Ar gvazdikėliai - serenčiai, tai juos valgo šliužai ir sraigės. Reikia varlių į šiltnamį.
Vobla, gal jūsų paveldėti rabarbarai dar ir labai aukšti auga? Ne tik storakočiai, bet ir didžialapiai? Gal ir mano iš tų pačių laikų. Vaikystėje, kai vasarodavome Palangoje, davė mamai šeimininkė tokio milžino, tai jo ,,vaikai" vis kartu su manimi ,,kraustosi". Taip ir nežinau, gal jis dekoratyvinis. Kai nelaistomas, atrodo įprastai. Draugė verda iš jo kompotus. Drėgnoje vietoje atrodo kaip bespyglė brazilinė gunera.
QUOTE(Venta9 @ 2015 05 21, 09:45)
Tai va va, ir mano tokie.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 09:50)
o kas gali nepatikti rabarbarams, kad jie prastai auga? Pas mane jie tokie nedidukai tiek pernai, tiek šiemet. Tikrai ne tie galingi augalai, kokius pamenu pas senelius 

Mano irgi silpni, bet mes tik praeitais metais pasėjom, tai gal todėl

o kaip tą rabarbarų krūmą dalinti? Pas anytą gal nufyrinsiu. Kaip paguodą kol iki Voblos kelią surasiu

QUOTE(Vobla @ 2015 05 21, 14:44)
Antradienį irgi mačiau jau ant burokėlių

Receptą vakare paviešinsiu.
amba41, ačiū už pasiūlymą, bet Glaskin's ir Victoria pas mus galima įsigyti, o tų tikrųjų, raudonkočių, ir su žiburiu nerasi. Labai jie populiarūs UK, reik užklausti mūsų visų bendro pardavėjo.
QUOTE(Vobla @ 2015 05 21, 14:07)
QUOTE(sbo @ 2015 05 21, 15:44)
Rabarbarus galima skabyti tik po 2-3 metų.
QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 16:23)
o kaip tą rabarbarų krūmą dalinti?
Kastuvu. Atidžiau pasižiūrėkite į krūmą, jei turi "šoninių" ūglių, kurie jau turėjo išleisti žiedynus (kaip daugiagalviai svogūnai), tai tą ataugą iškasti ir su visu žemės gumulu persodinti reikiamoje vietoje. Praeitą savaitgalį praretinau savo rabarbarus. Prigijo ir tie vos su 2 mažais kotais.
QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 09:50)
o kas gali nepatikti rabarbarams, kad jie prastai auga? Pas mane jie tokie nedidukai tiek pernai, tiek šiemet. Tikrai ne tie galingi augalai, kokius pamenu pas senelius 

Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
QUOTE(Gricė @ 2015 05 21, 17:12)
Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
rūgšti


QUOTE(Daisoja @ 2015 05 21, 14:23)
Ar gvazdikėliai - serenčiai, tai juos valgo šliužai ir sraigės. Reikia varlių į šiltnamį.
Vobla, gal jūsų paveldėti rabarbarai dar ir labai aukšti auga? Ne tik storakočiai, bet ir didžialapiai? Gal ir mano iš tų pačių laikų. Vaikystėje, kai vasarodavome Palangoje, davė mamai šeimininkė tokio milžino, tai jo ,,vaikai" vis kartu su manimi ,,kraustosi". Taip ir nežinau, gal jis dekoratyvinis. Kai nelaistomas, atrodo įprastai. Draugė verda iš jo kompotus. Drėgnoje vietoje atrodo kaip bespyglė brazilinė gunera.
Vobla, gal jūsų paveldėti rabarbarai dar ir labai aukšti auga? Ne tik storakočiai, bet ir didžialapiai? Gal ir mano iš tų pačių laikų. Vaikystėje, kai vasarodavome Palangoje, davė mamai šeimininkė tokio milžino, tai jo ,,vaikai" vis kartu su manimi ,,kraustosi". Taip ir nežinau, gal jis dekoratyvinis. Kai nelaistomas, atrodo įprastai. Draugė verda iš jo kompotus. Drėgnoje vietoje atrodo kaip bespyglė brazilinė gunera.
ne, neauksti- sakyciau netgi zemi


galetu but ilgesni. siemet ypac trumpi. man rodos del uzsitesusio salto pavasario... kelis kartus jie man ir nusalo.
QUOTE(Gricė @ 2015 05 21, 17:12)
Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
va! pas mane zeme pusyno rugscioji...

Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.
QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 18:26)
Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.
pernai dengiau, bet nepadejo. apsalo ir po keliais sluoksniais agrodangos. siemet nebezaidziau- palikau likimo valiai. pas mane ir taip visas darzas po agro danga

QUOTE(Venta9 @ 2015 05 21, 09:45)
Mano rabarbarai tik is isores raudoni, o kai nulupi odele, tai turinys zalias
Is rabarbaru vienintelis skaniausias patiekalas tai saldi leistinuku sriuba na ir dar pyragas.

Is rabarbaru vienintelis skaniausias patiekalas tai saldi leistinuku sriuba na ir dar pyragas.
mano irgi

keksiukai


QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 11:53)
Su džiovintais žiedais?Nes jau nužydėjo.


QUOTE(Dusia37 @ 2015 05 21, 09:59)
Aš taip perskaičiau vienuolių knygoj apie ekologinį daržą - rabarbarus iki joninių valgyti , o po joninių gerai patręšti . Geriau ne mėšlu -nuo mėšlo neskanūs pasidaro . Taip ir darau. Šį pavasarį išprotėję. Jie šaknyse sukaupia maisto medžiagų pavasariniam derliui. Pasodinus naujai normalų derlių galima gauti 3 metais.
Receptas rabarbarams :
Rabarbarai
Skanu .
.
Receptas rabarbarams :
Rabarbarai
Skanu .
.
nieko nedarau,nesu tręšus nė karto,toj pačioj vietoj auga virš 15metų,na žolę pjaudama pamulčiuoju ir psio

geras,reiks ryt nupjaut ir pasidaryt

Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 19:26)
Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.
nea



