Įkraunama...
Įkraunama...

Nacionaliniai valgių receptai

Nezinau ar kur buvo rasyta bet labai noreciau pasigaminti haslama net nezinau kaip teisingai rasosi. Gal kuri zinote? Tai siandien uzkaiciau ir bandau improvizuoti nes valgiau tik kavinese ir man labai patiko biggrin.gif biggrin.gif Kazkas kaip sriuba kaip troskinys su jautienos gabaliuku g.gif tokia astroka lauksiu savo seimos nuomones bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
starbee
babaganušo tikslaus recepto neturiu, tiesiog kepu ant plytos, valau, smulkinu, pilu truputį aliejaus, porą lašų citrinos sulčių, druskos, pipirų ir tiek smile.gif jei turiu - tahinio dedu.

jolita123
o, kaip tik šį savaitgalį mane vyras hašlama lepino.... oi mniam, numirti galima, kaip skaniai jis gamina.... eisiu, receptuką įdėsiu smile.gif
Štai ir įmečiau smile.gif Hašlama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 12 vasario 2007 - 00:35
niu ekspermentuosiu dabar bigsmile.gif
Atsakyti
Mes tai laukiam sveciu is norvegijos.Gal kas zinot, kaip paruost lasisa norvegiskai ar skandinaviskai.Ar siaip ka nors, ka jie valgao.Norim padaryti surprise
Atsakyti
Turiu neiprasta vokiska recepta (vyras vadina "biednu"patiekalu):"Kiausiniai garstyciu padaze"
Issivirti kiausinius, juos nulupti.
Garstyciu padazas: svieste pakepinti maza, smulkiai pjaustyta, svoguna, suberti 1valg.skst. miltu ir pakepinti, supilti 300ml sultinio. Pavirti,kol padazas sutirstes. Atskirai dubenelyje sumaisyti 2 arb.skst astriu garstyciu su 1kiausinio tryniu ir 2valg.skst kondensuoto pieno(nesaldaus, manau, galima ir su grietinele) ir supilti i padaza,paskaninti trupuciu citrinu sultimis. Sudeti nuluptus kiausinius i padaza, kad jie susiltu. Valgyti su virtomis bulvemis.
Manau, labai tiktu Velyku stalui ax.gif
Atsakyti
Super tema!
Skubu ir aš prisidėti.

ŠPINATŲ SALOTOS:

Reikės:

- šviežių špinatų
- pomidorų
- graikiškų riešutų
- fermentinio (geriau kietesnio) sūrio
- aliejaus
- druskos

Špinatus stambiai supjaustyti, graikiškus riešutus perskelti i keletą dalių, sūrį supjaustyti nedideliais plonais gabalėliais, pomidorus - vidutiniškai.
Viską simaišyti, užpilti nedideliu kiekiu aliejaus (kad suvilgytų), įdėti druskos pagal skonį.
Nežinau, gal dar kokį prieskoninį žalumyną galima įdėti, bet aš valgiau be jokių kitų prieskonių, ir buvo labai skanu.

GRAIKIŠKAS DESERTAS

Reikės:

- natūralaus jogurto (nesaldaus, geriausiai rinktis tokį, kuris panašus į mūsų rūgusį pieną, nes dar būna tokie grietinės konsistencijos, tai šitie ne labai tinka)
- skysto (nesusicukravusio) medaus (ko gero, žiemą tiktų ir dirbtinis)
- graikiškų riešutų

Į indelį įdėti jogurto, ant viršaus pabarstyti susmulkintų graikiškų riešutų kokį valgomąjį šaukštą ir užpilti porą šaukštų medaus.
Man šis desertas labai patinka, nors šiaip nei medaus, nei graikiškų riešutų nemėgstu. Bet čia toks geras skonių kontrastas: jogurtas rūgštus, medus saldus. Ir graikiški riešutai gerą prieskonį duoda.

Skanaus!
Atsakyti
Tokiu geru receptu cia pridejot wub.gif
Dekit toliau-tokia faina temuke,tik kazkodel primirsta g.gif
Gaila neturiu nieko gyvenencio ne Lietuvoj ax.gif
Atsakyti
Merginos, pasidalinkite tailandietiškų patiekalų gaminimo subtilybėmis ir patirtimi ! Tiek daug šnekama apie neapsakomo skonio valgius, bet kažkaip nelabai atrandu konkrečių tų neapsakomų patiekalų receptų...
Įtariu, kad geriausias būdas išmokti "to meno" - apsilankyt Tailande, ane?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Loli*: 22 vasario 2008 - 11:53
QUOTE(*Loli* @ 2008 02 22, 12:52)
Merginos, pasidalinkite tailandietiškų patiekalų gaminimo subtilybėmis ir patirtimi ! Tiek daug šnekama apie neapsakomo skonio valgius, bet kažkaip nelabai atrandu konkrečių tų neapsakomų patiekalų receptų...
Įtariu, kad geriausias būdas išmokti "to meno" - apsilankyt Tailande, ane?


Taigi visuomet geriausia susipažinti su patiekalais ten, iš kur jie kilę.

O Tailande, sako, reikia laikytis taisyklės: nesidėti į burną nieko, prieš tai nesužinojus, iš ko pagaminta. Nes jie, pavyzdžiui, turi pyragėlius, kuriuose užkepti gyvi kirminiukai
verysad.gif

mums tokia egzotika ne itin suprantama schmoll.gif
Atsakyti