Ir dar nauja tema , todel kad niekur tokios nemaciau butent mamytems uzsienyje.Is kulinarijos srities.Pasidalinkite savo patirtimi ir parasykite tradicinius valgiu receptus, tos salies is kur kiles jusu vyras
Is anksto aciu
Papildyta @ [mergetime]1088186575[/mergetime]
ir vel pradesiu as.Mano vyras mexikietis tad pasiulysiu as jums:
Meksikietiskus ryzius
paprastas svelnaus skonio ir aki dziuginanciu spalvu ryziu patiekalas
Ruosiama 10min- verdama 30 min- 3 asmenims
SUDEDAMOSIOS DALYS
1 svogunas
1 raudona saldi paprika
1 saukstas augalinio aliejaus
175gramu ilgagrudziu ryziu
350ml mesos araba darzoviu sultinio
125g konservuotu kukuruzu
sviezi ciobreliu arba raudoneliu sakle papuosimui
Ruosimas
Svoguna smulkiai supjaustyti.Saldziaja paprika supjaustyti kubeliais
Puode ikaitinti alieju sumesti svogunus parikas ir pakepinti apie 2 minutes
I puoda su paprikomis suberti ryzius, viska gerai ismaisyti ir 2 minutes kepinti pastoviai maisant.
Sultini supilti i puoda su ryziais, ideti druskos bei pipiru(pagal skoni)Uzvirinti uzdengti ir palengva virti 20 minuciu
Tada imaisykite kukuruzus, uzdengti ir vel pavirti 5 min.Ir tada patiekti papuosus ciobrelio ar raudonelio sakele
Pasataba jei norite kad ryziu valgis sotesnis galite imaisyti raudonuju pupeliu
Skanaus
Gal sita temele labiau tiktu prie kulinariniu ideju
Nacionalinis totoriskas patiekalas azu. Ji reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai!
O kokios kitokios mėsos galima dėti? PVz, kiaulienos?
Zinoma, kad galima, bet skonis jau bus visai nebe tas! Bet ir su kiauliena skanu.
Aciu siandien kaip tik ir paragausime
Butinai parasyk kaip sekesi ir ar patiko!
Be galo skanu!!!!!!Tik vietoj avienos dejau Kiauliena.Pirsciukus aplaizem Isivaizduoju kaip su aviena turetu buti skanu!!!!Na cia kaip toj reklamoje_Tirpsta burnoje Rimtai mamytes pabandykite be galo skanu!!!!!!!
Papildyta @ [mergetime]1088468470[/mergetime]
Pamirsau Padekoti:ACIU
Papildyta @ [mergetime]1088468470[/mergetime]
Pamirsau Padekoti:ACIU
QUOTE (smike @ 2004 06 26, 12:55) |
Nacionalinis totoriskas patiekalas azu. Ji reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai! |
o aviena netures to kvapo, nes kiek kartu as ja bandziau valgyti tai labai jau smyrda . Aviena zalia deti ar jau apvirta?
QUOTE (smike @ 2004 06 26, 13:55) |
Nacionalinis totoriskas patiekalas azu. Ji reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai! |
Dar kartą perskaičiau, morališkai pasiruošiau ir jaučiu, kad šiandien gaminsiu.
QUOTE (maya @ 2004 06 29, 07:59) |
o aviena netures to kvapo, nes kiek kartu as ja bandziau valgyti tai labai jau smyrda . Aviena zalia deti ar jau apvirta? |
Aviena deti zalia! Na bent jau man tai aviena niam ir visai nesmirda, tam patiekale man labai skaniai kvepia!