Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 03 24, 10:39)
Aš turiu du medžioklinių šunų mišrūnus bute ir jei tiksliau tai pas mane kambary jie gyvena, nes šeima nepageidauja plaukų kitur  biggrin.gif Ir nematau kodėl negalima augint. O su tom medžioklėm ir šunų paleidimo ant pvz šerno tai yra šlykštu ir žema. Gyvūnas gyvas, supanikaves, klykia iš skausmo, o jį tokį drasko keli šunys.

Juk ir nesakau, kad medziokliniu laikyti NEGALIMA. Galima, tik jie savotisko charakterio tai, priklausomai ko tikiesi, geriau rinktis kambarini arba tarnybini. (O geriausia tai dvarniuka) thumbup.gif Medzioklinis nei to, nei kito neatstos schmoll.gif Jis kitkam uzdroztas.
Tikiuosi pajuokavai, kad kas nors klykia ir drasko? Ar taip tikrai isivaizduoji? bigsmile.gif Tiesa, viena karta i 10 metu gal taip ir nutinka su nemoksom laikom, bet kitus tukstanti kartu problemas issprendzia dvivamzdis arba komandos PALEISK, PALIK, NEIMA, BLOGAS, NAMO ir t.t. Tinka visos! Medziojantis suo pagal bet kokio zmogaus intonacija supranta ar reikia test vaikymasi ar ta zveri palikt ramybej. O uz 12 - 15 minuciu ir be komandos paliks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 24, 12:04)
Galima, tik jie savotisko charakterio tai,

Tamsta irgi savotiško charakterio, bet iš temos neišvijom biggrin.gif Vaikštai kaip povas papūtęs uodegą tarp moterų lotuliukas.gif
Šunų veislių daug, žmonių poreikiai, norai ir svajonės - skirtingos. Galbūt ras žmogus, kur nukreipti energiją. Puikiai pažįstam šeimą, turinčią foksterjerą. Medžioklinis šuo, energingas tankas. Rado kur nukreipt visa tai - agility aikštelėj, triukų mokymęsi.
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 24, 11:04)
Juk ir nesakau, kad medziokliniu laikyti NEGALIMA. Galima, tik jie savotisko charakterio tai, priklausomai ko tikiesi, geriau rinktis kambarini arba tarnybini. (O geriausia tai dvarniuka)  thumbup.gif  Medzioklinis nei to, nei kito neatstos  schmoll.gif  Jis kitkam uzdroztas.
Tikiuosi pajuokavai, kad kas nors klykia ir drasko? Ar taip tikrai isivaizduoji?  bigsmile.gif  Tiesa, viena karta i 10 metu gal taip ir nutinka su nemoksom laikom, bet kitus tukstanti kartu problemas issprendzia dvivamzdis arba komandos PALEISK, PALIK, NEIMA, BLOGAS, NAMO ir t.t.  Tinka visos! Medziojantis suo pagal bet kokio zmogaus intonacija supranta ar reikia test vaikymasi ar ta zveri palikt ramybej. O uz 12 - 15 minuciu ir be komandos paliks  smile.gif

