QUOTE(uze3 @ 2017 05 23, 08:17)
sveiki, ar galima dabar purkšti sodą, pradėjo raitytis lapai, ir kuom? Ačiū
Pirma reikia išsiaiškinti nuo ko raitosi... o po to kau parinkti preparatą. Kai vaikas sudserga, juk neduodate jam iš karto antibijotikų...
Papildyta:
QUOTE(meskalepeska @ 2017 05 23, 08:23)
Pasirodo ir jūs nežinot
Rašot tik išmatavimus, o aš klausiu - kam? Juk šaknys jų paviršinės. Tai kam tada kasti metro pločio ir 40-60 cm gylio duobę?

Duobe kasama suaugusiai silauogei, o ne tik mazam sodinukui. Suaugusios silauoges (po 5-7 metų) šaknynas būna apie 1 m. pločio ir iki 50 cm. gylio. Kadangi sodinant, būtinas kalenlis, tad užtenka kasti 40-45 cm.
Papildyta:
QUOTE(ylang @ 2017 05 22, 22:14)
Sveiki sodininkai
atradau jūsų temą-priimkit į savo būrį
Labai noriu paklausti MRD, pirkau pavasarį krūvą sodinukų iš gerai žinomo medelyno, sodinukus užsisakiau iš anksto, juos medelynas atvežė man į mugę. Labai nustebau parsivežusi sodinukus namo ir pradėjusi sodinti, kad VISŲ apie 10 pirktų obelų sodinukų (4 iš jų mano, 6 draugams buvo pirkti) poskiepiai priepat šaknų (poskiepiai B118 ir M26 lyg (rubino)). Suprasčiau kelių-bet gi ne, visų. Sodinant buvo problematiška palikti juos viršuje, virš žemės, bet šiaip taip pavyko. Susisiekiau iš karto su medelyno savinikais, mane patikino, kad viskas čia gerai, nieko tokio kad skiepas prie šaknų, svarbiausia virš žemės kyšo
(nors jų tinklapy rašo palikti 10 cm virš žemės skiepą, o realiai vos centimetras gaunasi
ar tikrai dėl to obelys derės ne prasčiau?
Rudenį/pavasarį planuoju sodinti kitą, didesnę sodo dalį. MRD, kokių veislių obelų su B118 poskiepiais, slyvų, kriaušių sodinukų su turėsite?
Obelų norisi atsparių ligoms ir šalčiams ir skanių, desertinių. Dabar turiu auksį, majorų saldais, rubiną ir beloruskoje sladkoje.

Papildyta:
O konfetnaja sultingi obuoliai? Nėra sausoki ar tokie lyg susicukravę viduj?
Ir dar, gal ir kvailas klausimas
nupurškiau senus vaismedžius ką tik su score, bet purškiant juos man nuolat kyla klausimas-KIEK juos reikia purkšti (tiek insekticidais, tiek fungicidais)? Ar kad gerai šlapi būtų, ar kaip sako tik "peržegnoti" juos? 

Labai noriu paklausti MRD, pirkau pavasarį krūvą sodinukų iš gerai žinomo medelyno, sodinukus užsisakiau iš anksto, juos medelynas atvežė man į mugę. Labai nustebau parsivežusi sodinukus namo ir pradėjusi sodinti, kad VISŲ apie 10 pirktų obelų sodinukų (4 iš jų mano, 6 draugams buvo pirkti) poskiepiai priepat šaknų (poskiepiai B118 ir M26 lyg (rubino)). Suprasčiau kelių-bet gi ne, visų. Sodinant buvo problematiška palikti juos viršuje, virš žemės, bet šiaip taip pavyko. Susisiekiau iš karto su medelyno savinikais, mane patikino, kad viskas čia gerai, nieko tokio kad skiepas prie šaknų, svarbiausia virš žemės kyšo

Rudenį/pavasarį planuoju sodinti kitą, didesnę sodo dalį. MRD, kokių veislių obelų su B118 poskiepiais, slyvų, kriaušių sodinukų su turėsite?
Obelų norisi atsparių ligoms ir šalčiams ir skanių, desertinių. Dabar turiu auksį, majorų saldais, rubiną ir beloruskoje sladkoje.

Papildyta:
O konfetnaja sultingi obuoliai? Nėra sausoki ar tokie lyg susicukravę viduj?
Ir dar, gal ir kvailas klausimas

Toks zemas skiepijimas taikomas tik kaulavaisiams. Seklavaisiams tai duoda didesni sakų prieaugį kasmet. Medis bus aukštesnis, genėjimo daugiau, bet derėjimas nenukentės. Jei tai B118, tai jis gali prilygti seklinio poskiepio medžiui... B118 nerekomenduoju sodinti, es jie mažai žemina medį. Jeigu norite nenaudoti kopečių, sodinkite su MM26, - užtex taburetės

Dėl pavasario sortimento susisiekite su manimi pavasari per AZ.