Galima ir až.
Mulka 70, jei gali parašyk ar važiuojant iš šiaurinės pusės į Teidę dideli serpantinai, na ar neužsupo?Bilietus pasikelti pirkote internetu ar vietoje? Į Mascą važiavot mašina, ar ėmėt ekskursiją?
Galima ir až.
Galima ir až.
QUOTE(zvaigzduole @ 2015 05 19, 09:06)
Mulka 70, jei gali parašyk ar važiuojant iš šiaurinės pusės į Teidę dideli serpantinai, na ar neužsupo?Bilietus pasikelti pirkote internetu ar vietoje? Į Mascą važiavot mašina, ar ėmėt ekskursiją?
Galima ir až.
Galima ir až.
Važuojant į Teidę kelias labai geras, platus, šiek tiek vingiuotas, bet tiktai neužsups, kelias veda per Orotavą. Leidimus pakilti į Teidės viršūnę buvau užsisakiusi dar sausio mėnesį, o keltuvo bilietus pirkome vietoje, ledimai buvo gegužės 11 d., 9-11 val. Atvykome 10 val., keltuvai nekėlė dėl stipraus vėjo, 80 km per valandą, nežinojo, ar iš viso tą dieną kels
Dar skaičiau, kad galima į Teidę tik pasikelti, o paskui nulipti, ar nebus labai sudėtinga?
Aš taip suprantu, pakėlimas yra iki pagrindinės aikštelės, tada kitas bilietas kilti iki pačios viršūnės.O tai ten kažkas palydi, ar eini su savo kompanija? Mūsų kompanija, tai tokios-+40m., Samarija praėjom sklandžiai, patiko ten.Ir per kokią sistemą pirkot bilietus ar leidimus kilti iki pačios viršūnės?
Aš taip suprantu, pakėlimas yra iki pagrindinės aikštelės, tada kitas bilietas kilti iki pačios viršūnės.O tai ten kažkas palydi, ar eini su savo kompanija? Mūsų kompanija, tai tokios-+40m., Samarija praėjom sklandžiai, patiko ten.Ir per kokią sistemą pirkot bilietus ar leidimus kilti iki pačios viršūnės?
QUOTE(zvaigzduole @ 2015 05 19, 12:36)
Dar skaičiau, kad galima į Teidę tik pasikelti, o paskui nulipti, ar nebus labai sudėtinga?
Kėlimasis į Teidę keltuvais yra iš žemutinės stoties į viršutinę. Paskui į pačią viršūnę (200 metrų, bet labai stačiai) jau žygiuoji pėstute (šiai daliai reikalingi leidimai). Į viršūnę niekas nelydi. Nebent su agentūros ekskursija atažiavai, tada gidas turėtų lydėti. Bet ten nėra kur paklysti.
Dėl nusileidimo nuo Tedės ugnikalnio pėstute šiandien jau labai abejočiau. Aš buvau pasiryžusi Teidę nugalėti, bet aukštis padarė savo darbą. Aišku, jei būčiau su automobiliu atvažiavusi iki keltuvų, pasikėlusi, tai garantuoju, kad būčiau įveikusi. Bet po nakvynės, tiksliau - bemiegės nakties Altavista trobelėje visai neturėjau jėgų. Dar ir širdis pradėjo save priminti. Ne veltui sako, kad turintiems širdies problemų Teidės geriau vengti. Mums irgi 40+ ir 50+.
Apie lipimą į Teidę pėsčiomis: žinoma, leistis būtų lengviau. Bet mane pažįstami atkalbėjo, kad nevaizdingas tas leidimasis, verčiau negaišti laiko ir leistis/kilti keltuvu. Internete net rekomenduojama į Teidę pakilt pėsčiomis, atseit lengvesnis aukščio pokytis, organizmas prisitaiko. bet sėdint prie Altavista teko matyti taip baisiai iškankintų žmonių, kad net graudu buvo žiūrėti. Mano bloga savijauta tebuvo gelytės lyginant su jų.
Aš tai rekomenduoju kilti/leistis keltuvais. Užlipsit į viršūnę, tada nueisit į Pco Viejo apžvalgos aikštelės. Tada į kitą pusę link Fortaleza apžvalgos aikštelės. Jei dar bus maža, galite nuo Fortaleza aikštelės pasileisti iki Altavista trobelės ir vėl grįžti prie keltuvų. Manau, užteks jums kalnų ir įspūdžių patirsite ir ėjimas vaizdingas, nenuobodus.
Mes iš PDL Amerikas į Teidę važiavom maršrutiniu autobusu. Tai nepasakyčiau, kad labai supo. Nors šioje kelionėje beveik visur kalnuose supo kaip reikalas, ko niekad nebūdavo.
