Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

QUOTE(kiskius @ 2015 04 20, 10:13)
kas cia per daiktas?  blink.gif labai fainai skamba ir as tokio noreciau  biggrin.gif

super daiktas smile.gif pirkau čia. kai auklėtoja pasakė tikslią temperatūrą, iškart paklausiau, kaip matavot blink.gif man vaikas žviegia, jei ir įkiščiau, tai raitytųsi, nepamatuočiau. sako, nesuprato, ką padariau, uždainavau, užkalbėjau ir pamatavau. na o aš priklijuojamais gelbejuos smile.gif
Atsakyti
Labu
Mūsų baldai kol kas irgi saugūs smile.gif Natalija pasidalink patirtimi, jei dėsi apsaugas ant stalčių. Nors man turbūt aktualiau užraktas būtų. Turime virtuvėje vieną apatinį stalčių įrankių pridėtą, galima ten ir pavojingų surasti. Natalija, kaip kirpykloje sekėsi?
Aš vakar buvau porai valandų su drauge po parduotuves išlėkusi. Na kaip smagu smile.gif smile.gif smile.gif. Prisipirkau trumpų sijonų, reikia išnaudoti progą kol celiulito mažiau biggrin.gif naktinio žindymo privalumai biggrin.gif o šiaip jau baisu, panašu, kad svoris ir toliau krenta. Normalaus maisto nesinori, tik saldumynų ir kitų angliavandenių. Matyt labai miego trūkumas veikia.
Laina nemažas tavosios svoris, bet nuotraukose neatrodo, kad būtų problema. Matyt toks sudėjimas.
Kaip ropliukams sekasi?
Gražios, ramios ir turiningos savaitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiliux: 20 balandžio 2015 - 10:15
QUOTE(kiskius @ 2015 04 20, 10:13)
kas cia per daiktas?  blink.gif labai fainai skamba ir as tokio noreciau 

o jie rodo tiksliai ?

QUOTE(zuzla @ 2015 04 20, 10:39)
super daiktas smile.gif pirkau čia. kai auklėtoja pasakė tikslią temperatūrą, iškart paklausiau, kaip matavot blink.gif man vaikas žviegia, jei ir įkiščiau, tai raitytųsi, nepamatuočiau. sako, nesuprato, ką padariau, uždainavau, užkalbėjau ir pamatavau. na o aš priklijuojamais gelbejuos smile.gif

mes tai nusipirke ta, bekontakti... na, jei pakilus - parodo...tik ne visada tiksliai
jau kai yra, tai tada matuoju ir paprastu gyvsidabriniu, del tikslumo
Papildyta:
QUOTE(Wiliux @ 2015 04 20, 11:15)

Laina nemažas tavosios svoris, bet nuotraukose neatrodo, kad būtų problema. Matyt toks sudėjimas.
Kaip ropliukams sekasi?

aha, ji i mane sudejimu biggrin.gif
as tokia buvau - nuo zemes atkelt nebuvo imanoma biggrin.gif
gydytoja paklause, i ka atsigimus...pasakiau , kad i mane...tai sako, viskas tada gerai biggrin.gif aisku, turi lycno lasiako doh.gif bet ji labai tokia 'uch' motera... raumeninga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 04 20, 11:38)
o jie rodo tiksliai ?

grįžus namo, priklijavau, rodė 37,7, kitą dieną įvairiai apie 37 rodė. gerai rodė, kai D.C. sirgo gripu, esant aukštai temperatūrai, ir numušus ją. tokius pačius duoda pas mus poliklinikoje, t.y. storesnio popieriaus plonumo, lentelė su rutuliukais, tik forma termometro ir vienkartiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 20 balandžio 2015 - 10:47
QUOTE(zuzla @ 2015 04 20, 11:39)

aciu 4u.gif siaip man nera problemos nei vienai pamatuot temp su paprastu termometru, turim Avent lanksciu galiuku smile.gif tai mazajai dar duocej matuoju, o didzioji pazastyje puikiai islaiko smile.gif bet man tas fainumas, kad va kada nori tada paziuri, atrodo turetu buti labai patogu, tik nepatogumas, kad vis i pazasti lyst reikia, aisku didziajai jau dzin, pakelei maikute, bliuskute ir matai, o mazaja reiktu isvyniot pirma is visu bodziu ir t.t. biggrin.gif o jis tvirtai laikosi vaikui judant? nepameta?

