Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Tortilijos su vištiena ir daržovėmis
Pasiruošimas Velykoms - plikytų sausainių tortas
Atsakyti
bulvės su silke, kuri su razinomis+abrikosais+kepintomis sailėgrąžomos+pom. padažu+kepintais svogūnais

Velykų dovanoms nupyniau iš tešlos krepšelių. Keksas "Negriukas" čia ne kartą išbandytas.
Vyras vištienos šašlyką užmarinavo, kepimo laukia jūros lydeka ir dorada.Kas čia dar? Šiam rytui tiek karsta.gif
Atsakyti
Kol kas dorosim likučius, tai nieko neplanuoju gaminti, bet Velykoms susiplanavau šimtalapį, tai šeštadienis nusimato darbingas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE
melsvaižalia, tai pasidalinkit ką jūs valgot  smile.gif



Tikrai paprasčiau nei dauguma čia rašančių blush2.gif
Sakysim, šiandien: pusryčiams "banalūs" sumuštiniai, pietums - bulvių košė su troškintais kopūstais (pasninkas gi blush2.gif ) ir vakarienei - keptos stintos. Jokių mandrybių užsienietiškais pavadinimais schmoll.gif
Atsakyti
Al. aliejuje apkeptos didziosios pupeles su svogunais, cesnakais, petrazolem ir vytintu kumpiu.

Pasiruosimas Velykoms: tortas (sviesus biskvitai, grietineles - jogurto ir sokoladinio - grietineles muso pertepimai), svieziu burokeliu - morku - kopustu salotos, uzmarinuota kepimui sonine (saltam uzkandziui), uzmarinuoti liezuviai, isvirtos darzoves naminei misrainei, svogunu lukstai jau taip pat laukia rytojaus kiausiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 04 balandžio 2015 - 00:03
QUOTE(melsvaižalia @ 2015 04 03, 23:40)
Jokių mandrybių užsienietiškais pavadinimais  schmoll.gif


Kartais tie mandri pavadinimai tikrai nereiskia nieko labai mandro laugh.gif o juk smagu isbandyti ir atrasti kazka naujo skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 04 balandžio 2015 - 08:19
QUOTE(gaily @ 2015 04 04, 10:17)
Kartais tie mandri pavadinimai tikrai nereiskia nieko labai mandro laugh.gif o juk smagu isbandyti ir atrasti kazka naujo skanaus  bigsmile.gif


Iš esmės pritariu - ir pati neišvengiamai šeimai nuolat ką nors ruošiu. Tik aš, matyt, baisi egoistė - man savęs gaila pusdienį stovėt prie viryklės gaminant ką nors tokio labai labai tam, kad per pusvalandį iš viso to labai labai liktų tik nešvarių indų krūva doh.gif o tada, realiai, reikia stoti prie viryklės iš naujo - kitam maitinimuisi....
Užtat retai"pramuša" ant sudėtingų, ilgo paruošimo patiekalų - vis ieškau būdo prasisukt paprastai ir greitai ax.gif kokį kepsnį prakept - viens du ir baigta, garnyrui - irgi dažniausiai kas nors greito, pvz iš stiklainio... Juk ir paprasčiausias salotas gaminti išeina didžiulės laiko sąnaudos - nuplaut, supjaustyt visus produktus, o juk nepjaustysi pomidoro tik į keturias dalis ar alyvuogių "cielų" nedėsi doh.gif Baisi laiko edžia tas maisto ruošimas - laiko, kurį galima skirt skaitymui, rankdarbiams, bendravimui, pramogoms, sportui ar kam tik nori doh.gif doh.gif dar krūva laiko pakampių šveitimui doh.gif
Žodžiu, nieko naujo - sunki moterų dalia mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai sunki moteru dalia drinks_cheers.gif bet prisigaminti visokiu nekasdieniniu valgiu visdelto smagu wub.gif sakau taip nes jau pabaiga viskas paruosta biggrin.gif ir kiausiniai nudazyti 4u.gif
Atsakyti
Grikiai su kepintomis daržovėmis (svogūnų laiškais, salierais, morkomis, cukinija, pomidorais)
Atsakyti
Pietus: kokoso drozlese kepta zuvies file su kokosu pieno ir ciberzoles padazu, garnyrui apvirtos sparagines pupeles, o po to apslakstytos al. aliejumi.

Velykoms: marguciai, iskepta sonine, isvirti liezuviai, papuostas tortas, dziovintu vaisiu kompotas, supjaustytos darzoves naminei misrainei, uzmarinuotos vistienos slauneles rytdienos pietums.

QUOTE(melsvaižalia @ 2015 04 04, 08:51)
* pusdienį stovėt prie viryklės gaminant ką nors tokio labai labai tam, kad per pusvalandį iš viso to labai labai liktų tik nešvarių indų krūva doh.gif 
** garnyrui - irgi dažniausiai kas nors greito, pvz iš stiklainio...
*** Juk ir paprasčiausias salotas gaminti išeina didžiulės laiko sąnaudos

Kartais tikrai imantriai skambantys pavadinimai pagaminami viens - du. Kad ir siandienos mano pietus (gal ingredientu siek tiek yra, bet gi ne kiekviena diena taip valgom), zuvyte kepa kelias minutes is kiekvienos puses, tuo pat metu per tas kelias min. kitoj keptuvej pagaminamas padazas, o nedideliam puode per ta laika isverda pupeles. thumbup.gif
* Dazniausiai gaminu ne vienam kartui, tad tuos pacius pietus galima pavalgyti du kartus, t.y. dvi dienas.
O man atvirksciai, namie gamintas maistas yra pats, pats wub.gif skaniausias ir sveikiausias. Ir man yra malonumas maitintis skaniu maistu, o ypac matyti kai MB skaniai pavelges naminio maisto yra patenkintas ir kai su didziausia sypsena padekoja, pasako, kad buvo labai skanu.
** Aisku, jei "tas" is stiklainio "naminis", tada pritariu, bet vis tiek norisi svieziai pagaminto maisto. Bet jei "tas" is stiklainio is parduotuves, tada jau neee... man labiau gaila savo sveikatos ir skonio receptoriu, nei laiko praleisto virtuveje.
*** viens du nuplautos ir supjaustytos. lotuliukas.gif

Ir vel gi... man kaip tik gaila pinigu skaniai valgyti pvz. kavinese, o ir nepasitikiu as jomis. Geriau pinigus sutaupysiu gaminant namie, o likusius isleisiu, pvz. kelionei, kosmetikai itt. (grubiai tariant).

Del visu siu ir kitu priezasciu man negaila prie virykles ir pusdieni praleist.

Na, o kas liecia sventes, jau kita kalba... ir as kartais sukandus dantis gaminu ir tvarkausi, nes tikrai nemazai per diena/dvi reikia padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 04 balandžio 2015 - 21:44
Su šv.Velykom mielosios šeiminikės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2015 04 04, 09:51)

Žodžiu, nieko naujo - sunki moterų dalia mirksiukas.gif

biggrin.gif
Sunki tik tuo atveju, jei egoistiškai (taip, būtent taip! jei mąstot, kad: jie nieko čia nenusimano, aš pati greičiau tai atliksiu ir pan.) uzurpuojat virtuvę ir liekate ten išdidžioj vienatvėj, kai tuo metu kiti šeimos nariai žaidžia ar spokso TV. Bet jei išmokinat ir kitus šeimos narius, suburiat ir... pamatot, kad tai gali tapti visai smagia, apjungiančia šeimą veikla.
Su Šv. Velykom, mielosios!
Atsakyti