Tai, kad beveik pas visas veisles tas medžioklės inkstinktas yra. Kaimynė bultiką turi, tikras domunetuotas. Bet noras medžit yra. Pažystama turi buldogėlį, tas irgi kates nori gaudyt. Nors teoriškai juk jis buldogėlis, dekoraška biggrin.gif O š
Dėl medžioklės nejuokauju. Ne vieną tokį pasakojimą iš ''medžiotojų'' (klausimas kokio lygio medžiotojas, jei medžioja su bedokiu šuniu) girdėjau. O ir fb kažkurioj grupei tokių medžioklių vaizdai viešinami, ne pas mus, bet vaizdas su garsu klaikūs. ( jokiu būdu netaikau visiem iš eilės, giminaitis girinkas tai pasakjo kaip vyksta legalios medžioklės su legaliais šunim, čia dabar aš labiau ant brakonieriu ir visokiu didvyrių su ale medžioklinių šunim taikau )
Atsakyti
Idant jus paerzinciau papasakosiu apie sibirietiska kinologija smile.gif Tikri faktai! Buvom pora simtu kilometru siauriau Bratsko ir ketinom meska saut, bet pasirode per brangu doh.gif
Ten grynai medziotoju kaimelis. Jie mirtu be medziokles ir be sunu. (Sunys irgi mirtu). Tai va, laiku ten po 10 ant kiekvieno kampo! Pilna! (Kitokiu sunu is viso nera). schmoll.gif Pavasari, vasara ir rudeni sunys gyvena (su retom isimtim) visiskai laisvi kaip pamestinukai. Issaudo tik tuos, kurie bent karta ant zmogaus suurzgia. Kartais visa gauja vedasi i medziokle nusisaut briedzio, nes kitokio maisto tiesiog nera, o be sunu taigoj briedzio niekaip nepagausi.
Rimtesne "kinologija" prasideda velai rudeni, kai visai ziemai iseina verslaut voveriu, sabalu ir k.t. kailiniuku. Kiekvienas medziotojas issiveda bent po 20 sunu nepriklausomai nuo ju amziaus. Per pirmas 2 savaites lieka tik 3-4-5 kuriuos gali voveraitem pramaitint. Nedirbancius issaudo ir kitiems suseria arba pats supunta.
Suo rades gyvuna iveja i medi ir loja kol ateina sautuvas su optika. Cia pat gauna jau nulupta voveraite (tie profai eidami nuo medzio prie medzio dantim kailiuka nudiria) ir bega ieskot kitos visiskai nesidomedami ar nukris jau uzvaikytoji.
Vat ir visa medziokle. Vat ir visa dresura. Nemoka tie sunys nei sedet, nei gulet... bet kazkaip isgyvena. Mazuma. Pavasari vel parsiveda ir paleidzia kaime, kur jie sekmingai uzsiveisia. (Beje, tuos kur pabego nuo medziotojo ir grizo savavaliskai - bobos jau buna issaude ir suvalge) nestuke.gif
Dar nencams tas aktualu, kad kai nera sunu - miega ir meskos; o kai grizta medziotojai - sunys mesku prie kaimo neprileidzia lotuliukas.gif
P.S. Galgi neveltui sakoma, kad pati paciausia laika yra 2 metu amziaus parvezta tiesiai is Sibiro. Cia irgi biznis! Tokius sunis sibiriakai biski labau pagloboja smile.gif
Atsakyti
Nu čia kaip iš realybės šou "išlikimas" istorija smile.gif

Mano Pestka vakarais gauna karčių vaistų. Kiekvieną kart ik pamačius, kad aš imu buteliuką ima spjaudytis lotuliukas.gif Nesislepia, nes žino, kad p to gaus skaniuką.
Vakar nufilmavau kaip šuo reaguoja į dėžutę su vaistais smile.gif Patys pamatysit kurioj vietoj smile.gif

Pesto ir vaistų laikas

Atsakyti
istorija žiaurokai skamba,bet kai reikia išlikt-niekam nerūpi...

Pesto juokingai atrodo...aktoriniai gabumai neabejotini thumbup.gif

Mano ryžikas tai ryte išvestas čiaudo baisiausiai,nes laiptinėj prirūkyta būna...irgi vaizdas juokingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 03 24, 14:38)
Mano ryžikas tai ryte išvestas čiaudo baisiausiai,nes laiptinėj prirūkyta būna...irgi vaizdas juokingas  biggrin.gif

Mano Gralis čiaudo, ir kartais dar pagalvoju, kad imituoja čiaudėjimą, kai uošvis šalia rūko lotuliukas.gif Tai uošvis tokiu ramiu balsu atsisukęs Graliui: "gerai, supratau, pasitraukiu", ir paeina į šoną smile.gif Lygiai taip pat čiaudo, jei naują kvapiklį mašinoj pakabinam arba namie kambary įjungiu tą, kur purkšteli kas kažkiek laiko. Tada pagal akivaizdų šuns čiaudėjimą galiu pasakyt, kad ką tik pakvepeno lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 03 24, 10:22)
Gralį gali gėdint kiek tik nori, jam visiškai "iki lemputės".