QUOTE(Wiliux @ 2015 04 20, 12:15)
Kaip ropliukams sekasi?

ropoja biggrin.gif tiksliau laksto keturiom biggrin.gif cia ne beda, as kazkaip prisitaikau ir namus pritaikau, bet va, kad stojasi visur tai jau baisoka, nes protalio tai dar neturi, kad atsistojus reik laikytis biggrin.gif pries stalo, sofos tai dar dar nusilaiko, bet va kad stojasi i siena pasiremusi, tai lygsvara ne visada islaiko biggrin.gif gal koki salma uzdet
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2015 04 20, 12:12)
o jis tvirtai laikosi vaikui judant? nepameta?

rašo, kad laikosi 48 val, tai gal kūdikiui tiek ir laikytų, bet vaikui, kuris jau laksto ir turi daug įvairių užsiėmimų, laiko tik parą. penktadienį vakare užklijavau, šeštadienį vakare nuvelkant marškinėlius nusiėmė kartu. bet aš vistiek patenkinta, kai turime problemų su T matavimu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 20 balandžio 2015 - 11:39
Sveikutės,

na ką, dabar mažei dantukai (turbūt) , ta vėl nemiega doh.gif Bet kai papukas yra,t ai gerai nors tiek, aišku, erzina kartais tas spenelių svilimas, bet... vis tiek nusiramina, kelis akrtus nebenorėjo ir tada pradeda verkti, tada nebežinau,ąk daryti, keltis ir nešioti tai nesinori blush2.gif , tai vis tiek šiaip ne taip paima papuką ir snaudžiam toliau. Bet neilgam..šiąnakt vėl budinamės, galvoju,gal jau pagaliau rytas ir baigsis visas šitas, nu kur tau, 1:30 biggrin.gif

PAs alergologę buvau, atsakymus pasiėmiau. Mažiukui jokios alergijos kraujas nerodo, o sesei - žemės riešutams unsure.gif

TA: sesė 10,3 kg, brolis 9,1 kg, abu po 74,5 cm.

Tie vėjai užkniso. Mūsų namuose visad vėjai (ant kalno, medžių nėra, netoli upė) tai dabar , kai visur vėjai, pas mus uraganai.
šeštadienį važiavome į Klaipėdą, dičkė koncertavo, tėvai su mažiukais buvo nuo ankstyvo ryto, pavargo gerokai.
Pradėjau sportuot šiek tiek. Labai fainai, tik širdis mano taip negalvoja (kaip visada).

QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 14, 20:06)
Kitty, fainai, kad radai laiko parašyt smile.gif Nuorodos apie miegą labai fainos  thumbup.gif Aš kažkaip rami esu šiuo klausimu, nebent kyla mintys, kad kažkas negerai su vaiko sveikata, kad nerami.
Labai fainos jūsų dienos nuotraukose. Iš veido tu atrodai dar labiau pakūdus ir atjaunėjus smile.gif Vaikai tokie išdykę, neįsivaizduoju, kad du suganyt Bet tai tavo bėdos su koordinacija žiauriosO tai ką gydytojai sako, kreipeisi kur nors? Nejau dėl AFS?

ačiū 4u.gif
Niekur nesikreipiau dar, baigsiu maitinti, eisiu gal per hematologą kokį, bet nežinau,kur protingą rasti.
Sakai, atjaunėjusi atrodau... Tai gal iš toli fotkinta smile.gif Paakiai tiesiog į neviltį varo,na , bet,..kitaip jau nebus..

QUOTE(Mika... @ 2015 04 15, 09:05)

1.Kitty, as kartais galvoju, is kur pas tave tiek pieno. Nes miego mazai, valgyti ir atsigerti, turbut, alike irgi kartais truksta. Tikrai saunu, kad turi dviems ir dar kas valanda zisti. Ir dar nusitraukt? super.

2.Natalija, man sketuku sketukas, kuriam uzdeciau medali buvo Maclaren. Pirkau ne nauja, nauji jie brangus, bet jis nerealiai geras, pravazus, patogiai susilanksto.

