Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

cile - atsimeni, diskutavom , ar tas skaliaras serga, ar kiti du, susiporavę jį kaip trečią nereikalingą, duchina ?
tai išsaiškėjo, sirgo jis, pastebėjau, kad beveik neėda, neauga, paskui visai ėst nustojo, sutriko pusiausvra, šiandien jau išplaukė į žuvų rojų...
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2015 04 01, 22:25)
Kubilina, o kaip pulcheriam uosvienes cukrine patinka? ax.gif  dar vaikiuku ner?

Manau, kad patinka. Bet vaikų tai nėra, gal kada ir išnešė tik aš nemačiau, nes patys jie aprimę gerokai. Sakau gal pirmos vados nemokėjo saugoti.
Atsakyti
Kazkoki keista galvosuki "TV" radau. Ant 2 heterantheros lapuku buvo 3 tokie panasus i katuskiu ikru detis tik lyg ir puresni, pilkesni ir nevisai permatomi. Kita diena arba patys pasileido, arba kazkas nuplese. Jausmas toks, kad neperlabiausiai stipriai prilipdyti. 2 kazkur dingo, o vienas kabojo akve kaip debeselis nei skesdamas, nei kildamas. Ilgiauuusiai taip kabojo. Per lupa jokio grudetumo neiziurejau g.gif Tai cia pries 3 dienas. O sian vel ant heterantheros lapo (tik arciau koto) toki pati daikta matau. Kas cia galetu but?? g.gif
Vienintelis mano gyvis kuris galetu savyje toki "debeseli" sutalpint yra melanijos. Nu arba planarijos su klaustuku. Bet, kaip suprantu, ir tos, ir tos dauginasi grunte? O melanijas netgi gyvavedem vadina, nes niekas ju ikru nera mates. Del mazumo atmetu kriauklavezius "meduzas". Gali but, kad to kito gyvio as dar nemaciau; bet ir senokai nieko naujo i akva nemerkiau.
Gaila negaliu paciupinet to dalyko. Vizualiai ispudis toks, kad gleiviu siek tiek yra, bet jei yra - kur kas maziau negu katuskiu kladkese. Sakyciau konsistencija turetu but panasi i biski pamaigyta voratinkli.
Ka? bigsmile.gif
Atsakyti
Aš tai vakar į pardę nuvariau, nusipirkau dugno nusiurbėją, pasiūlė chemijos nuo "barzdos", tai išmėginsiu. Dar patarė nusipirkt Otocinclus affinis, tai paimiau 3. Sakė jie gerai nuvalgo dumblius, kadangi mano ancitrusai nuo augalų nevalgo teko dar šiuos pirkt. Ir kai įleidau į akvą, tai iškart puolė ant augalų thumbup.gif

Otocinclus affinis wub.gif
user posted image

Šian ėmiau tvarkyt akvą, nusiurbiau gruntą, betvarkydama atradau Krevetę mažytę (su raudona spalva) kuri buvo netyčia pakliuvus į maišą kai pirkau Amano krevetes wub.gif Maniau ji jau suvalgyta, o pasirodo gyvena biggrin.gif
O po to žiūriu pilna mailiaus plaukioja bigsmile.gif Vos nenukritau iš laimės lotuliukas.gif Gupijų jaunikliai turbūt.
Tiek emocijų gavau, kad dar labiau pamilau akvariumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 04 03, 12:14)
Šian ėmiau tvarkyt akvą, nusiurbiau gruntą, betvarkydama atradau Krevetę mažytę (su raudona spalva) kuri buvo netyčia pakliuvus į maišą kai pirkau Amano krevetes  wub.gif  Maniau ji jau suvalgyta, o pasirodo gyvena  biggrin.gif
O po to žiūriu pilna mailiaus plaukioja  bigsmile.gif  Vos nenukritau iš laimės  lotuliukas.gif  Gupijų jaunikliai turbūt.
Tiek emocijų gavau, kad dar labiau pamilau akvariumą  4u.gif

Matai bigsmile.gif Pasirodo visai apsimoka akva bent karta i menesi pavalyt lotuliukas.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 03, 14:35)
Matai  bigsmile.gif Pasirodo visai apsimoka akva bent karta i menesi pavalyt  lotuliukas.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Ir mano 19 ltr. akvuką okupavo dumbliai. Ypač bujoja ten kur didesnė filtro išmetimo srovė. Augalai stypso leisgyviai-nei šaknis pakrato, nei bando pretenduoti į grožio konkursą. Daivos minėtieji OTO šamukai darbuojasi energingai kartu su dviem paauglėm ampularijom, bet rezultatų mizeris.

Dabar pradėjau eksperimentą. Nusipirkau VIMI ACCELERATOR. Apie jį rašoma: siekiant greitesnio augalų augimo bei dumblių prevencijai, rekomenduojame naudoti papildomą anglies šaltinį – VIMI ACCELERATOR. Žiūrėsiu kiek bus naudos. Gal kas nors ir gerės. Bent jau patirtimi pasidalinsiu.

Dar anubio lapai šviesiai žali su tamsiomis gyslelėmis-vadinasi trąšų trūksta. Bet kaip jų gali trūkti, kai pogruntis su trąšomis apdorotas buvo? Nuo starto praėjo tik 3 mėn., o jau toks trąšų trūkumas. Manyčiau prastas pogruntis, kad taip greit išsiplovė.

Čia bendram vaizdui susidaryti , kokia apverktina, nervus gadinanti augalų išvaizda. Minorai, tik rupūžokai, taip duodasi, kad fotkėj labai jau miražiniai.

user posted image
Atsakyti
Pas mane po dalinio restarto jau beveik du mėn praėjo, ant stiklų žalias taškinis sparčiai plečiasi. Ir ant ragalapio kažkoks negražus, toks vaizdas lyg būtų apdulkėjęs. Reiks po švenčių bandyti jį nuprausti.
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 04 03, 19:57)
Pas mane po dalinio restarto jau beveik du mėn praėjo, ant stiklų žalias taškinis sparčiai plečiasi. Ir ant ragalapio kažkoks negražus, toks vaizdas lyg būtų apdulkėjęs. Reiks po švenčių bandyti jį nuprausti.

O kiek laiko apsvietimas? Pas mane sis dumblis baisiai buvo, bet primazinau sviesa ir trasas dienom pradejau laistyt, o ne savaitine norma per karta kaip parasyta, tai aprimo...dabar per darbus pamirstu palaistyt tai nezinau kaip bus... blush2.gif
Atsakyti
Į temą ar ne į temą, bet įkeliu aš savo gamybos tortą biggrin.gif

user posted image

Pamilau aš žuvytes --- pamilo ir vaikai wub.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva R.: 03 balandžio 2015 - 23:40
QUOTE(Daiva R. @ 2015 04 03, 23:40)
Į temą ar ne į temą, bet įkeliu aš savo gamybos tortą  biggrin.gif
Pamilau aš žuvytes --- pamilo ir vaikai  wub.gif

Vau, kaip skaniai povandeninis pasaulis atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2015 04 03, 21:04)
O kiek laiko apsvietimas? Pas mane sis dumblis baisiai buvo, bet primazinau sviesa ir trasas dienom pradejau laistyt, o ne savaitine norma per karta kaip parasyta, tai aprimo...dabar per darbus pamirstu palaistyt tai nezinau kaip bus... blush2.gif

Šviečia 5+5.
dėl trąšų reikės pagalvoti, dabar pyliau per du kartus savaitinę normą.
Atsakyti