiškai, nebūtinai teisingai, tampa mažiau kritiškas, ypač jeigu judėjimas siūlo (ar sakosi siūląs) tai, ko tam žmogui tuo metu labai trūksta - supratimą, bendravimą ir pnš.

teko prisiliest šen bei ten, bet daugiau veda smalsumas, noras "paciupineti", pazinti, o ne isilieti ir rasti savo vieta kazkurioj terpej. matyt nuo kazkurios ribos kyla noras sustot ir atsitraukt.
Atsakyti
Išmintingasis Lord Krishna turi klausytojų ir skleidžia savo išmintį. Tai puiku.
Atsakyti