1. Gerai būtų,kad pritrūktų vaiko pavalgyti,bet deja... man nervinis valgymas, kuo man sunkiau, tuo daugiau ryju.. Laiko tam nereikia, deja..laiko reikia pasigaminti sveiką patiekalą, išsigarinti kokios mėsytės su daržovėmis, salotų pasidaryti..o bele ką, saldumynus ir pan galima valgyti viena ranka, kita ranka vaiką laikant. Deja, tai ir vyksta. Kuo man sunkiau, tuo daiugiau aš dirbu smulkintuvu verysad.gif dabar labai stengiuosi, neperku,kad nebūtų ir t.t., bet vis "nušoku", deja. Jei eičiau, veikčiau kažką, būtų lengviau, bet sėdint namie, kai sunku ir tik tokie dalykai guodžia..ai, nu žodžiu.
geriu aš be proto. Amžina bėda- wc. Gyvenu ten, vertėtų gal ir kompą pasistatyti. Nemaitindama visada išgerdavau apie 4 litrus per parą, dabar naktį turiu termosą su arbata prie lovos, bele kiek išgeriu, termosas diiiiidelis.
Miegas.. taip, veikia, todėl pirmus mėnesius, kai mažiai nuolat pypsėjo per miegus , o man tai yra absoliuti kontraindikacija miegui, su jais miegojo vyras. Sunku prigaminti daug pieno nemiegojus. DAbar tai jau dzin, nors kiekio dar visai reikia (traukiu tris kartus mažiui, apie 500-700 ml per dieną + sesė bele kiek naktį), bet jau tas pienas kitoks, nebekaloringas, nebesunku organizmuo jį gaminti.

2. Man irgi Maclarenas super, pirkom naują tada, o dabar dvigubą naudotą.

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 04 15, 15:56)
Kitty,tau daug  Man kartais jau dabar uzeina depresija,asaru upeliai ir t.t. nes atrodo nieko nepadarai ir nespeji,tik ir sukies tarp pampersu,prausimo,maitinimo,raminimo,kalbejimo su maziuku ir t.t. ir uzsisuki taip kad atsigulus suvoki kad nenusiprausei siandien,ar esi beveik arba visai nieko nevalgius ir t.t. bet vel pagalvoji kad po pusantros valandos sokdins tave,tai tada viska nustumi i sali ir stengies nors kiek pamiegot,nes kiekviena minute tokia vertinga lieka.O tau dar taip sokti su dviem ir speju ir Emilijai dabar ypac pradejo reitk taves.Zodziu,tvirtybes,stiprybes,ramybes ir sveikatos.

ačiū tau, n atūralu, tau kaip ir pirmas (su dukra seniai viskas buvo), tai sunku, o dar su tuo pienuku taip..imk 4u.gif
Su prausimusi tai būdavo kaipt am paveiksliuke..last tuesday:) IR dabar būna:) Nu ką dabar..

QUOTE(zuzla @ 2015 04 16, 11:05)
tam tikras maistas ar gėrimai pieno gamybos neskatina, reikia tiesiog gerai valgyti ir gerti pakankamai skysčių. karštas (su protu, aišku) dušas krūtims gerai, kai užsidarę latakėliai. kol susireguliavo, aš pradžioj prieš kiekvieną maitinimą šildydavau krūtis ir dariau masažą, nes (.) kaip akmuo, pieno yra, o išbėgti negali.
geriausias pieno fabriko užkurėjas yra žindymas. kaip mums kursuose sakė, kiek vaikas suvalgo, kitą kartą prigaminama 20% daugiau, bet ši taisyklė veikia, kai vaikas žinda pienuką iš gilesnių "sluoksnių". ir taip, kol susireguliuoja pieno gamyba pagal poreikį.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Wiliux @ 2015 04 16, 14:11)

Gal kam bus naudingas patarimas, kad nusitraukiant pienas lengviau bėga matant kūdikį arba bent jo drabužėlius. Hormonai, hormonai  bent man tikrai veikia.

aha, man pagalvoti užtekdavo

QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 16, 15:14)
O aš jau nebetikiu pieno teorijomis. Nes su pirmąja buvo upės.

aš mąstau, gal ir amžius įtakos turi? Tiesiog..organizmo ištekliai mažėja..