Noriu pasitikslint,kaip tą šunį reikia gėdint ax.gif Žodžiais ,tipo,ui kas čia pridirbo,blogas šuo,blogas ?Jei taip,tai maniškiui giliai nusišvilpt ką aš jam aiškinu,visai be sarmatos šuva .Kraipo galvą aplink žiūrėdamas ,kas ten toks blogas ar visai dėmesio nekreipia schmoll.gif Vienodai jam ar aš šneku,ar š...Va komandos,balso tembras-kitas reikalas.Ir dar jei raktų ryšulys pas mani rankose,tai sarmatijasi už visus penkis šunis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 03 24, 14:43)
Mano Gralis čiaudo, ir kartais dar pagalvoju, kad imituoja čiaudėjimą, kai uošvis šalia rūko  lotuliukas.gif  Tai uošvis tokiu ramiu balsu atsisukęs Graliui: "gerai, supratau, pasitraukiu", ir paeina į šoną smile.gif Lygiai taip pat čiaudo, jei naują kvapiklį mašinoj pakabinam arba namie kambary įjungiu tą, kur purkšteli kas kažkiek laiko. Tada pagal akivaizdų šuns čiaudėjimą galiu pasakyt, kad ką tik pakvepeno  lotuliukas.gif

Gralis turėtų galingai varyt,kai toks "mažiukas" biggrin.gif

aga...arba kai aš blynus kokius kepu ir parūksta virtuvėj reakcija tokia pati biggrin.gif Bet kadangi vaidint nemoka,tai manau,kad jautrus kvapams ponaitis-nu kaip ir aš lotuliukas.gif

o dėl šuns gėdijimo...atrodo,kad nusišvilpt tuo metu,bet po to nuliūdęs būna,nosį panarinęs.Nė kiek neabejoju,kad supranta puikiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 24 kovo 2015 - 14:08
QUOTE(Gorada @ 2015 03 24, 13:03)
Nu čia kaip iš realybės šou "išlikimas" istorija smile.gif

Mano Pestka vakarais gauna karčių vaistų. Kiekvieną kart ik pamačius, kad aš imu buteliuką ima spjaudytis  lotuliukas.gif Nesislepia, nes žino, kad p to gaus skaniuką.
Vakar nufilmavau kaip šuo reaguoja į dėžutę su vaistais smile.gif Patys pamatysit kurioj vietoj smile.gif

Pesto ir vaistų laikas

Galetu tikt reklamai neskanaus sunu maistui lotuliukas.gif bet reakcija thumbup.gif

QUOTE(lututė @ 2015 03 24, 14:05)
o dėl šuns gėdijimo...atrodo,kad nusišvilpt tuo metu,bet po to nuliūdęs būna,nosį panarinęs.Nė kiek neabejoju,kad supranta puikiausiai.

Maniskis matosi kad susigesta, bet galioja tik keliom minutem biggrin.gif ausys nusvyra, akis ispustas pavarto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 03 24, 11:03)
Mano Pestka vakarais gauna karčių vaistų. Kiekvieną kart ik pamačius, kad aš imu buteliuką ima spjaudytis  lotuliukas.gif Nesislepia, nes žino, kad p to gaus skaniuką.

Pesto ir vaistų laikas

Ji moraliskai ruosiasi tam bjauriam skoniui burnoje lotuliukas.gif
Atsakyti
kas norit pasimankštint ? Motyvacija biggrin.gif

https://www.facebook...8...e=2
Atsakyti