Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 20, 07:08)
blink.gif  blink.gif geras,pirmąkart girdžiu bigsmile.gif o tai gal galima pigesnės nusipirkt,ir pažiūrėt ,kas gausis g.gif


as ir ta pagalvojau biggrin.gif nes as tai kava megstu su cukrum ,tai kai papilsi tos kavos saldzios tai skruzdes uzpuls tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 05 20, 08:23)
as ir ta pagalvojau  biggrin.gif nes as tai kava megstu su cukrum ,tai kai papilsi tos kavos saldzios tai skruzdes uzpuls tongue.gif

dėl to tai ne problema,cukrų galima vandeniu kelis kart perplovus pašalint ax.gif po mb kavos su 4šaukšteliais,ir dar nemaišytais, cukraus, taip šilauogę tręšiu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 20 gegužės 2015 - 07:28
QUOTE(audine68 @ 2015 05 20, 07:00)
Aš visada sodinu morkas į kavą. Kai tik pradėjau daržininkauti, pirmais metais morkos buvo labai sukirmyjusios. Draugė taip patarė. Dabar visą žiemą taupau kavą, o kai sodinu, padarau griovelį, jį pripilu kavos tirščių (jie sausi, nesupelyję), užpilu durpėmis. Morkytės labai saldžios ir sveikos.


o kaip islaikote tuos kavos tirscius nesupelijusius?
Atsakyti
Įdomiai čia ta kava. Gal ir teisinga, nes ji traša, o ir siūlo skruzdėlynus ja išbaidyti. Kiek ten baido skruzdes nežinau, bet ne iš piršto laužta.
Aš tai į vagutes visada pilu pelenų ir tada ant tos pilkos srovelės dedu sėklas. Jei spalvotos, tailabai smagiai dėliojasi. Nors morkos nekirmyja pas mane. Gal dėl pelenų, gal kad žemė iki daržo padarymo dirvonavo .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 20 gegužės 2015 - 11:17
Kavos tirščius reikia išdžiovinti. Mama tokiu užsiima jau seniai. Ji be cukraus geria, tai ir džiovina. Pila į dėžutę plonai. Išdžiūvusiąsupila į maišiuką. Su cukrum negerai, jas prišaukia. Aš neužsiimu rinkimu.
Mama morkas sėdama į griovelius barstydavo. Dabar nežinau ar barsto, nes nesutampa mūsų buvimai.
Atsakyti
Kavos tirscius barstem ant skruzdelino, toj vietoj nebeliko, persikele toliau biggrin.gif Vyras is darbo maisiuka parnese, ten kavos aparatas, tai labai greitai prisikaupia

Ateinu su klausimu 4u.gif
Ar kas daiginot sparagines pupeles, prisimenu pernai metais, daugiau kai puse lindo jau nugrauztos, atsejinejau, bet vistiek kartojosi, symet net nezinau ka daryti, ar tiesiai i zeme kisti, ar bandyti namie daiginti. Ir jei galima, kaip jos pernesa persodinima, galvoju susodinti po viena kas kokius 3cm, i dezutes, nes neturiu tiek daigyklu.Jei saknys susipintu( bet nezadu laukti ilgai, perkelciau i darza mazutes), ar labai jautriai jos sureaguotu, jei nuplystu kokia saknele? Arba gal kas koki varianta galetu pasilyti, ka daryti, kad dygtu normalios, neapgrauztos?
Atsakyti
Ant sietelio iš puodelio. Kai gerai nusivarva - džiovinti. Taip arbatžoles žvejybai ruošiu. Tiksliau sliekams vežtis į žvejybą.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 20, 12:57)

Ateinu su klausimu  4u.gif
Ar kas daiginot sparagines pupeles, prisimenu pernai metais, daugiau kai puse lindo jau nugrauztos, atsejinejau, bet vistiek kartojosi, symet net nezinau ka daryti, ar tiesiai i zeme kisti, ar bandyti namie daiginti. Ir jei galima, kaip jos pernesa persodinima, galvoju susodinti po viena kas kokius 3cm, i dezutes, nes neturiu tiek daigyklu.Jei saknys susipintu( bet nezadu laukti ilgai, perkelciau i darza mazutes), ar labai jautriai jos sureaguotu, jei nuplystu kokia saknele? Arba gal kas koki varianta galetu pasilyti, ka daryti, kad dygtu normalios, neapgrauztos?

šiemet į daigyklas sėjau,kol kas gražios.dar neišsodinau daržan-gal dar per šalta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 20, 12:20)
šiemet į daigyklas sėjau,kol kas gražios.dar neišsodinau daržan-gal dar per šalta? g.gif

jei tokie orai ,kaip dabar but, pats tas. O kiek laiko daigyklose jau auga? Jos gi greitai auga, tai jei daiginti, isdygus, neuzilgo reiktu persodinti
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 20, 13:33)
jei tokie orai ,kaip dabar but, pats tas. O kiek laiko daigyklose jau auga? Jos gi greitai auga, tai jei daiginti, isdygus, neuzilgo reiktu persodinti

sekmadienį jau dvi savaitės bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 20, 12:36)
sekmadienį jau dvi savaitės bus g.gif

Tai gal gerai, as nebandziau, tik mastau garsiai smile.gif kai lauke budavo, nebeatseku, bet manrods, augdavo tikrai greitai
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2015 05 19, 20:03)
kaip gaudot su alaus buteliu?kiek suprantu jis turi but neispalutas,kad smirdetu alum? bigsmile.gif  biggrin.gif


alumi turi kvepėti, kitaip joks alkašėlis nesusigundys lotuliukas.gif

paprasta, stiklinį alaus butelį su trupučio (50-80) alaus dugne, užkasam lysvėje kampu, kakleliu į viršų, maždaug taip, kad jo kaklelis būtų tame lygyje, kur rausia kurkliai (negiliai), prieš užkasant butelį, jo kaklelį aprišam vienu sluoksniu binto (kad nebyrėtų žemės, kurkliai puikiai jį prakerta, įkrenta į butelį ir negaili iš jo išlįsti ... būtinai tą vietą, kur užkasti buteliai pažymėkit ir tikrinkit bent kartą į savaitę
aš į neilgą lysvę (apie 30 m) užkasu 5-6 butelius
rusų forume dar rašo, kad panašiai užkasa 3 l-ką , tik aptepa iš vidaus jo kraštus medumi, bet aš nebandžiau
Atsakyti