QUOTE(Wiliux @ 2015 04 17, 20:49)
. Nusiuntė pas traumatologą. Gydytoja pažiūrėjo į jos ropojimą ir iš karto įtarė, kad rankytė lūžusi.

vajetus, mano taip kritinėja..šakės...užjaučiu, tikiuosi, greitai nuims, sveikatytės jums 4u.gif

QUOTE(Wiliux @ 2015 04 20, 11:15)
o šiaip jau baisu, panašu, kad svoris ir toliau krenta. Normalaus maisto nesinori, tik saldumynų ir kitų angliavandenių. Matyt labai miego trūkumas veikia.

jetus, o man nuo angliavandenių taip kyla..nors ir nemiegu..

Man irgi jau baisu, kad kas lūš ar pan. Dabar mirkstu telefone, skaitau apie kitus dalykus, jau ne žindymas ar miegojimas, o tarpusavio santykiai, žodžiu,kaip auginti kelis vaikus,dvynukus.. Baisu man.. Abu atsistoja, brolis laisvai ropoja, sesė dar sunkiai, bet esmė ta,kad labai nesaugu. Brolis viską atiminėja iš sesės, stumdo ją, parverčia , peša plaukus, jam linksma, ir kartais pavojingai atrodo, daviau šaukštukus pažaisti, tai jai į akį beveik, gerai, kad sėkmingai baigėsi unsure.gif Stumiasi, stojasi pasiremdamas į ją, ir šiaip..šitie vaikai nebus kaip Emilytė , jau pridirbo bele kiek, gėlę pakapstėm kolonėlę nuvertė (gerai, kad ne ant savęs ir ne ant kito), žodžiu..Yra reikalųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2015 04 21, 12:08)
Miegas.. taip, veikia, todėl pirmus mėnesius, kai mažiai nuolat pypsėjo per miegus , o man tai yra absoliuti kontraindikacija miegui, su jais miegojo vyras. Sunku prigaminti daug pieno nemiegojus. DAbar tai jau dzin, nors kiekio dar visai reikia (traukiu tris kartus  mažiui, apie 500-700 ml per dieną + sesė bele kiek naktį), bet jau tas pienas kitoks, nebekaloringas, nebesunku organizmuo jį gaminti.

Man irgi jau baisu, kad kas lūš ar pan. Dabar mirkstu telefone, skaitau apie kitus dalykus, jau ne žindymas ar miegojimas, o tarpusavio santykiai, žodžiu,kaip auginti kelis vaikus,dvynukus.. Baisu man.. Abu atsistoja, brolis laisvai ropoja, sesė dar sunkiai, bet esmė ta,kad labai nesaugu. Brolis viską atiminėja iš sesės, stumdo ją, parverčia , peša plaukus, jam linksma, ir kartais pavojingai atrodo, daviau šaukštukus pažaisti, tai jai į akį beveik, gerai, kad sėkmingai baigėsi unsure.gif  Stumiasi, stojasi pasiremdamas į ją, ir šiaip..šitie vaikai nebus kaip Emilytė , jau pridirbo bele kiek, gėlę pakapstėm kolonėlę nuvertė (gerai, kad ne ant savęs ir ne ant kito), žodžiu..Yra reikalųsmile.gif

labukas,
va man irgi su miegu blogai. mažylės kiurksi ir aš nemiegu, o ilgai pakniurksę, pradeda ir verkt, nu ir keliesi ir laikai... šiąnakt va abu po 4 val. pamiegoję, t.y. tada, kai nebuvom kartu su vaikučiais, o kai budi prie jų tai yra ką veikt. negali sakyt, kad laaabai blogai, bet užsiimt reikia, nepamiegosi. aš dar kaip pieno gamintoja pietų pamiegu, o vyras tai visai kaip zombis į darbus išlekia, tik gerai, kad ne pilnai darbo dienai.
aš jau kiekvieną kartą nusitraukdama viršiju 150ml pieno, reik ieškot didesnio buteliuko doh.gif tai 8 kartus per parą, kiek čia gaunasi g.gif mažylės tiek nesuvalgo, tai šaldau.

