Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Ar gvazdikėliai - serenčiai, tai juos valgo šliužai ir sraigės. Reikia varlių į šiltnamį.

Vobla, gal jūsų paveldėti rabarbarai dar ir labai aukšti auga? Ne tik storakočiai, bet ir didžialapiai? Gal ir mano iš tų pačių laikų. Vaikystėje, kai vasarodavome Palangoje, davė mamai šeimininkė tokio milžino, tai jo ,,vaikai" vis kartu su manimi ,,kraustosi". Taip ir nežinau, gal jis dekoratyvinis. Kai nelaistomas, atrodo įprastai. Draugė verda iš jo kompotus. Drėgnoje vietoje atrodo kaip bespyglė brazilinė gunera.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 05 21, 09:45)
Mano rabarbarai tik is isores raudoni, o kai nulupi odele, tai turinys zalias biggrin.gif

Tai va va, ir mano tokie.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 09:50)
o kas gali nepatikti rabarbarams, kad jie prastai auga? Pas mane jie tokie nedidukai tiek pernai, tiek šiemet. Tikrai ne tie galingi augalai, kokius pamenu pas senelius  schmoll.gif

Mano irgi silpni, bet mes tik praeitais metais pasėjom, tai gal todėl g.gif
Atsakyti
o kaip tą rabarbarų krūmą dalinti? Pas anytą gal nufyrinsiu. Kaip paguodą kol iki Voblos kelią surasiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 05 21, 14:44)
as siandien kolorada siltnamyje radau unsure.gif

Antradienį irgi mačiau jau ant burokėlių blink.gif
Receptą vakare paviešinsiu.

amba41, ačiū už pasiūlymą, bet Glaskin's ir Victoria pas mus galima įsigyti, o tų tikrųjų, raudonkočių, ir su žiburiu nerasi. Labai jie populiarūs UK, reik užklausti mūsų visų bendro pardavėjo.

QUOTE(Vobla @ 2015 05 21, 14:07)
...matyt jiems reikia laiko isikabint g.gif

QUOTE(sbo @ 2015 05 21, 15:44)
Mano irgi silpni, bet  mes tik praeitais metais pasėjom, tai gal todėl  g.gif


Rabarbarus galima skabyti tik po 2-3 metų.

QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 16:23)
o kaip tą rabarbarų krūmą dalinti?

Kastuvu. Atidžiau pasižiūrėkite į krūmą, jei turi "šoninių" ūglių, kurie jau turėjo išleisti žiedynus (kaip daugiagalviai svogūnai), tai tą ataugą iškasti ir su visu žemės gumulu persodinti reikiamoje vietoje. Praeitą savaitgalį praretinau savo rabarbarus. Prigijo ir tie vos su 2 mažais kotais.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 21, 09:50)
o kas gali nepatikti rabarbarams, kad jie prastai auga? Pas mane jie tokie nedidukai tiek pernai, tiek šiemet. Tikrai ne tie galingi augalai, kokius pamenu pas senelius  schmoll.gif

Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 05 21, 17:12)
Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?


rūgšti smile.gif Jeigu rūgštynių pilnas kiemas, tai gal ir rabarbarams turėtų rūgštumo užtekt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 05 21, 14:23)
Ar gvazdikėliai - serenčiai, tai juos valgo šliužai ir sraigės. Reikia varlių į šiltnamį.

Vobla, gal jūsų paveldėti rabarbarai dar ir labai aukšti auga? Ne tik storakočiai, bet ir didžialapiai? Gal ir mano iš tų pačių laikų. Vaikystėje, kai vasarodavome Palangoje, davė mamai šeimininkė tokio milžino, tai jo ,,vaikai" vis kartu su manimi ,,kraustosi". Taip ir nežinau, gal jis dekoratyvinis. Kai nelaistomas, atrodo įprastai. Draugė verda iš jo kompotus. Drėgnoje vietoje atrodo kaip bespyglė brazilinė gunera.

ne, neauksti- sakyciau netgi zemi g.gif kotai stori, bet tokie, sakyciau...trumpoki... g.gif
galetu but ilgesni. siemet ypac trumpi. man rodos del uzsitesusio salto pavasario... kelis kartus jie man ir nusalo.

QUOTE(Gricė @ 2015 05 21, 17:12)
Laba diena,
rabarbarams reikia rūgščios dirvos. Gal pus Jus būtent ir nėra rūgšti?

va! pas mane zeme pusyno rugscioji... bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 18:26)
Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.

pernai dengiau, bet nepadejo. apsalo ir po keliais sluoksniais agrodangos. siemet nebezaidziau- palikau likimo valiai. pas mane ir taip visas darzas po agro danga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 05 21, 09:45)
Mano rabarbarai tik is isores raudoni, o kai nulupi odele, tai turinys zalias biggrin.gif


Is rabarbaru vienintelis skaniausias patiekalas tai saldi leistinuku sriuba na ir dar pyragas.

mano irgi ax.gif
keksiukai wub.gif arba rabarbarų uogienė mums tinka į grietinėlės pertepimus tortams wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 11:53)
O vat braškės skaniausios su šeivamedžio žiedais  wub.gif [/color]

Su džiovintais žiedais?Nes jau nužydėjo. g.gif Va čia tai naujiena,man žiedų arbata-pasaka ir uogienė uogų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2015 05 21, 09:59)
Aš taip perskaičiau vienuolių knygoj  apie ekologinį daržą - rabarbarus iki joninių valgyti , o po joninių gerai patręšti . Geriau ne mėšlu -nuo mėšlo neskanūs pasidaro . Taip ir darau. Šį pavasarį išprotėję.  Jie šaknyse sukaupia maisto medžiagų pavasariniam derliui. Pasodinus naujai normalų derlių galima gauti 3 metais.
Receptas rabarbarams :
Rabarbarai
Skanu .
.

nieko nedarau,nesu tręšus nė karto,toj pačioj vietoj auga virš 15metų,na žolę pjaudama pamulčiuoju ir psio ax.gif
geras,reiks ryt nupjaut ir pasidaryt bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2015 05 21, 19:26)
Merginos, o nedengiate rabarbarų apsaugant nuo šalnų ir greitesniam kotų vartojimui? Jie būna sultingesni ir traškesni negu nieko nedarant.

nea schmoll.gif g.gif dar nė karto nušąlę nebuvo blink.gif o jie šalčio bijo? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 21 gegužės 2015 - 19:11