QUOTE(juste10 @ 2015 05 19, 20:03)
kaip gaudot su alaus buteliu?kiek suprantu jis turi but neispalutas,kad smirdetu alum?
alumi turi kvepėti, kitaip joks alkašėlis nesusigundys
paprasta, stiklinį alaus butelį su trupučio (50-80) alaus dugne, užkasam lysvėje kampu, kakleliu į viršų, maždaug taip, kad jo kaklelis būtų tame lygyje, kur rausia kurkliai (negiliai), prieš užkasant butelį, jo kaklelį aprišam vienu sluoksniu binto (kad nebyrėtų žemės, kurkliai puikiai jį prakerta, įkrenta į butelį ir negaili iš jo išlįsti ... būtinai tą vietą, kur užkasti buteliai pažymėkit ir tikrinkit bent kartą į savaitę
aš į neilgą lysvę (apie 30 m) užkasu 5-6 butelius
rusų forume dar rašo, kad panašiai užkasa 3 l-ką , tik aptepa iš vidaus jo kraštus medumi, bet aš nebandžiau