Bilietų į funikulierių esu skaičiusi, kad po pietų 10 proc. nuolaidą taiko. Bet gal kad mes tik į vieną pusę bilietą pirkom, tai netaikė nuolaidos sumokėjom 12,50 eur vienam suaugusiam. Žemyn jau 13 eur kainavo.
Maska man asmeniškai nepatiko, o mano bendrakeleivei buvo pati gražiausia kelionės diena. Aš nemėgstu lipti žemyn, tai buvo tiesiog ne mano kelias. Aukštyn lipti būtų tikrai sunku. Žemyn lipant buvo pora keblių vietų. Mes eidamos vis susitikdavome su ispanų chebryte. Tai sunkiose vietoje vienas jų chebros vyrukas vis padėdavo mums nulipti. Nuo paskutinio akmens tai jis mane tiesiog nukėlė, nes matyt labai beviltiškai atrodžiau.
Pasiekę paplūdimį, nepasidomėjom ir nusipirkom bilietą į paprastą didelę guminę valtį. Bangos buvo labai didelės, valtelė negali prisišvartuoti. Jei padėjėjui vos pavyksta tiltelį ant molo užmesti, po sekundės banga jau nuneša. Tai į valtį irgi vos ne po marskomu teko šokti. Žodžiu, įspūdžių kalnai.
Papildyta:
QUOTE(baltasakne @ 2015 05 19, 13:12)
Ar teisingai supratau, kad jei nori i Teide tik keltuvu pasikelti, tai leidimu nereikia, o jei nori lipt auksciau tada reikia? Vaziuosim su vaikais, tai lipt iki virsunes neplanuojam. Reikia mums leidimu ar ne ?
jei nelipsit į pačią viršūnę, leidimų nereikia.
Su vaikais lengvas ėjimas iki Pico Viejo aikštelės. jei vaikai didesni, galima ir iki Fortaleza.
QUOTE(zvaigzduole @ 2015 05 19, 13:21)
Asmeniškai man apačioje Teidės esančios apylinkės netgi vaizdingesnės pasirodė. Ant Teidės įspūdinga, bet ten daugiau suvokimas veikia, kad esi tokiame aukštyje ant vienos iš pasaulio viršūnių ir matai pusę pasaulio. Eksperimentas buvo nepakartojamas.
Bet labai graži yra Rogues Garcia trasa (prie Parador). Nueikit ne tik prie piršto, kuris tarsi Teidės vizitinė kortelė bet visą žiedinę trasą apeikit. Mes pradėjom nuo Katedros, ėjom sunkesniu variantu, bet vaizdingesniu manau.
jei būsite su automobiliu, gal ir nelabai jums išeis, bet man labai patiko ėjimas nuo Parador iki keltuvų. Tik kad karšta ir nelengvas takas tarsi per paplūdimio smėlį buvo. Grįžom kelioku pro Sanatorio kaimą. kelias ilgesnis, bet lengvesnis. Irgi labai labai
Nežinau, kada važiuojat. Po truputį pildau tinklaraštį, gal per mėnesį pabaigsiu. Galėsite pasižiūrėti ir susidaryti nuomonę.
Mes spalį vyksim į Tenerifę.
Mes planuojames kelione dviem savaitems rugsejo pabaigoje, spalio pradzioje
jau nekantrauju, svarstysim visus variantus ir su persedimus ir tiesiogiai, kol kas zinom, kad apsistosim arba Los Amerikos arba Los cristianos ( ar kazkaip panasiai). Ar ten yra tokiu prekybos centru kaip lietuviski akropoliai?
Kas nuomavotės mašiną iš pluscar, tai internetu tik užsirezervuoji, o susimoki jau vietoje?
QUOTE(zvaigzduole @ 2015 05 20, 20:38)
Kas nuomavotės mašiną iš pluscar, tai internetu tik užsirezervuoji, o susimoki jau vietoje?
Taip vietoje kortele atsiskaiteme
Prekybos centru yra daugiau los americos. Bet tie miesteliai salia vienas kito. tokio dydzio kaip akropolis tai nemaciau... bet tikrai daug labai parduotuviu
Gal keliavusios i tenerife su norvegian galetu pasakyt kaip yra su vaikiskais vezimeliais. Keliausim su beveik 3 metu vaiku, ju puslapi raso kad vaikams galima pasiimti vezimeli, bet ten parasyta prie registruoto bagazo, o mes skrendam tik su rankiniu. Idomu ar leis mums vezimeli pasiimt nemokamai?
"All children up to 11 years incl. are permitted one car seat and one stroller free of charge in addition to their permitted baggage allowance. We recommend that you always protect your stroller/car seat when you travel."
"All children up to 11 years incl. are permitted one car seat and one stroller free of charge in addition to their permitted baggage allowance. We recommend that you always protect your stroller/car seat when you travel."