Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(Paladė @ 2015 05 06, 13:21)
na, tai pas ką dabar žydi abrikosai? kokios tai veislės?

pas mane jau baigia nužydėt Plokščiavaisis.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 05 06, 13:30)
mano pirmas ankstyviausiais dabar žydi, kiti  dar neketina. bet jie ne savidulkiai. persikai  savidulkiai.

o tai perkant sake kad ne savidulkis? nes severnij triumph tikrai savidulkis, ir kiek zinau nemazai ir kitu abrikosu savidulkiu, pas tevus kazkoks senas medis ir tas savidulkis.
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 06, 14:35)
o tai perkant sake kad ne savidulkis? nes  severnij triumph tikrai savidulkis, ir kiek zinau nemazai ir kitu abrikosu savidulkiu, pas tevus kazkoks senas medis ir tas savidulkis.

pirkom į numiriojusio vietą ir derinom pagal žydėjimo datą, bet jis prasilenkė g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 06, 15:28)
mano severnyj triumph  dar zydi, bet jau paskutiniai ziedai- pagrindinis zydejimas pries savaite buvo. siaip as galvoju kad dabar nebent koks velyvas dar gal zydetu, bet siaip abrikosai visi anksti zydi.  bet jie gi savidulkiai, kam butinai siuo laiku zydintis reikalingas?

as tai dabar suku galva ar apsidulkins man tresnes- pasodinau ovstuzenka- ziedu begale, ir jau zydejimas I pabaiga, o jai parinkta porininke kordia tik siom dienom pirmus ziedus skleidzia doh.gif  galvoju ar nereiks dar kokiios tarpines sodint, bet kaip pataikyt g.gif

Aš šiemet pirkau ankstyvąjį abrikosą įskiepytą į severnyj triumf, tai jau žydėjo prieš dvi savaites, o ant severnyj triumf sakeliu siemet ziedu isvis nebus.

Turiu tresnes ankstyvają ovstuzenka, doneckij 42-37, vėlyvas drogano geltonoji ir liubava. Visos zydi dabar vienu metu. Tai kaip suprast, kad apsidulkina tik ankstyvos su ankstyvom, o vėlyvos su vėlyvom? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Macadamia @ 2015 05 06, 15:53)

Turiu tresnes ankstyvają ovstuzenka, doneckij 42-37, vėlyvas drogano geltonoji ir liubava. Visos zydi dabar vienu metu. Tai kaip suprast, kad apsidulkina tik ankstyvos su ankstyvom, o vėlyvos su vėlyvom?  g.gif

Ne norejau pasakyt kad mano dvi tresnes beveik prasilenkia su zydejimu , tai abejoju ar per pora dienu apsidulkins nes ovstuzenka jau baigia zydet o kordia tik pradeda unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas iš jūsų žino kaip dar vadinami grapštainiai obuoliai (obelys)?..
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2015 05 06, 23:24)
Sveikos, gal kas iš jūsų žino kaip dar vadinami grapštainiai obuoliai (obelys)?..

Panasiai ir vadinamas - Gravenšteinas. Lenkai vadina Grafsztynek.
Siulau ji pamirsti - yra skanesniu, geresniu veisliu, ilgiau išsilaikančių ir istvermingesniu ligoms... Šitą senieną nespėsite pjaustyti nuo vėžio ir purkšti nuo ligų. Šiais laikais ji taip neaugs kaip seniau augo Lietuvos kaimuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 07 gegužės 2015 - 06:28
Susiginčijau darbe,kad negalima žydinčiu vyšnių, slyvu purkšti nuo kirminu .Gal kas pritarsit ir galėsiu toliau įrodinėt kad teisi ax.gif O kai nužydės,kuom geriausia purkšti,kad uogu viduje nebūtu kirminukų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 05 07, 09:56)
Susiginčijau darbe,kad negalima žydinčiu vyšnių, slyvu purkšti nuo kirminu .Gal kas pritarsit ir galėsiu toliau įrodinėt kad teisi ax.gif O kai nužydės,kuom geriausia purkšti,kad uogu viduje nebūtu kirminukų blush2.gif

Niekas ginco nelaimejo...
Purksti galima, bet ne bet kuo. Su actara draudziama, nes zuva vabzdziai, su kontaktiniais, kurie vabzdziams nekenkia, galima...
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2015 05 07, 11:31)

Purksti galima, bet ne bet kuo. Su actara draudziama, nes zuva vabzdziai, su kontaktiniais, kurie vabzdziams nekenkia, galima...

Kiekvieną pavasarį tas pats klausimas kyla, ką su kuo galima maišyti, o ko negalima? Sisteminiai su sisteminiais ar kaip. Nesigaudau visai ax.gif

Actara su scoru galima, o decį su scoru - ? g.gif .

O scoras ar tinka vyšnioms nuo moniliozės? Vienam apraše rašo, kad tinka, kitur jau nieko apie vyšnias nebeužsimena.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
įdedu nuorodą, ten išsamiai aprašyta
http://www.manonamai...u.d?id=64534674
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2015 05 07, 12:59)
įdedu nuorodą, ten išsamiai aprašyta
http://www.manonamai...u.d?id=64534674

Parasyta ne visai issamiai...
Is pradziu isvardina pagrindinius kenkejus (tarp kriausiu kenkeju yra ir erkute, gumbauodis, blakute), o lenteleje nuo kenkeju pateikia vieninteli deci, kuris nuo minetu kenkeju neapsaugo, o naudoti galima tik 2 kartus. Visi patyreme pernai kelis amaru anpludzius - augalus reikejo purksti bent 4 kartus... Tai kaip cia toki straipsni vertinti...? schmoll.gif
Atsakyti