Aš paklausius čia Jūsų istorijų staigiai apdraudžiau tuo draudimu, aišku parinkau dar papildomų sąlygų ir primokėjau - gero daikto nebūna nemokamai pas mus doh.gif

Kitty, jei ką koncentruoto rasi, persiųsk, nes ir man darosi aktualu dvynukų manipuliacijos: dėmesio reikalavimas, ką daryt, kai vienai duodi valgyt, o kitai reikia palaukt, ir t.t. mirksiukas.gif

Įdėjau į albumą savo merginų nuotrauką 1 mėnesio proga. Kas norit pasižiūrėkit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 21, 12:54)
Įdėjau į albumą savo merginų nuotrauką 1 mėnesio proga. Kas norit pasižiūrėkit  ax.gif

wub.gif

hm, mes nusprendėm nedrausti. nemokamo niekas nesiūlė, o kas dėl mokamo.. iki šiol D.C. buvo tik prasiskėlęs kaktą (tfu tfu tfu), už tas porą siūlių būtume gavę 100 lt, o kiek būtume iki šiol sumokėję draudimui mastau.gif kažkaip nusprendėm, kad vaikas bus į tėvus, abu per gyvenimą traumų neturėję, tai apdraudėm tik gyvybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 21 balandžio 2015 - 12:17
QUOTE(zuzla @ 2015 04 21, 13:16)
hm, mes nusprendėm nedrausti. nemokamo niekas nesiūlė, o kas dėl mokamo.. iki šiol D.C. buvo tik prasiskėlęs kaktą (tfu tfu tfu), už tas porą siūlių būtume gavę 100 lt, o kiek būtume iki šiol sumokėję draudimui mastau.gif kažkaip nusprendėm, kad vaikas bus į tėvus, abu per gyvenimą traumų neturėję, tai apdraudėm tik gyvybę.

po 20eurų primokėt reikėjo. mum irgi pradėjo siūlyt viską, bet mes irgi jokių trauma neturėję, tai nesiruošiam draustis, o merginas dabar sugundė, o va dėl antrų metų tai labai abejoju g.gif pažiūrėsim koks jų aktyvumas bus hihihi.gif
Atsakyti
1000 metų nebuvau čia. Užėjau paskaitinėt kas ir kaip. matau tik Zuzla ir Pumpulę iš saviškių, kitų jau nebepažįstu smile.gif
Mano stebukaliaauga nepastebimai greitai. Dukrytei už 3 sav. stuktels 5-eri. O mažiukui jau 2 metukai ir 3 mėn. yra.
Abu lanko darželius, viskas kaip ir gerai, tik mažiukas nuo gimimo turi bėdų su bronchais. Dabar jau bronchinė astma pripaišyta. Gyvenam be kilimų užuolaidų ir pan. Nors tiesa dar paukštukus turim ir šunį. Ne tiap lengva jų atisakyti. Nors tyrimus darėm, rašo kad jiems nealergišaks, bet iki 3 metų galir ir neparodyt tiksliai sakė. Žodžiu kol kas sukamės su savo augintiniais, o kaip bus toliau matysim. Sunku jam labai darželyje, ten gii niekas kilimų nenuvynioja. O daržiukas senas, gal ir pelėsio yra panašu. tai serga labai dažnai. Kvėpujam vaistus, geriam tabletes, kai visai blogai, gaunam injekciją į užpakaliuką ir palengvėja. Ką darysi. Gal išausime dar. Pasidairom ir dar dėkojam Dievui, kad tik tokia liga, šiaip sveikas guvus vaikutis, padykęs kaip visi berniukai. jau neblogai kalbėti pradeda. Abu kartu su sesyte - neperskirti jų. Vienas kitą myli be galo. Ir mušasi aišku, kaip priklauso - čia verkia, čia jau ieško vienas kito, ypač mažasis sesės. Dėkoju Dievuliui kasdien už tokius stebuklus ir net baisu prisiminti vargus iškęstus čia IUI skyrelyje.
Atsakyti
Labukas:) Gail,bet dar persikelti i si skyreli negaliu,dar vis laukiam savo stebuklelio:) Bet is skaitymu daugeli Jusu pazystu:)) Bet vistiek atsitiko taip,kad daug laiko praleidziu su mazyliais,nes darau vaikuciu fotosesijas.Gal noretumete ir jus iamzinti savo maziukus? Fotostudijoje Kaune.daugiau info per a.z.
Atsakyti